Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nv5firipz

Úgy néz ki bejött a nagyobb táp. Állítgattam még a vezérlőn is, és eddig még nem égett el semmi. Remélem így is marad :)

2vkx6unz

Sziasztok! Egy húzórugóra lenne szükségem átmérő 1,55-1,6 mm hossz 165mm vagy hosszabb. Olyasmi rugó lenne belőle mint ami a szimeringekben van. Csapágyboltban kapható ilyen vagy szimmeringből kell kibányásznom? Ha ez utóbbi akkor tud valaki olyan szimmeringet amiben ilyen paraméterű rugó van?

43pbwjg8s

Segítséget, ötleteket kérnék Tőletek!
Ha van egy táblalemezem aminek kicsi darabjaiba szeretnék gravírozni, hogyan tudom a legcélszerűbben és a legjobban feldarabolni úgy, hogy a darabolás után is megmaradjanak a darabok síknak? Hogy ne legyen  gond utólagosan a felfogatással és a síklapúsággal!

Alapfeltételek:
Pénzem nincs, eszközöm jelenleg max egy dremel kis kézimütyűr vágótárcsákkal, esetleg asztali (oszlopos? !) fúró ilyesmik.
Semmi olyasmi ami lemezvágás specifikus lenne.

Szalai György

Szerintem: Ha ez szénkefés DC servo, több áramot kér mint kéne, a mechanika nem ad neki nagyobb tengely terhelést mint rendesen és a motor tengelye sincsen megszorulva, akkor csak a forgórész tekercselés ellenállásának lecsökkenése marad, ami menetzárlatot jelent.
Vagy az elektronika, az áramérzékelő kör hibája miatt többnek méri a normál motoráramot.

yuagaci9g

Ha mas nincs, dekopirral csinald, az nem gorbiti a lemezt.
Muanyag lemezt bekarcolassal, ilyennel:

http://www.olfa.co.jp/en/images/body/detail/156.jpg" border=0>

Szalai György

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Kup1.jpg" TARGET=_fnew>Az általad vágyott megmunkálás első feltétel, hogy meg kell mondanod milyen kúp ez, és hol kaphatok belőle 3-10mm közötti szerszámok befogására alkalmasakat.

Valami vezető féle mellett óvatosan tologatva a „dremel kis kézimütyűr”-t, esetleg vágótárcsa helyett vékony kukorica maróval.
De hát van már neked működő axisod, vezetővel orsóval motorral, csak rá kéne tenned a kézimütyürt.
Már ha nem tizes kazánlemezt akarsz darabolni.

000000000

Kösz a segítséget. Próbáltam tájélozódni a Mo-i szerviznél, mondták, hogy vegyek új motort, mert a szénkefe valószínüleg elkopott. Evvel kapcsolatban: bár a motor elég "bonthatatlannak" tűnik, mégis nincs-e valami információd arról, hogy ki vállal ilyen jellegű felújítást/javítást? Az új "gyári???" alkatrész elég borsos áru. A motor Tamagawa gyártmányú, ha jól emlékszem. Mégegyszer kösz.

v2vhwz32z

Én mint Péter managere :-) jelentem Péternek van a gépén egy 300w-os teknomotor is, ha marásról van szó..

43pbwjg8s

PErsze ez a marós megoldás jó.... CSak az a gond, hogy éppen akkorára szeretném levágni a cuccot hogy beférjen alá. :)
Kutya fogta róka? :)

Szóval előbb levágom akkorára, hogy beférjen alá, hogy utána levágjam vele akkorára, hogy beférjen alá? :)

Sajnosnagyok ezek a táblák. Még Csikitől származnak Danibá segítségével.

VAlami kicsi darabon megpróbáolom a dekoírt és a Drehmelt is. Csak a Drehmel fűrészfeltét nélkül nem nagyon termelékeny. :(

A kúpot nézegetjük az egyik volt szerszámüzemes kollégával.
Remélem kiderül milyen is ez.
Sajnos nekem ebben nincs gyakorlatom, ugyhogy csak a segítségeken múlik a dolog.

ra8nsmk6w

Nem irtad,hogy milyen anyagról is van szó. Aluminiumig bezárólag körfürész, szalagfürész is szóba jöhet. Én legalább is azzal szoktam. Az acéllemezt is szalagfürészel vágom mert nem dobja el magát. Igaz ez már nem hobby minőség, még a bimetál-os fürészlap ára sem.

43pbwjg8s

Szia Gyula!

Szégyenszermre nem jut eszembe ennek a lemeznek a neve. :(
Ahogy elnéztem, még Motoros gravírparaméter litájában is benne van de nem jut eszembe a neve.  Bocsánat és szégyen és hamu a fejelmre.
Soha nem használtam még.
Egyébként olyan mint a rozsdamenetes acéllemez, méghozzá vékonka. Ha jól emlékezem 1-2 környéke körül lehet.

ra8nsmk6w

Ha nem fogja a mágnes akkor még az is lehet. Mivel nagyon "vékony" mint mondod akkor a táblaollót javasolnám. Feltéve ha van a közeledben és jó állapotban is van(lényeges szempont) A történet annyi idő alatt lezajlik mint ahogy ezt leirtam, csak hát pénzes, legalább is nálunk.

v2vhwz32z

A táblaolló nem karos lemezvágó ugye?
Mert az lenne otthon, újszerű, tudnék Péternek segíteni (szomszéd :-)

besirkyjh

Szia  

A karost nemjavaslom mert elég vastag az anyag és 1: sorjás lessz  2: ha 200mm-nél keskenyebb csikot vágsz az tuti hogy meg csavarja .

Házi körülmények között a sürüfogu dekopir a nyerö de azt fel kell szabályozni méretre ha már aláfér .

43pbwjg8s

INOX!
A fene enné meg a fejem, hogy nem tudom megjegyezni a nevét.
De valahogy csak megoldom.
Lámpás tippje eddig a nyerő azokhoz az eszközököz amelyek nekem vannak.

De köszönöm a többieknek is!