Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Az anyagár a legkevesebb. A szerszámban a befektetett munkát kell megfizetni. Egy laikus szemmel egyszerű műanyag kütyünek is lehet több milliós szerszáma, ha mondjuk oldalcsúszkásra kell csinálni hogy kiessen a darab.
 Persze egyszerű fazonnál meg lehet oldani, hogy ide egy fél, oda egy fél de a szerszámlapokat akkor is rendesen meg kell csinálni,helyezőoszlopok kellenek, beömlés, kidobás, hűtőcsatorna plusz a fazon elkészítése a formalapokban és máris röpködnek a százezrek.
 1000 db egy szerszám esetén nem elég a megtérüléshez. Persze a darabártól függ. :D

MoparMan

egy 4 fészkes tipli szerszám - igaz 15 éve nem vagyok a szakmában - most kb baráti áron is 5-8ezer forint...

MoparMan

én anno ilyenkor azt mondtam a kedves megrendelőnek. semmi gond uram, az első darab 1millió forint, a többi 999db ajándék...

Rabb Ferenc

Mennyi????????? Ird ki már betűvel is légyszves, mert szerintem a szerszámbetét anyaga is több ennél.

MoparMan

sorry elírtam...
500-800 ezer

Rabb Ferenc

Megnyugodtam. Már azt hittem, hogy nem szabadna több sört innom ebéd után [#circling]

j3rx6bsjd

Azért ha lesz rajz,rakd fel azt is,mert többet mond 100 szónál.
Lehet mégis érdemes esztergálni,mert a fröccsöntéshez az 1000db az nem tétel,soha nem térül meg a járulékos költség.
Esztergán meg lehet potyogtatni,hogy nem győződ összekapdosni.Persze csak akkor ha tényleg egy sima hüvelyről van szó.

keri

Még egyszer kösz mindenkinek.

Az elmúlt órákban faragtam egy két félből álló öntőmintát műanyagból, injektáló csatornával, meg pozicionáló bütyökkel, beleraktam az áramkört és kinyomtam szilikongumival.

Ha beválik akkor valamelyik itteni CNC-sel legyártatok, egy olyat amibe egyszerre 100db belefér, és akkor a termelékenységem is kielégítő lesz.

keri

De hogy nehogy valakit megöljön a kielégítetlen kíváncsiság, valami ilyesmire gondoltam, de a szilikon gumis módszer nyert.
Az áramkör amit bele akarok rakni 7-8mm széles, így a falvastagság 1mm lehet ami miatt szerintem nem egyszerű esztergálni műanyagból. Persze nem lehetetlen.

keri

Bocs a rajz lemaradt

http://k7bhsa.bay.livefilestore.com/y1pr1VAp4sWN4_lzbS6cDRe9cnM43jEeIUhtzmv9ZiWIxFJb-0Krsgdkyw8jpv2GXXowaZU_VkRSdd-0P-4_bTELcGq24IPFoKD/Szenzor%20tok.JPG" border=0>

s7manbs8

Az 1 mm se valami sok, elég  nyűgös, én mint nem esztergályos legalábbis azt mondanám, mert én is vittem már ilyet esztergályoshoz, és nem nagyon tetszett neki a falvastagság ilyen kis mértéke, hogy célszerszám kell, meg a többi, bizros jól le akart persze rántani. :)

000000000

keri

Ez volt az első amit megpróbáltam, de nincs belül elég hely, hogy a csavar be tudjon feszülni és mivel hosszában van hasítva fúróval sem lehet feltágítani.

Rabb Ferenc

Csak egy-két gondolat a szilikongumis kiöntéshez:  
1., Ha egy komponensűt használsz, az a levegő páratartalmától kezd el vulkanizálódni. Ha lezárt térbe nyomod, eszement idő, mire átkeményszik.
2., Az egy komponensűek egy része ecetsavat kondenzál kötés közben (pl FBS) Ez hamar megeszi az elektronikát, tehát csak NEUTRÁLIS anyagot gasználj.
3., A gyors és jó megoldás a kétkomponensű szilikon (RTV2 típusúak) Van köztük egészen jól önthető is. (persze az igazi a vákuumozás)
4., Ha merev házat akartsz, akkor viszont kiöntheted az egészet (gumiszerszámban) poliuretánnal. Árban kb azonos az epoxival, de az epoxi kötési ideje több óra. Poliuretán van egy perces is.

keri

Kösz a tanácsokat.
Kipróbálom a 2 komponensűt.