Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Mi ez a földhöz ragadt anyagiasság?
Vizes vágóról álmodni, semmivel nem kerül többe, mint lézerkivágó masináról. És még jól is esik.
Így születnek a nagy dolgok. Először álmodozunk, azután jön egy lehetőség, megragadjuk és az álom valóra válik.
Na, megyek végezni a nagy dolgomat.
„Az élet álom. Egy jobb életnek álma csak”

000000000

Teljesen igazad van! Én máris eljutottam odáig az éjszaka, szóltam KIsKZ nak hozza el hozzám,  a lemezt, mivel próbálgatob az új vízvágómat.
Ne tudmeg, mijen szépen dolgozik.
Csak ez a fránya reggel ...........

43pbwjg8s

Vihetem Danibá??
:)
Szemmel fogom vágni mostantól az ilyeneket! :)

Egyébként vannak ám nekem is álmaim! Remélem minél tbbet sikerül majd megvalósítani!

may47wb

Üdv!
Kis segítséget kérnék!
Üveget, vizesen vagy szárazon érdemes gravírozni?

yuagaci9g

Alapszabaly, hogy uveget csak vizesen szabad csiszolni.
Ellenkezo esetben nagyon nagy a helyi felmelegedes, (pirosan izzik az uveg a ko alatt)
ami biztos repedeshez vezet.  
A gyemantszerszamok ragasztoanyaga sem birja a voros izzast.
Ugyhogy csak vizzel.

may47wb

Köszönöm!
Ma kipróbálom vízesen, csak próbaként.
Tegnap már megcsináltam szárazon amiket akartam.
Elég meleg volt az üveg, de szerencsére nem repedt el.

yuagaci9g

Kis gyurmahurkat az uvegre, korbe, par csepp viz eleg, ha szetveri, meg teszel kicsit idonkent.
Probald uj szerszammal, a tegnapit felejtsd el.

pa0n9mw

Üdv
Használ valaki fém szalagfürészt közületek?
Olyan jelenség van nálam, hogy a fogazattal még semmi baj, de a fürésszalag eltörik.
Átnézve a szalagot számtalan apró repedés van rajta a felső tehát nem fogazott részétől kiindulva.
Mint ha elfáradna a hajtogatástól.
Más is tapasztalt ilyet?

végyé

n2m4zws6

Én csak a fánál tudom, de sztem a fémnél is így van: a kerekek nincsenek jól beállítva vagy a támasztók.

43pbwjg8s

Nagyon köszönöm Lámpás!![#worship][#worship][#wave]

n2m4zws6

Ha kézzel megforgatod a kereket és ilyen "gumidőrzsölő" hangot ad akkor a kerekek. Ha a vezetőknél van a hiba akkor meg fütyül általában.

jv7pu3a5p

Szerintem meg vacak minőségű a szalag.
Hol veszed a szalagot?

n2m4zws6

Az meg furcsa, hogy pont egyformán mennek tönkre, de az is lehet.

jv7pu3a5p

Egyformán rosszok. Nagybátyám sokáig a Praktiban vette a szalgokat, mert itt van közel és az Ő gépére nem nagyon talált méretet. 4000Ft adták (hogy nem sül ki a szemük) Kínai. Hamar eltörtek mondanom sem kell, mutogatta nekem is hogy milyen töredezett a szalag pedig a fogak még épek.  
Aztán felhagyott a Praktis szalaggal és talált egy céget akik méretre gyártanak szalagot, feléért és még jó is. Sokkal tovább bírja...

robroy007

vagy egyszerűen kicsi a hajlítási sugár  

egyik ismerősnek a szalag kisebb igénybevételnél kevesebbet bír mint másiknál gyártó minden stimmel csak a fűrésztárcsa átmérője nem  
egyszerűen nem szerette a kis sugáron való hajlítgatást

persze az se álom amikor 45°-ban gyötörjük a lapot