Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Vér azért mégsem.
Esetleg, talán sör?

000000000

Első ránézésre egyszerűbbnek tűnik.
Mikor oda kerül a sor, hogy le kellene gyártani, akkor jön gond.
Ott a fórumon is szóba kerül a nagy fordulat. Ezért vetettem el rögtön az elején.
Egy használható teljesítménynél komoly méretek adódhatnak. Azt kiegyensúlyozni, nekem megoldhatatlannak látszik.
Nem mondom, hogy lehetetlen, de nekem a lehetőségeimet meghaladja.
Nagy fordulat, relatíve magas hőmérséklet, az már nekem gond.
(mert ugye, nem levegővel akarja fújkászni az ember)
Az is lehet, hogy jóval több gőz kellhet egy turbinához, mint egy dugattyús géphez.

000000000

ez nem levegöre fejlesztetéki direkt gözre!
DIZEL AUTO TURBO FELTÖLTÖRE GONDOLTÁR MÁR?
az is nagy hömérségleten és nagy fordulaton dolgozik!

000000000

Nem gondoltam.
Tényleg bírja a meleget, de szerintem iszonyatos mennyiségű gőz kellhet neki.
Valójában nem tudom, csak tippelem.
Neked van valamilyen tapasztalatod vele?

000000000

nekem gözel csak fütés szempontbol van tapasztalatom mivel gáz és fütésszerelö is vagyok!
Ez már nem az énvilágom a gözgépek!
csak ugy általába érdekel minden és rengeteget olvasok tudományos dolgok után én csak a lovat szoktam alá adni az ötleteknek!

keri

Sértődöttségedben nem veszed észre hogy én nem sértegettelek, csak segíteni próbálok.
Aki hagyja magát, annak nem tudok.
De mint mondtam ez már a te bajod.

Ha esetleg a továbbiakban értelmes szakmai vitát szeretnél folytatni én állok elébe, és ebben az esetben szívesen elmagyarázom miért is működne a szerinted idióta ötletem.

További szép napot!

keri

000000000

„Mondjuk ha ennyire nem értesz hozzá akkor szerintem ne foglalkozz ezzel a témával amíg az alap dolgokkal nem vagy tisztában.”

Egyikőnk nem érti igazán nyelvünket. A kijelentésed magyar fordításban a következő:
Szerinted, aki nem ért egy dologhoz, ne is érdeklődjön iránta.
Következésképpen, van aki úgy születik, hogy ért egy adott dologhoz. Mások, meg nem így születnek.
Természetesen, ezt az álláspontot is el lehet fogadni. Hangsúlyozva, hogy én a problémát másképpen látom.
Egyébként, nem értem, hogy honnan veszed, hogy én megsértődtem.
Szerintem, kész tervet sem követeltem senkitől.
Pusztán felvetettem, hogy akinek van ilyen, megoszthatná.

A robbanómotorok gőzmotorként való alkalmazásába a helyedben nem bonyolódnék. Mivel, te szakértőként adtad elő magad, csúnya égés lehetne a próbálkozásból.
Tesztelés gyanánt. Önts egy centnyi vizet a motorolajba. Másodpercek alatt meg fog győzni, hogy ötleted kivitelezhetetlen. És akkor, még csak egy buktató a sok közül.
Lesz még egy kis gond az alu dugattyúkkal és így tovább. A gőzmotorok lelkivilágát nem ismerem, de a robbanómotorok között jól eligazodom.

000000000

Szinte látom magam előtt, amikor megmagyarázhatatlan okok miatt szorulnak eddig hibátlan motorok teljes felújításra. Fúrás, főtengely köszörülés. Vadi új dugók, gyűrűk.

000000000

Így már értem!
Azt hittem, hogy tesztelni akarsz.
Mert szerintem a torbófeltöltő gőzturbinaként való alkalmazása meglehetősen gazdaságtalannak tűnik.

ANTAL GÁBOR

ROBBANÓMOTOR?  Hm... szerintem belső égésű motor!

