Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

tymf898iv

Köszönöm,az alapján állítottam be a portot amit te is megtaláltál,kivéve az input signált mert erre végállást érzékelt.az eszközkezelőben megtaláltam a mach x pulsing engines bejegyzést.ha elindítom a mach ot akkor is marad ugyanez az állapot,ha később dugom össze az lpt-t akkor se válltozik.van valamilyen más beállítás is mach-on belül?És természetesen a motorokat se tudom így mozgatni.

000000000

Mivel nem alaplapi az LPT port ezért a Mach-ban meg kell adnod a kártya IO tartományát mert külömben nem fog működni.
Általában itt bukik el az egész ha már a motor output-ot is beállitotad és ekkor sem mozog.

tymf898iv

beállítottam nekem az eszközkezelőben az IO taromány száma FD00-FDFF ezt adtam meg címként az 1-es porthoz!ez lehet rossz?

000000000

FD00 lehet hogy jó, de láttam már olyat hogy vista alatt akkor sem működöt ha jó volt beállitva.

tymf898iv

egyébként szerintem is megfogtad a hibát csak azt nem tudom hogy mit tegyek vele.a bioszig nem mentem el mert nem tudom pontosan hogy ott mit is keressek a mechanika jobban megy:) xp az oprendszerem nekem ez elég stabil.

000000000

Irj egy levelet és küldök Skype elérhetőséget mert teleszemeteljük a topikot.  
Kicsit gyorsabb is mint itt kideriteni a hibát.

000000000

Figyelem! Az I/O tartomány teljes tartományában lehet megfelelő cím, tehát nem elég a tartomány elejét és végét csak kipróbálni! Ez itt sajnos 255 címet (próbát) jelenthet...
Azért érdemes az elejével és a végével kezdeni, és csak utána ha nem jó, jöhet szépen sorba.

tymf898iv

köszönöm mindenkinek a segítséget!ma megoldódott Pál segített,és tényleg én voltam a béna...mégegyszer köszi!

000000000

Mások okulásására, beírhatnátok a megoldást!
Ki tudja kinek lessz legközelebb ugyanijen bénulása.

000000000

Triviális hiba volt.
5 perc alatt megoldódott, a hiba abból adódott hogy nem a sunix kártya IO tartománya lett megadva hanem a laptop pcmcia csatoló felületé.
Nem a pcmcia-nál kell keresni a címét, külön van egy vagy két IO csatoló bejegyzés az eszközkezelőben és ennél kell körülnézni.  
Röviden ennyi. [#hehe]

robroy007

Sziasztok!

ma nagy lelkesen nekiestem apósom hegesztő trafójának csatlakozó cseréjéhez, hogy lehessen 3 fázisról is üzemeltetni ne csak 1-ről

aztán pofára estem nem kicsit hanem nagyon

levettem az eredeti gyári csatlakozót amibe 2 fekete kék barna vezeték volt egyik fekete önmagában a másik 3 egy sorban összeraktam ismét gondolván, hogy a magányos fekete esetleg 0 a többi meg fázis (mielőtt valaki azt merné mondani, hogy a kék a nulla csak közlöm vele hogy 1 fázisnál az pont nem volt bekötve!)

addig meddig forgattam a kábelt míg most ott tartok, hogy 3 fázisnál mindig akadt egy rövid zár a vezetékek között és sétálhattam át a telken a villanyóráig

a vezetékek közül a két fekete van bekötve a kapcsolóba a kék a primer tekercs vezetékei között tűnik el a barna a szekunder alatt  

forgó 8 állású kapcsoló van rajta 0 állásban 1 fekete és kék valamint másik fekete és barna van rövidben ha be van kapcsolva mindenki mindenkivel sípol műszer szerint kb 120 Ohm értékkel

számomra már az is érdekes, hogy "kikapcsolt" állásba miért van rövid zár mert így gyakorlatilag nem tudok olyan variációt amivel be tudnám kötni a 3 fázist anélkül, hogy pukkanás ne legyen

nem sok hegesztő trafót láttam még szétszedve de ennek  a felépítése a következő a mag egy acél szalagból vastagra tekert kialakítású
primer oldalon eltűnik ügye egy vezeték plusz a kapcsolóból érkező kb 10 vékony huzal (1mm kb) szekunder ugyan annyi vezeték a kapcsolból plusz a másik vezeték egyből a csatlakozóból a primer egyik tekercsvége a bejövő kapcsolós feketével van egy sarokponton a kapcsolón

egy banális kérdés szekunder oldalon melyik a test és melyik a hegesztő oldal most a test a mag felőli kivezetésen van az biztos

remélem lesz valakinek ötlete a bekötéssel kapcsolatban

egyet nem tudok még hogy jó-e egyáltalán 3 fázison a cucc mert eddig ezt még nem tudtuk kipróbálni mert nem volt hozzá meg az eredeti csatlakozó

4um5b65d

Nem tudom lekövetni amit írsz, de talán nem is lényeges.
Nem lehetséges, hogy a 3 fázisból csak kettő van használva ???
Mintha a nagy Hetrám is így lenne...

svejk

Ez tényleg elég kusza, de ha csak sima trafó akkor tuti csak két fázis közé van kötve "380"-as állásban, mint ahogy Laslie írja.
Ha van benne egyenirányító akkor az más tészta.

v2vhwz32z

Egy apró kérdés. Eddig azt hittem, tudom a választ :-)
Szóval milyen betűjelet szokott kapni Tőletek az a tengely, ami a Z-t közvetlenül hordozza?
Én eddig Y-nak neveztem, de most más tippet hallottam, az X-et..köszi!

v2vhwz32z

Nem is apró, inkább hülye kérdés..