Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha teszel rá alufóliát az nem jó , rásimítva ?

keri

Különben igazad, van szerintem is túllihegik a problémát.
8ccm-es motorból nem lehet túl nagy teljesítményt kiszedni, tehát belepumpálni sem lehet sokat.
Ha nem a nyomás teszi tönkre akkor a fordulat miatt repül szét, de szerintem már a megfelelő kazán kialakítása is problémába fog ütközni ami ellátja megfelelő mennyiségű gőzzel.

keri

A lakatfogóval nem mér csak rögzítette a műszert, mérőzsinórok be vannak kötve.

000000000

elöször énis ugy szorakoztam vele vagyis a fényesebb felét kell kifelé ragastani !
de az is elég mat szort fényt ad le ami fokuszálásra nem a legjobb megoldás!

s7manbs8

Még nem próbáltam , de ha ilyen a tapasztalat nem is töltöm vele az időt.

keri

közönséges alu parabola felpolírozva. Játszottunk ilyet, lazán meggyújtja a fókuszba tartott fát...nem úgy mint a Discoveryn mert ott csak szerencsétlenkedtek a rossz fókuszos antennával :D

s7manbs8

Tükröt azt tudok csinálni, csak jól össze töröm előtte és kis lapkákat ráragasztom.

s7manbs8

Ja, akkor mégiscsak lehet ?

000000000

eleve a gözel való áram termelés kicsibe megvalositva nagy vezsteségek jár!
ipari méretbe el hanyagolhato a vesztesége csak több 100 MW termelésnél!

000000000

A megvalósítás még hosszú történet.
Még csak ismerkedem a témával. Utána egy kis makett a terv.
Szóval, évekbe is telhetne, mire nekifognék.
Tudsz valami forrást a témáról? Lehetőleg magyarul.

000000000

igen ara montam a sok sok tütelmet felragatni sok kis tükröt!
de tul aprosem jo!
minimum 2x2cm tükör kiseb ne legyen mrt nem lesz fokusz hanem szort lesz az egész beesö fény a sok kis tükör egyenetlensége miat!

keri

Azért mindent nem kell elhinni, amit az ellenérdekelt ipar terjeszt, meg pár begyöpösödött régivágású akadémius.

Aki eddig kiépítette az mind azt mondja, hogy sokkal gyorsabban megtérült mint számított rá.
Kollégámnak komplett fűtése van vákuumcsövekből.
Melegvízre egyértelműen megéri. Ha van pénzed akkor fűtés rásegítés is megtérül pár év alatt.

A napelemek kicsit lassabban térülnek meg, de már ezek is 10 év alatti megtérüléssel kaphatóak.  

Apám csak kondenzációs kazánt vett, ez sem volt olcsó de gyakorlatilag 1 év alatt behozta az árát a gázmegtakarítással.

A szélenergia is gyorsan megtérül, és van pár hely ahol az adottság is megfelelő, de persze ez családiházas viszonylatban nem komoly lehetőség.

keri

Alapvetően elég a nap, az energia tárolás a nagyobb probléma.

keri

http://www.stirlingmotor.com/leistungsmot.html" TARGET=_fnew>Akkor láss csodát :D
Ezek között vannak kazánok amik a fűtés mellet az elektromos energiát is előállítják stirlingmotorral.

000000000