Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ja arra jó, de készülj fel hogy nem egy erőgépek.

nv5firipz

Ha van laptop akkor minek? Nincs benne optikai meghajtó. Akkor azt pluszba kell mellé cipelni, hátha valamiért kell. Az egyszerűbb verzióra ami 40 körül van, több mint 3 óra mire felkuszik egy XP.
Szerintem felesleges de Te tudod.

yuagaci9g

Remek, Koszonom!
Regebbi Lazycam volt fent, az ujabbal mar megy jol!  [#taps]

000000000

Egy gyenge gépen nagyon lelassúl a 3d!

Arany János

kfhhyweby

Csak programozni kellene,a vezérlésre rákötött csak arra van használva

000000000

KoLa

Segítség bénázom ezzel a pneumatikus útváltóval!
- van rajta kétoldalt P - hogyan működik?
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/StepDir-f%f5ors%f3hajt%e1s/pneu%2001.jpg" border=0>

neduddgi

Ez egy kézi és/vagy elektromos működtetésű, rugó visszatérítéses szelep.
Ha jól olvasom akkor alaphelyzetben "P" zárva, "A" és "R" összenyitva, vezérelt helyzetben "P" és "A" összenyitva, "R" zárva.
Remélem nem tévedek, de majd csak valaki javít.
:-)

KoLa

Köszi a választ! és melyik P-t kell használni?vagy mindegy? - az egyik a jobboldali a másik a baloldali alsó, vagy vakoljam le az egyiket és akkor a P az A-n keresztül dolgozik, majd az A-ból az R-en keresztül leendedi a levegőt?

neduddgi

Nincsenek véletlen megszámozva is? (1;11)
Külső vezérlésű szelepeknél van két "betáp", ilyenkor az egyik segít a vezérlésben!

KoLa

A képen baloldali alsó 1/8-os(nem mértem -de kisebb mint a többi) menetű P ,míg az összes többi 1/4-es menetű!Számozás nincs!csak P mindkét oldalon

neduddgi

Most egy kicsit megakadtam ... a kisebb vagy az elektromos vezérlés MELLÉ kell, segédlevegőnek, vagy az elektromos vezérlés HELYETT, csak levegővezérlésnek.
Mindenképpen az 1/4-es csatik végzik a munkát.
... most aztán sokat segítettem ...  

000000000

Tisztelt Mindenki!
A printerem szervomotorjáról lenne szó. A mai napon  hibaüzenet jelent meg a gépen: overcurrent xmotor. Gondoltam az üzenet az áramnövekedésre utal, tehát elkezdtem átnézni a mechanikát, hátha valami nehezen jár. Mindent rendben találtam. Kicsit engedtem a szíjhajtáson, hogy ne rántson olyan "keményet" induláskor. Semmi változás. Az encoder tárcsáját is megtisztogattam. A leállást megelőzően viszont azt tapasztaltam, hogy néha a motor "feszült" állapotban van és zizegő hangot ad. Szerintem a motor húnyt ki, de ebben nem vagyok biztos. Aki bármilyen információval tud segíteni kérem írjon. Kösz.

Szalai György

Információ szegénységben szenvedek. A mai világban!
Határadatokat kéne tudnom, hogy maximum mekkora szerszám fordulatszámon és maximum mekkora szerszámátmérővel képes dolgozni egy pantográf marógép.
Segítség, béna vagyok!