Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Feri! Sose fogsz nekem semmit sem venni a Lomexban ezek után de azt hiszem megint elhamarkodtad kicsit. Alapvetően jó amit írsz (turbulens áramlásra) de a keresztmetszet és a csőátmérő között (körszelvény esetén ) ugyebár négyzetes a kapcsolat tehát a harmadik helyett a 2.5 ik lenne a megfelelő.Az alapvetően összenyomható közeget ilyenkor összenyomhatatlannak tekintjük tehát állandó a sűrűsége)

ANTAL GÁBOR

szia Svejk ! van jó irodalmam de be kellene scannelni. Elek István az ipari pneumatika alapjai . Gyorsan számolok aztán megírom

svejk

"Az áramlási ellenállás a cső hosszával egyenesen arányos. A keresztmetszetének viszont a harmadik (az átmérőnek az ötödik) hatványával. "

Ez már egy nagyon hasznos definíció, köszönöm!

svejk

No akkor hogy is van ez? :)

svejk

Az nem jó ha Te számolsz mert akkor még annyira sem tanulom meg:)

Rabb Ferenc

Részben igazad van, mert amit írtam, az folyadékokra érvényes.  
Bevallom töredelmesen, hogy lusta vagyok megkeresni a "Áramlástan" jegyzeteimet, inkább megvárom, hátha valaki felfedi az igazságot.

A LOMEX-et majd megbeszéljük [#wave]

svejk

Egyébként https://xdki.festo.com/xdki/xDKI.asp?xS=A8A99B097CB4441D9AAB6329C1DFF7B32&xR=DKI3WebDataSheetV1&PartNo=173128" TARGET=_fnew>itt van az ominózus szelep (MEH-5/2-5,0-B) adatlapja.
Itt például a névleges átáramlást 8 Bar-os nyomáson kell érteni?
A névleges méret mit jelenthet?
(talán 5 mm csőtmérőjű keresztmetszettel egyenlő a nyitott szelep)

Rabb Ferenc

Bár van olyan fórumtársunk, aki az internetet (is) csicsás néphülyítésnek tekinti, de itt könnyebb volt megtalálnom a képletet, mint a padlást széttúrni.
http://www.mue.hu/files/Csovezetek%20ellenallasok.ppt" TARGET=_fnew>Úgy a 13. kllikk után...

Bencze András

Ez a motor aszinkron. A legegyszerűbb próbához csak 1 db vezeték kell- eldöntendő hogy a kérdéses motor szinkron (mágnest tartalmaz)vagy aszinkon (kalickás v. rövidrezárt forgórészes). Tehát a motor 2 kivezetését rövidre zárva, a tengelyt kézzel forgatva, ha az nehezen forgatható akkor szinkron (generátort rövidre zárjuk), ha nincs változás aszinkron.

Bencze András

A szinkron motor pólusszámát is meg lehet így állapítani. Ahányat ugrik 1 fordulat alatt (rövidrezárva) annyi a pólusok száma.

s7manbs8

A hagyományos könyvtárban is voltak ponyvaregények, csak ez egy kicsit nagyobb... :)

000000000

Összekötött vezetékre nem reagál. Az-az simán forgatható.  

Két vezetékére rákötöttem a 230 V –ot és elindult egy pillanatra, nagy áramfelvétel mellett (megszakító leold). Többszöri ismétlésre is azonos irányba forog.  
Frekiváltót nem merem kockáztatni.
Jó lenne egy kis tisztánlátás.

000000000

Danibá!
Itt van nálam az egyik letesztelt Fanuc AC szervó motorod, ezt is nagyon szívesen bemérem Neked, esetleg meg is pörgethetjük. Múltkor úgyis elkerültük egymást, ha erre jársz megoldjuk egyfüst alatt ezt is.
Mellesleg innen a távolból azt tudnám Neked segíteni, hogy először légyszi mérd ki egy Ohm mérővel a kérdéses motorod tekercs ellenállásait (3 drót közül kettő között körbejárva, ez 3 mérés), és ezt légyszi írd ide vissza. Reméljük, túlélte a 230V-os direkt "tesztet". Utána mondom a többit, mit tegyél még.

000000000

Egyébként ki az a fórumtárs, aki szószerint ezt mondta? Vagy ha netán még sem tudod ezt bizonyítani, akkor ....