Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ezeken a kis makett Stirling motorokon is kis hő szigeteléssel sokat lehetne javítani szerintem, pl. mikor melegítik a végét, ott elmegy egy csomó hő feleslegesen.

000000000

Te, tényleg analfabéta vagy, ha ilyen marhaságokat állítasz.
Főállásban 30 évig foglalkoztam négyütemű motorok javításával, üzemeltetési problémáival és energetikai kérdésekkel egy igen nagyméretű közlekedési cégnél. Híd el, van elképzelésem a belsőégésű motorok „lelkivilágáról”.
Nálam nem úgy működik ez, hogy egyszer megpróbáltam valamit, aztán abból minden alap nélkül kisütöttem valamit. Hanem a probléma kutatása és annak megoldása volt a feladatom.
Szerintem hagyjuk a témát, mielőtt még több marhaságot hordanál össze.

Fogódzónak annyit a kérdéshez, hogy a dugattyú 130 celzius környékén HOZZÁRAGAD a henger falához.
Hogy miért? Na látod! Itt bukott a butácska kis fantáziálgatásod.
Részemről, én itt be is fejeztem a témát.

000000000

Úgy gondolom, hogy szakmailag nem érdemes egy tekintet alá venni az „úrvezetőt” egy jó nevű szerviz szerelőjét az ugyan azon szerviz diagnosztikai szakemberével. Mindegyik lehet jó a saját területén. De csak a sajátján!
Egy dolog az „úrvezető” és egy egészen más dolog egy diagnosztikai szakember hozzáértése.
Fórumtársunk alaposan eltájolta magát.

000000000

Sziasztok!

Az alábbi a problémám, amiben nagyon örülnék ha tudnátok egy kicsit segíteni.
Mach3-at futtatok egy gépen, ami vezérel egy szerszámgépet. Olyat szeretnék hogy G-kódból irányítsam a LPT port kimeneteit mintha PLC lenne. Hogyan tudom ezt megoldani? lehetőleg szeretném kerülni a különböző M kódokhoz való hozzá rendelést. De ha nem lehet másként hát marad az. Segítségeteket előre is köszönöm.

jw8ykuay

Segítség!
Mit barosszintottam el, hogy a Mach képernyőn nem látom a tervezett marópáját, csak a befutott útvonalat? Emellett minden mozgástípust a megmunkálási sebességhez rendelt színnel rajzol meg. Már átrágtam magam minden config menün, de nem találom a megoldást.
Előre is köszönet![#worship]

sanka74

Sziasztok!Tudja valaki hogy a solid w-ben hol találom a nyelv beállítást?

gsbwxanch

Ez jó kérdés, ez engem is érdekelne.

sanka74

Feltettem a magyarosítást,de semmi fűl ahol ezt lehet....

keri

Bocsánat hogy ekkora szakemberhez mertem hozzászólni.

Lehet hogy nagy probléma megoldó vagy, de hogy a gőzmotor kifogott rajtad az is biztos [#mf2][#mf2][#mf2][#mf2]

000000000

nekem van 2009sp4 és möködik!

000000000

Egyáltalán nem erről volt szó!
Igen nagy butaságokat állítottál nagyon határozottan és ráadásul, igen barátságtalanul tetted mindezt.
A gőzmotor, kétségtelenül kifogott rajtam.
Remélem, hogy csak egyelőre.

sanka74

Szia!Nekem is megvan a magyarosítás, be is tettem a lang könyvtárba, csak azt nem tudom hogy a programon belűl hol lehet a lang fűl....

gsbwxanch

Szerintem az eredetit mentsd ki, vagy nevezd át lp ***.old kiterjesztésre. És az eredeti néven tedd be a magyar fájlt. És akkor az lesz az alapértelmezett. Remélem érthető voltam.

Messer

A képen látható gép vezérléséhez és kezelőpultjához felhasználtam 2db lpt portot.
Az MPG tengely és sebességválasztó kapcsolóinak bekötéséhez maradt a Magi féle MBIO kártya két analóg bemenete. A bekötéshez részletes leírás van, de a használatához szükséges .brn fájlt  
sajnos nem tudom megírni.Ha valakinek volt már dolga hasonlóval és megoldotta ,kérem, hogy segítsen.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/Mikron-01.jpg" border=0>

A gép cserélhető főorsós lesz. Van rajta egy kar, amire a főorsó rögzíthető és a gép mellé kihajtható.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/Mikron-02.jpg" border=0>

sanka74

Szia! Köszi a segítséget! A lang mappában van egy csomó nyelvi file, ebből gondolom hogy magában a progiban is benne van valahol...de megpróbálom azt amit írtál...