Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Még egy apróság.
A mikrométer elnevezésben a „méter” nem biztos, hogy a méter, mint hosszmérték jön a képbe. Inkább, csak mérőeszközt jelenthet.
Mint a manoMÉTER.

000000000

Nem vagyok biztos abban, hogy a pontosság 0.01 lenne.
A 0-25 ig mikróval megmértem, a 25-50 –ig mikró ellenőrző valamilyét. Nem tudom, hogy hogyan hívják.
Mind a két mikró pontosan 25-öt mutatott. Vagy mindkettő mikró egyformán és egy irányba csalt, vagy mindkét mikró pontosan mért.
Kérdezném a szakembereket, hogy mennyi lehet egy nem digitális kijelzős mikró pontossága. Szerintem, jobb mint egy század. Lehet ez?

Szalai György

Ja. A manométerrel sem manót mérünk, a babaszappan sem babából készül természetesen.
Eddig abban a boldog tudatlanságban éltem, hogy veszek egy mikrométert és mikrométer tartományban mérek vele. (A mikroamper mérővel is mikroampereket mérek.)
Becsapva érzem magam. Mintha barátságos arcpaskolást várnék és egy nagy maflás szakadna rám.
Még jó, hogy utána néztem.

skwby94ub

Ne légy ennyire bizalmatlan! Egy mikrónak pontosnak kell lenni! Amiket próbáltál, pontosan voltak beállítva.Itt 1-2 mikron eltérés lehet max.

svejk

Villanyszerelő szakik és mesterek.
Használ valaki a gyakorlatban földelési ellenállásmérő műszert?
http://www.winuxuk.com/dilog/Di-logProducts/1617thEditionTesters/8986/8986SpecificationSheet.pdf" TARGET=_fnew>Pl. ilyen Unitest-et.

000000000

Ez a neve és kész. Amúgy csak a vonások vannak 0.01 mm-es osztáson, egy új mikróval pontosabban is tudsz mérni, mivel jól látható a közbülső helyzet. Vagyis simán le lehet olvasni róla 0.003 mm-es eltérést. Persze ha nem a racsnit használod, hanem egyszer-kétszer megfeszíted a menetet akkor ennek lőttek.

000000000

Nem kioktatni akartalak, csak érdekesnek találtam a kérdésfelvetést és eltöprengtem rajta.
Mint írtam is, csak feltételezéseimet írtam le. Egyáltalán nem biztos, hogy igazam van.

000000000

Én is úgy láttam, mert kicsi az esély, hogy egyformát és egy irányba tévedjen két mikrométer.

Szalai György

Szalai György

keri

Szerintem a "mikró" inkább csak a "k***va kicsi" szinonimája ebben az esetben, ahogy a mikrosütőben is legalább 10cm-es hullámhosszú rádióhullámok vannak, de a rádiótechnikában ez már "k**va kicsi"

Meg különben is van a milliméter, mikrométer, nanométer, de a század mm-nek milyen prefixet lehet adni? Közelebb esik a mikróhoz mint a millihez, hát legyen mikró.

keri

Elég pontosak szoktak lenni a mechanikus mérőműszerek is. Általában kisebb a pontatlanságuk mint a beosztás, csak a paralaxis hiba miatt problémásabbak mint egy digit kijelzésű.

Egyszer mérőhasábokon nézegettem a különböző műszerek pontosságát.
A 0,01mm-es mérőóra, a kengyeles mikrométer, és tolómérő is ugyan azt mérte. A tolómérő estében persze a mechanikai rugalmassága és a leolvasás befolyásolta az eredményt, de megfelelően használva egy 0,02mm-es osztású tolómérő tudja is ezt a pontosságot kényelmesen.

kfhhyweby

Ezt nem igazán tudom,hova írjam,melyik topicba.EDGECAM-hez kellene mach-3 posztproci.Ha valakinek lenne,és eltudná nekem küldeni,hálásan megköszönném!

000000000

Saját tapasztalatom szerint digitális tolómérőből csak Mitutoyo-t szabad venni. Legalábbis ha százados pontosság a követelmény. A többi amivel találkoztam csak saccolásra volt jó, hiába volt százados kijelzőjük.
 A minőség egyik jele, hogy a csúszkát hüvelykujjal tolva bármilyen értéket be tud állítani az ember nem ugrál tizedeket, hanem folyamatosan számol.

000000000

szia!
ugy az oldal kozepén van valami hasonlo mach2 zip amit érdemes lene meg nézned! [#papakacsint]
http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?t=20050" TARGET=_fnew>edgecam>>>>>>>mach3