Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Ez igy van régen jo volt a göz energia kihasználása mivel nemvolt más eröforás na persze elöte az álati erö volt maximum!
de manapság sokal több energia forás létezik villamos energia termelésre szél....nap..stb ezekben kell gondolkodni!

Rabb Ferenc

Azért érdekelne, hogy az a betonra kapcsolt lakatfogó mit mér, és az áram merre folyik. A napsugaras generátorból az akkuba, vagy az akkuból a kis motorba ami látványosan hajtja az egész ketyerét

Rabb Ferenc

Igazad van, DE: itt a Kárpát-medencében energiatermelésre gazdaságosan felhasználható napsütés és szél NINCS. A NINCS-el pedig csak úgy lehet járni, mint a hitellel. Kis adásságból nagyot csinálni.

000000000

még azt meg értem hogy szél nincs a domborzat miat de hogy napsütés!?
vákumcsöves teknologiávak is tudsz csinálni gözt ha nagyön göz energiára hfelé hajlik a szándékod!
lazán kehet 200..250c csinálni hied pipe vákumcsöves teknikával !
vagy marad a tükrös ösze gyüjtés a napbol lavoral vagy vájuval!!

000000000

egyszerü enek a felépitése!
A parabola elöt van egy höcserélö a fokuszban abban viz van abol göz lesz azt bele vezetik a stirling motorba az ugyebár egy olyan motor ami göz által létrejöt mozgásbol eletromos tekercsejt hajt meg mint generátorként felhasználva és kész az vilamos energia!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Stirling-motor" TARGET=_fnew>stirling motor elve!

KoLa

Hol lehetne egy ilyen tükröt beszerezni?

Szalai György

Vicc: Tudja hogy kell a megújuló energiából szert tenni egy kisebb vagyonra?
Kezdje nagy vagyonnal!
De tényleg az a baj, hogy a nap nappal süt, mikor úgy is világos van, nem éjjel, mikor világítani kéne. Meg nyáron melegít, mikor úgy is meleg van, nem télen, mikor fűtenék.
Szóval mire összeáll a sok drága cucc, addigra lehet egy kicsit spórolni vele.
Na ja: Aki drágán szeret spórolni…

000000000

Szerintem ha a napenergia bármire elég lenne, még mindig fával fűtenénk. Vagy egyáltalán nem is kellene fűteni. Amúgy vannak a földnek olyan területei ahol van bőven napenergia, és nem úgy tűnik mintha nagyon előttünk járnának fejlettségben. :D

000000000

csinálni kell!
sima parabola anterna lavor meg kiss tükröket bele ragatni és kész a nap ágyu!
minál kiseb tükrökböl van kirakva anál nagyobb az energia sürüség!
persze nemárt sok sok sok türeled hozzá!

000000000

vagy még egy ilyen nagy energia koncentrálni egy pontba! http://www.youtube.com/watch?v=DGtA8E5iw3k" TARGET=_fnew>Fresnel lencse video
http://en.wikipedia.org/wiki/Fresnel_lens" TARGET=_fnew>Fresnel lencse kialakitása!
A nagy hömérségleten möködö napelemek elöt is hasonló lencsékel koncentrálnak a jobb hatásfok elérésére napenergiát!

000000000

„Én a destruktív: Két collos munkahengerrel biztosan nem fogsz 350 fokos túlhevített gőzt nyomatni a modellbe 15 bár nyomással.”

Mi az akadálya?

„Ha nagyobb áramfejlesztőben gondolkodsz, gondolj bele abba is, hogy a dugattyús gőzgép az egyik legrosszabb hatásfokú szerkezet. Még a csillagfúvós 424 sorozatú magyar csodamozdony összhatásfoga is 10% alatt volt/van.”

A hálózati villanyáram sem jobb hatásfokú!
A számla duplája annak, amit fogyasztasz. Azért, mert a tetszőlegesen kalkulált áramdíjon felül kifizettetik velünk a főnök terepjáróit is.
Számoljuk tovább, hogy miért is 10 % a hatásfok?

000000000

A stirling motor még olyan, mint a magas életszínvonal.
Beszélnek róla, de senki nem látott még használható példányt működni.
Nem az ilyen kis bugyuta makettekre gondolok, amik csak úgy vannak.

keri

Azért ha nem tudod hogy néz ki egy gőzgép akkor ne állj neki ilyeneknek :)
Az én gépemmel nem lennél kisegítve, mert ez csak egy játék.
Van egy henger ami a forgattyús tengely hatására bólogat a hajtókarral együtt. Ez adja a vezérlést és a nyomás szabályzást is. Közönséges vékony sárgaréz alkatrészekből forrasztó ónnal van összerakva.

keri

A mozdony azért más téma, nem is értem hogy egy csomó hatékonyság növelő dolgot miért hagytak le róla. A trident hajógép ugyan olyan hatásfokot produkál mint a modern dieselek, vagy stirling motorok, csak az a gép 100 éves.