Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nv5firipz

Az inox nem azonos a rozsdamentessel?

nv5firipz

Amugy ha nagyon tutira akarsz menni akkor két forgácslap közé szorítod a lemezt és úgy vágod. Akkor biztos, hogy véletlenül sem fog belekapni és esetleg meggörbíteni a lemezt.

43pbwjg8s

nem nem! Én ezt nem mondtam (mert nem tudom)
Nem ismerem sajnos ezt az anyagot. A mult héten került a kezembe, de mé nem olvastam utána.

43pbwjg8s

Vazze!
Egyszerűség RULEZ!
Köszönöm!

4um5b65d

Dehogynem, azonos.

Valami Francia elnevezés. Ez jól hangzik aztán mindenki ezt nyomja.

000000000

Cumi marni, mert piszkosul dobja magát. Erre tipikusan érvényes: csak lassan szépen...
 Nem véletlen hogy külön marótípust gyártanak hozzá.

Szalai György

Arról a 0,5mm-es krómacél lemezről van szó?
Hát azt biztos nem vágnám semmilyen fogú dekopír fűrésszel. Inkább leszabályozott fordulatszámú kis sarokköszörűvel, 1mm vastag tárcsával, még az is lehet, hogy víz alatt. (Ha egyenes vágás kell)
Szóba jöhetne még a kettégravírozás, egy nagyobb hegyszögű (60-90fok) tűvel, mint kicsi teljesítmény igényű megmunkálás, amihez kis gép is elég. Ehhez megfelelne a kézi előtolás, egy szorítókkal rögzített vonalzó mellett, viszont kellene valami csúszó talp és csavaros fogásmélység állítás. Csak hát így élesek lesznek a vágott szélek, ami lehet zavaró is.

Szalai György

„új motort, mert a szénkefe valószínüleg elkopott” Ez ám a profit orientált hozzáállás! Mit kérnének az új motorért?
Tolhatnál pár képet arról a kis motorról, hátha kitalálunk valami kevésbé fájdalmas „Hobbyista” megoldást.

s7manbs8

43pbwjg8s

Hol találok infót a hozá való maróhoz?
Tuti meg lehet találni, de szerintem te eg pillanat alatt meg tudod mondani.
Egyébként körbevágni és gravírozni szeretném géppel majd.

43pbwjg8s

Nagyon köszönöm a tippeket!
Azt hiszem ennyi lehetőség közül könnyeb lesz választanom.
Az elő dolog a nyersdarabolás, a második lesz a gravír és körbevágás. Az éleket eleve ugy gondoltam, hogy majd külön kell kezelnem.
De ez a dolog most egy előre kérdezés volt. Még egy idő kell, amig oda jutok, hog ezt is megnézzem.

Sokat kell tanulnom most.

000000000

Ha ilyen vékony akkor bármilyen vashoz való megteszi. Egyébként minden cégnél más és más. A Fraisa pl. SX-el jelöli a rozsdamenteshez való marókat. Ezeket lehet használni titánhoz és nikkelötvözetekhez is. Keress rá az online katalógusokban (inox, stainless, Ni-alloys, titan).

43pbwjg8s

köszönöm!
(de szép lenne egy lézerkivágó masina!!!)
Álom álom édes álom! :)

Szalai György

000000000

Persze. Nem is értem miért nem vesz hozzá egy vizes vágót:))) Pedig az univerzális. Időnként mennénk hozzá, vágjon ezt, azt egy sörért.

Már bagatel, 50 milla  + fa ért láttam egésszen jó méretben és tulajdonságokkal.
Persze ha kevés a pénzed pótolok bele:)))
Kérek a nejemtől 1-2 ezret.