Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Nagy valószínűséggel 0,89 mm-es, de ha már olyan helyen jársz vegyél 1,27-est is, filléres áruk és jól jön a háznál.
Meg persze 2-2-őt vegyél mert úgy is elhagyod :))

000000000

Dani! Miért akarod a tengelyeket megcserélni?

000000000

Pl. az A, B, vagy C tengelyre át tudjam ültetni a kódot. De, más esetben is hasznos lehet pl ha meg kel cserélni a mozgásokat egy kész kódnál.

Kösönöm a sok ajánlást és a segítségeket mindenkinek!

000000000

Erre elég, ha a Mach3-ban átírod a pineket.

000000000

A valamikori, jelenleg már letörölt Gcodeconvp nevű programom pont azt csinálja, amit Danibá kollégánk akar. Azaz palástmarást végez egy eredetileg X, Y és Z koordinátákra generált Gkód "áthülyézésével". Mivel ez a program eredetileg egy három tengelyes esztergára készült, ahol a főorsómotor egy forgatott Y,  abban alapértelmezésben az X és Z szabvány eszterga tengelyek + egy forgatott Y tengely szerepel. Azaz én a marást "felcsavarom" egy henger palástjára. Ezenkívűl e program paraméterezése során lehetővé teszem azt is, hogy a tengelyek azonosítóit tetszőlegesen átcserélhessétek. És kész. Ez ennyire egyszerű....

svejk

El kellene megint egy kis mérnöki segítség :(
Az vagyon írva a vásárolni kívánt belsőkulcsnyílású csapos hernyó csavarról, hogy:  
DIN945
ISO4028
45H

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Csavarokr%f3l.pdf" TARGET=_fnew>Találtam egy elég jó kis leírást de nem igazán bírtam kisilabizálni hogy ez hány-pont-hányas csavarnak felel meg.
Tudnátok segíteni?
Igazából csak a tudásszomj hajt, úgy is megveszem :)

yuagaci9g

Segitsetek, kerlek!

Ujra kell telepitsem a Mach2 progit, es mar nem letoltheto az Art oldalan.
Ha van valakinek Mach2 instal, kerem , toltse fel
a ``Tarba`` !     [#worship]
(Mielott kerdeznetek, igen, van feladat, amit csak ezzel lehet megoldani.)

keri

Nekem megvan, félreteszek minden ilyesmit amit szeretek, mert a fejlesztések néha rontják a használhatóságot, de nem tudok felrakni a tárba
De gondolom jó lesz http://cid-a35d444abee610b6.skydrive.live.com/self.aspx/CNC%20dolgok/Mach2R6.11N.exe?ccr=3169" TARGET=_fnew>innen is

yuagaci9g

Egyújabbgépépítő

Szalai György

Hagytam időt a mérnököknek a válaszra, de a fülük botját sem mozdítják.
Közben utána túrtam a kérdésednek. A DIN 915 / ISO 4028 / MSZ 2429 / UNI 5925 azt jelenti, hogy mely szabványok figyelembe vételével készült a csavar. Nem ad információt a „valahány pont valahány”-ságra. Tehát nem lehet párhuzamot vonni a kettő között.

Na, mostmár megnéztem azt is, hogy mi a „valahány pont valahány”-ság.

Ezt találtam: „A kötőcsavarok anyaga rendszerint acél (ritkán színesfém, alumínium vagy műanyag), ahol az anyagokat csak két számmal jelölik: az első a szakító szilárdságot (a szakító szilárdság századrésze) a második a folyáshatárt (a folyáshatár és a szakító szilárdság hányadosának tízszerese) jellemzi. Pl. a 8.8-as csavar anyagának névleges szakító szilárdsága 800 N/mm2, folyáshatára 640 N/mm2. Az anya anyagánál csak a szilárdságot adják meg.”

Szalai György

És már csak ez a 45H zavart, de ezt is megfejtettem.
http://www.schrauben-gross.de/fileadmin/Dateiliste/downloads/sonstiges/hu/technischerAnhang_hu.pdf" TARGET=_fnew>A H a keménységre utal (Hard), a numerikus rész pedig a minimális Vickers keménység 1/10-ed része.
Most már az a kérdés, hogy mi az összefüggés a szakító szilárdság, a folyáshatár és a Vickers keménység között.

sasi

Folyáshatár, szakítószilárdság, keménység összefüggése zanzásitva: ha egy acélt egyre nagyobb erővel terhelünk, először csak úgy nyúlik meg, hogy a terhelés megszüntetésével visszanyeri eredeti hosszát, ez a rugalmas alakváltozás. A maradandó alakváltozás határát (alsó, felső) nevezzük folyáshatárnak. A nagyon puha, és a nagyszilárdságú anyagoknak nincs érzékelhető folyáshatáruk, ezeknél bevezették az egyezményes folyáshatár fogalmát. A folyáshatárig nem szabad igénybe venni az anyagot, a terhelésnek minden képen alatta kell maradnia. Minél magasabb a folyáshatára egy anyagnak, annál keményebb, és közelebb esik annak szakító szilárdságához.

Szalai György

Már mindent tudunk a témában, mégsem ismerjük a pontos választ © svejk #6784 eredeti kérdésére: 45H csavar, hány-pont-hányas csavarnak felel meg?