Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bencze András

"Két vezetékére rákötöttem a 230 V –ot és elindult egy pillanatra, nagy áramfelvétel mellett (megszakító leold). Többszöri ismétlésre is azonos irányba forog." Ez nem igen használt!!!
Frekiváltóra (1 fázisúra) nyugodtan rákötheteted. Természetesen mindhárom motorkapcsot. Az óvatosság azért nem árt. Ja és nem kell egyszerre 500-800 Hz-el kergetni.

000000000

Kedves Svejk! Bár a "jártas" jelzőt nem használnám magamra, de egyetemen 2 féléven keresztül kínoztak pneumatikával. Figyelmedbe ajánlom a FluidSIM nevű programot, amit pont az ilyen modellezésekre találtak ki. Amennyiben érdekel az egyetemi jegyzeteim előtúrhatom, ami elektronikus formában van. Nem tudom mennyire használhatók, de ha kell akkor írj mailt.

svejk

"Fékezve kicsit, de egyenletesen forgatható."
A fentieket írtad a #7081-ben...

Akkor most a rövidrezárt kivezetés fékezi vagy nem fékezi a forgórészt????
Jó lenne ha eldöntenéd...

Ha mágnes is van benne nem feltétlen ugrálva megy rövidrezáráskor, sőt a nagyobbacska AC szervok teljesen egyenletesen forgathatók, csak nehezebben.  
Van jó pár Yaskawa, Siemens nagyobbacska AC szinkron motorom...

svejk

Hopsz, ez érdekes lehet, gondoltam hogy van a Festo-nak valami, csak nem találtam.
Köszönöm!

Rabb Ferenc

Szószerint csak klasszikusokat szoktam idézni. Mert állítólag asztat úgy illik...

De valahonnan Neked is ismerős lehet a szemlélet, ha már így rákérdeztél. Majd utána nézek pontosan, ha már semmi más dolgom nem lesz. Addig kérem szíves türelmedet

svejk

Köszönöm, hogy írtál, érdekelne a jegyzet, de erősen félek, hogy tanulatlan fejemnek nem lenne emészthető az egyetemi szint:(
de ha nem nagy fáradtság akkor próba-cseresznye :)
A FluidSIM-et más is ajánlotta.

000000000

Szia! Nem annyira emészthetetlen az. Majd óriásmellékleti linkként küldöm neked, csak ma nem lesz időm 540 MB-ot feltölteni, de majd holnap ígérem megoldom.

000000000

"Akkor most a rövidrezárt kivezetés fékezi vagy nem fékezi a forgórészt????  
Jó lenne ha eldöntenéd..."  

Én eldöntöttem, csak nem jól követed az eseményeket.A #7081-ben Szalai azon kérdésére válaszoltam, hogy ha rákötök 12V egyent, akkor hogy viselkedik.  
Akkor fékezve forgatható.  

Bencze kérésére pedig, ha rövidre zárom a vezetékeket, feszkó nélkül, észre sem veszi. Az-az simán forgatható.
Talán igy egyértelműbb.  

000000000

Svejk üzenetére #7111

svejk

Akkor szupi!
10 perc után tetszik az a FluidSIM is :)
Okosság elérhető hozzá? :)

Szalai György

Esetleg számomra is elérhető lehet?

svejk

Bocsi, valóban én voltam figyelmetlen :(
Akkor viszont megint pálfordulás, és mehet a frekiváltóra :)

000000000

Vond vissza gyorsan, vagy ráteszem[#nyes][#nemtudom][#vigyor2]

000000000

Remélem a jövőhéten eljutok hozzád.

Mértem, és ha igaz 5 Ohm/2 drót köze, mindegyiknél. Mérővezetéket leszámítva.  

000000000

Szia!
Persze, de ne támasszatok túl nagy elvárást hozzá. :D Mert nekünk is úgy kezdték, mint síkhülyéknek a témához. Majd holnap küldöm neked  is.