Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Pont ilyen ismertetőre vágytam, mint az a PDF :)
Köszönöm!

Devecz Miklós

Kicserélésre került régi Weller pákám. A vaterán vettem egy Weller WD-1M állomás + WSP 80 páka együttest, de most tanácstalan vagyok. Összeállitva a rendszert, a páka nem akar melegedni. A forrasztóállomás kijelzője működik, de amikor a páka hőmérsékletét kellene kiirnia, akkor átvált OFF-ra a kijelző.
Mi lehet a hiba?

me3ua0a6

Hogyan lehet legegyszerűbben síkba maratni valamit? Mármint hogyan célszerű/egyszerű ehhez G-kódot létrehozni?
Én exceles számolgatásra gondoltam, de ugyebár az 1/8"-os szerszámok miatt nem lesz rövid munka egy sík felületet létrehozni vele...
Szerszámátmérő felével offszetezgessem a szélső koordinátákat?

000000000

"Szerszámátmérő felével offszetezgessem a szélső koordinátákat?" Igen, ez az egyik.
Vagy, generálsz a megfelelő méretre agy sík felületet PL. az Art ba (megfelelő szerszámmal) és azt végigfuttatod.  

yuagaci9g

Hasznald a Mach3 Wizardokat.  
A beallitasa fel perc, es mar marhatod is.

Szalai György

Ez sárga fényű. Jelentős UV-t nem sugároz. Szin visszaadása pocsék, hatásfoka nagyon jó. Élettartama hosszú, de csak zárt lámpaházban, ahol elég magas tud lenni a hőmérséklete. A hőmérséklet csökkenésével jelentősen csökken az élettartama.
Nincs fénypor, ami integrálná a stroboszkóp hatást, ezért kápráztat, fárasztja a szemet és  gépekhez veszélyes.
Gazdagon használják közterület világítási célokra. Indításhoz pár kV-os nagyfeszültségű gyújtót igényel és a fojtója sem egyezik teljesen a higanygőz izzókhoz való fojtóval.
Saját, otthoni célra ingyen se használd.

000000000

jv7pu3a5p

Kell egy progri? Ilyenre írtam, de még nagyon kezdetleges, egyelőre csak síkoláshoz és NC drill fúrófájlt tud csinálni nyákfúráshoz. Van még hiba benne bőven de működik.

me3ua0a6

yuagaci9g

MIT "HOL ÉS HOGYAN?"?

Lehet, hogy magyar Mach-ot hasznalsz, ot Varazslo-nak hivjak.
Ha jol emlekszem, "Face Stock" nevezetu csinalja a simitast.

me3ua0a6

Köszi!
Még nem használtam wizardot! De logikusnak tűnik :)
Ez lesz első marásom, így nézzétek el, hogy bénázom :)
Jaa, hogy ezért ez a topik címe? :P

000000000

Kösz!

Bocs, én szeretem az egyértelmű, magyarázatot amit a laikus is megért.

Kevésbé kedvelem PL. azt: Ott van a P láthatod, szorozd meg az F -el, máris tudod mere menj.  
Írd ide az eredményt.
De, mostanában ez a segítség dívik.

000000000

Ilyen főorsó motor van a Cortini –be. Ezt a motort lehet frekiváltóval hajtani?
Van a tengelyén egy encoderféleség. Az a fordulatszám tartásához szükséges? Vagy ....?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Vegyes%20anyag/F%d3ORS%d3MOTOR%20ADATT%c1BLA%20i%20.jpg" border=0>    

yuagaci9g

Szerintem ez idealis egy jo frekivaltoval.
Az adatlapja nem mond ellent ennek, de frekvenciat sem ad meg...
Valoszinuleg huteni kell.
Ha negy polusu, 50Hz-en 1500-at porog, es hajthatod 260Hz-ig, a 8000 fordulathoz.
 Nagyon jol hangzik.

(Biztosan megy az feljebb is, csak gyengul a nyomateka, nameg a csapagyak, ugye)

000000000

Köszönöm a segítségedet!
Igen, az bizonytalanított el, hogy nincs rá írva freki.
Van, saját léghütése. Sőt, ez hajt meg egy főorsót, ami szintén hűtve van.
Fémhez, a 8 ezer bőven eléglessz.