000000000

nem akarlak tesztelni!
turbo feltölöre csak azért gondoltam az nagy fordulaton zümög és nagy hömérségleten arol el lehet lesni a teknikai megooldásokat ilyen hömérséglet és nagyfordulatu igénybevételné!

000000000

Valóban óriási különbség. [#hehe]

000000000

Értem, hogy mire gondolsz.

keri

"„Mondjuk ha ennyire nem értesz hozzá akkor szerintem ne foglalkozz ezzel a témával amíg az alap dolgokkal nem vagy tisztában.”  

Egyikőnk nem érti igazán nyelvünket. A kijelentésed magyar fordításban a következő:  
Szerinted, aki nem ért egy dologhoz, ne is érdeklődjön iránta. "

NEM! Azt mondtam hogy, előbb az alap dolgokat értsed meg és nézz utána. Rengeteg infó van a neten. Én is ott néztem utána. Ne akarj egyből komoly teljesítményű gőzmotort építeni zéró tapasztalattal.

"Következésképpen, van aki úgy születik, hogy ért egy adott dologhoz. Mások, meg nem így születnek."

Nem vannak azok akik várják a sültgalambot, és vannak olyanok akik a megértésre törekszenek. Te nem törekszel a megértésre csak megsértődsz amikor a hiányosságodra rámutatok.

"Egyébként, nem értem, hogy honnan veszed, hogy én megsértődtem. " #6642-ben nem sikerült az indulataidon uralkodni.

"Szerintem, kész tervet sem követeltem senkitől."
Hát akkor mit?

"Pusztán felvetettem, hogy akinek van ilyen, megoszthatná." Ez elég gyorsan nyílvánvalóvá vált hogy ilyen nem létezik.  

"A robbanómotorok gőzmotorként való alkalmazásába a helyedben nem bonyolódnék. Mivel, te szakértőként adtad elő magad, csúnya égés lehetne a próbálkozásból."

Kérlek idézd hol adtam elő magamat szakértőként?
Azért mert én hajlandó voltam hisztizés nélkül utána nézni az alapoknak, ezért tudom mi hogy működik, mit szoktak, és hogyan csinálni? Meg azért mert én tisztába vagyok a termodinamikai folyamatok fizikai számításaival?
És azért mert segíteni próbáltam nekedm annak ellenére hogy ismeretlenül eldöntötted mihez értek és mihez nem és sértegettél?
Ezen gondolkodj még egy kicsit.

"Tesztelés gyanánt. Önts egy centnyi vizet a motorolajba. Másodpercek alatt meg fog győzni, hogy ötleted kivitelezhetetlen. És akkor, még csak egy buktató a sok közül."

Na erről beszélek. Te próbáltad már ezt vagy csak simán igy születtél? Én próbáltam. 120-as Skodám volt és 80ezer km-et használtam. Ez idő alatt háromszor repedt meg a gagyi öntöttvas hengerfej, mivel nem bírta a tuningmotor hőterhelését. Ettől működőképes a motor, de több vizet fogyaszt mint benzint. Hatalmas gőzfelhőkkel indult ilyenkor, az olaj szép fehér emulzió lett, ennek ellenére több ezer km-et mentem vele. Kizárólag a gyertya porcelánja nem bírta a vizet, de a negyenergiás gyújtásom miatt ennek ellenére így is indult és ment.

"Lesz még egy kis gond az alu dugattyúkkal és így tovább."
Na ezt megint csak feltételezed. Soha nem próbáltad. Én próbáltam tiszta etanollal, próbáltam, sokáig közlekedtem PB gázzal, nincs semmi gond az alu dugattyúval.
Gond csak akkor van ha évekig áll a motor, de ebben az esetben bármelyik motor összerohad.

"A gőzmotorok lelkivilágát nem ismerem, de a robbanómotorok között jól eligazodom."

Talán én is, bár te nyílván jobban tudod hogy én mihez értek és mivel van talasztalatom.