Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Én a volt barátnőim keresztnevein nevezem a tengelyeket. A legnagyobb kiterjedésű a „Bözsi” mert az is jó széles volt. Az után következik a vízszintesen mozgó Réka, mert mindég félrement. A kicsi Marcsinak pedig a függőleges munkája volt kiváló. (Bocs, ez természetesen nem igaz, viszont jól hangzik.)
http://www.efunda.com/processes/machining/images/mill/millCNCaxes1.gif" TARGET=_fnew>Állítólag vannak, akik meg így nevezik őket.

robroy007

egyenirányító nincs benne az biztos csak drót kapcsoló mag 2 tekercs rajta

hogyan kéne bekötni ha csak 2 fázisról üzemel

van két fekete kék barna

fekete-barna fekete-kék párban rövid zárban kikapcsolt állapotban

feketék kapcsolóra színesek tekercsre mennek egyből

Rabb Ferenc

Elsőre azt kellene tisztázni, hogy hány voltos a primer. Mert "lenni nagy megklepetés", ha fázis-nulla (230V) helyett két fázis (400V) közé kötöd a primert. Egy adattábla, típus nics valahol rajta?

v2vhwz32z

Ez tényleg jól hangzik. [#wink] Köszi, hogy linket is adtál, 2:0 az ellenség :-) javára tehát tényleg az X nek nevezik a Z rakétahordozóját, az anyahajó meg az Y. Na mindegy, hiába erőlködök, a Tiéd valahogy jobb példa volt :-))

Rabb Ferenc

Ja, és még valami zavar. Mi az a 120 ohm? Megmértem a saját (készítésű) 30 éves trafómat, és 1,4 ohm a primer.  
Ha a Tiéd esetleg kisebb teljesítményű, és alumínium huzallal van tekerve, akkor is sok a 120 ohm.

000000000

Miért nem csinálsz egy 40 percnyi videót a lakásod erkélyéről?
Úgy értem, hogy onnan szemlélve a várost. Most a videózás korát éljük úgyis.

Esetleg, csinálhatnál pár fotót a hegesztődről is.
Tudod, csak a filmekben van az úgy, hogy piros drót, meg kék.
A valóságban úgy néz ki, hogy egy valós környezet kell ahhoz, hogy a színek értelmet nyerjenek.

robroy007

egyetlen lapocska van a kapcsoló alatt amit láttam rajta szombaton estére tudom majd csak feltenni  

azon talán van valami jellemző a trafóról de kapcsolási ábra biztos nincs emlékeim szerint

keri

Egy ablakkeretbe 10mm es átmérővel befúrt érzékelő tokozásához kellene nekem valami olcsó bepattintható hüvely.

Honnan lehet szerezni ilyen olcsó műanyag hüvelyt?
Próbáltam azt, hogy belefúrtam danamitba lukat, kiöntöttem gumival, de nem lett jó.

Vagy kész műanyag kellene nekem, vagy egy olyan aki tudna nekem fröcsönteni mondjuk 1000db-ot. Első körön csak 100 kellene sürgősen.

Rabb Ferenc

Fröccsönteni 1000 darabot rettentően gazdaságtalan. A szerszám ára kész horror, az elkészülési ideje kb ugyanaz.

Keresd meg "BB" (Balkay András) nevű  - mostanában kicsit ritkábban jelentkező fórumtársunkat. Ő szilikongumi szerszámban készít poliuretán darabokat. Ha van legalább egy pontos mintadarab, szerintem napokon belül produkálja a többit. Na de a többit mjd Ő mondja...
Valószínű elérhetősége pl "Corel Draw tippek és trükkök #239"

KoLa

10mm az átmérő és mennyi a hossza?rajz van?
Ha forgástest és műanyagból kell leggyorsabb az esztergálás.100db első körben így gazdaságos.

keri

Ez jól hangzik. Kösz.
Nem gondoltam volna hogy a fröccsöntés ilyen "ipari" technológia, miután régebben minden 3. garázsban működött egy fröcsöntő, legalább is felénk.

Kola, neked is köszönöm.
Rajz még nincs, első körön ötletek kellenek, de a formája töltényhüvely szerű, vékony fallal. Esztergálni nem biztos hogy gazdaságos.

Az érzékelő gyártásánál az volt a kitétel, hogy a reedrelé beszerzési ára alá kell menni.

MoparMan

ja, ha van gép az okés, de a szerszámot ki fizeti meg 100-1000 db-ra?

Rabb Ferenc

Vidéki búcsúba készített "terméket" ma is sufniban (kínai sufni) "gyártják". De egy eladásra szánt, ipari kinézetű bizbasz már nem viseli el a sorjás, mérethibás kivitelezést.

Remélem a "töltényhüvelyednek" kivételesen az alja nyitott, mert ellenkező esetben magához nyúl a szerszámtervező, vagy eret vág rajtad. Esetleg megszorozza tízzel a szerszám árát. Még szilikongumi szerszámmal sem lesz egyszerű, pedig azzal könnyebb alámetszéses darabokat gyártani.

keri

Feltételeztem, hogy nem aranyból kell csinálni a szerszámot :) így meg azért eloszlana minimum 1000db esetén a költsége, egy nem túl bonyolult formának.

Mindegy, ez a szilikon gumi formás poliuretán lesz a jó megoldás.

keri

Igen, és még kúpos is lehet, hogy egyszerűbb legyen gyártani.
Sorja nem érdekes. Lehet kínai minőség, mivel ez egy tipli színvonalát és árát képviseli.