Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Probaltad? Nekem a Lazycam nem latja!
Cad2cnc-t nem ismerem.
Ha teheted, probald meg, kerlek.

Arany János

Igen, kipróbáltam!
LazyCam 3.00.2
Cad2Cnc István honlapján a free progik között.

yt36cm40d

Hello mindenki tobb kerdesem lenne ..azon gondolkodom ( tudom ne nagykepuskodjek :)  ),hogy neki allok es epitek egy cnc gepet..van egy ,de eleg lassu es en egy gyorsabbat es mas felepitesut szeretnek...
A kerdesem a kovetkezo lenne : egy gyors cnc gep megepitesehez aminek a sebessege olyan 10-30m/min...
1 melyik lineáris vezeték az idealis az acel rudas vagy I sin csuszkas ?( ellenallas miatt)
2 szervos vagy lepteto motoros meghajtas es mekkora teljesitmeny?
3 a vezero elektronikan is mulik ? MSD vagy H2 vagy gekko stb ?
Egyszoval a munka terulet amit szeretnek 1200X600X100 es leginkabb aluminium, plexi marasra szeretnem hasznalni es jo lenne az a 10-30m/min..ja es mit javasoltok hol vasaroljak ?

Valaszokat elore is koszonom :)

000000000

Valakinek a könyvtárában láttam egy kisebb gépigényű XP-t, de már nem emlékszem, hogy kiében?
Tudnátok segíteni?
Köszi!

nv5firipz

Folytatódik a bénázás! Sikerült szereznem egy 24V-os trafót. Egyenirányitás+kondi után lett 34,5V. Gondoltam ez király, mert nem léptem túl a 35V-os határt. Rákötöttem a vezérlőre, erre elfüstölt a egyik tengelyen 2db tranzisztor.
13V-al rendesen ment minden tengely, tehát a félrekötés tuti, hogy nem lehet gond.

nv5firipz

Na ezt benéztem, mert 35V-ra emlékeztem :(
Miért is 34V a határ? A vezérlő a doksi szerint elvileg 50V-ig jó.

s7manbs8

Azonnal elromlott, vagy kicsit ment, és aztán ?

nv5firipz

Zenéltek a motorok, aztán az egyiknek megváltozott a hangja, és akkor jött egy kis füst a vezérlőből. Aztán gyorsan ki is kapcsoltam. 8-10 másodperc lehetett.

s7manbs8

Előtte beállítottad a megfelelő áramot, nem kapott túl sokat, nem tudom az a profi vezérlő milyen beállításokat igényel, nem e függ a táp feszültségtől és ha előzőleg, csak 1..V-ot kapott aztán meg 2--szer annyit, nem e az volt az oka.?

nv5firipz

Szerintem csak a PCLink üzemmódban lehet korlátozni az áramot. De oda be se tudok lépni, mert közben minden szénné égne.
Az áramot a 13V-os táppal 2,5A-re állítottam be. Tegyem vissza rá a régi tápot és vegyem vissza a felére? Akkor dupla akkora tápnál se tudná véletlenül se átlépni?

s7manbs8

Az a vezérlő nem tudom hogy méri az áramot, de lehet a nagyobb feszültségnél ugyanazzal a motorral nagyobb áram indul meg benne, előbb vedd vissza kis értékre, után tedd rá a motorokat.

kfhhyweby

Tanácsot szeretnék kérni,a netbook szerintetek jó lenne a vectric progikhoz?A mérete miatt lenne jó nekem.Esetleg az AC-hez is megfelelne?Bár azt kétlem.

nv5firipz

Nézd meg a programok minimálos gépigényét.
Ha még nem vettél gépet és mindenképp ilyet akarsz, akkor nagyon figyelj oda a beépített SSD méretére, különben nagyon meg tud szivatni.

keri

Sokan arra veszik a netbookot rendes számítógép helyett, mert olcsó. Ők mindig csalódnak. A netbook internetezésre, filmnézésre, e-mailezésre, második gépnek és egyszerűbb feladatokra kiváló, de komoly munkára mindig csalódás.

Az a gond hogy kicsi a kijelzőjük grafikus programokhoz, ezért elég macera a használata és a teljesítményük sem erre lett kitalálva.

Elfutni elfut rajtuk minden ami nem ragaszkodik a grafikus kártyához, de iszonyat sok türelemre lesz szükséged és azért a pénzért jobban járnál egy régebbi notebookkal amibe van legalább 1Giga ram és valami régi P4-es proci.
Még jobban járnál ha azért a pénzért egy asztali gépből raknál össze egy elfogadhatót, mert ebből a pénzből elég jó alaplap, proci, memória, wincseszter kifutja.

kfhhyweby

Van izmos asztali gépem,meg laptop is,de kellene valami kisebb,amit könnyen tudok hurcolni,elmennek rajta a progik,de aránylag kicsi is.