Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

tymf898iv

Vajon miért világít folyamatosan mind három munkaled(x,y,z,tengely)ha rádugom az lpt portra?

tymf898iv

köszi megpróbálom:))

Szalai György

Tudnál adni és Te még azt is tudod, hogy mekkora a csavar. De mi?

tymf898iv

Segítség!PCMCI-os lpt portom van (sunix oda-vissza komonikál)ahogy összedugom a vezérlővel mind a három munkaled világít mintha folyamatos jelet kapna a mach3 még nem is fut,ha a tápot is bekapcsolom a motorom áll mit a cövek kézzel sem tudom elforgatni.nekem sok valaki?

000000000

Számora nem világos a kérdés. Így nehéz válaszolni rá.
Mi az a munkaled?
Egyébként, a Mach megmozgatja a motorokat?

2nbj3n5m

A vezérlón lévő ledekre gondol..gondolom én.
A motorok bekötésével lehet a difi,SEP-DIR
csere..stb..
Janko

000000000

Azt sejtettem de van zöld és piros.
Bedugás előtt világít e valamejik, stb. Bővebben le kellene írni mi is a folyamat.

tymf898iv

A ledek a vezérlőmön a 3 axist jelzik akkor kellene villogniuk,vagy világítaniuk szerintem, ha éppen step/dir jelet kap.a motor bekötésétől független a dolog mivel ha lehúzom a motort akkor is bőszen világítanak a "munkaledek" abban a pillanatban ahogy összedugom a párhuzamos portal se táp,se Mach3 alapból jelet kapsimán a windows fut. ez miért lehet minden ötlet érdekel és köszönöm hogy foglalkoztok vele

Rabb Ferenc

Bocsi, de milyen vezérlőd van? Vagy csak én nem találom sehol [#confused]

tymf898iv

azt tényleg nem írtam.Toshiba TB6560AHQ chip,HY-TB3DV-M 3 axis,tulajdonképpen Vaterás...

jv7pu3a5p

Ha bedugod az LPTre rögtön világít a led ha lehúzod elalszik? Jó lenne tudni hova van kötve az a led a vezérlőn belül.
Nézd meg a PCd LPT beállításait a biosban is.

tymf898iv

Igen egész pontosan ez az!

000000000

Pár kérdésem lenne.
Elöször is beállítotad mach3-on belül a sunix kártya IO tartományát?
Másodszor az eszközkezelőben látsz egy mach x pulsing engines bejegyzést?
Amedig nem indítod el a Mach programot addig a windows kezeli a portot és addig az összes pin magas szinten van általában.
Ezt érzékelheti a vezérlő és ez okozhatja a ledek világitását.
Jótanács, a motorokat meg ne szedd le feszültség alatt mert lehet hogy könnyebb leszel egy vezérlővel [#hehe]

000000000

Pár kérdésem lenne.
Elöször is beállítotad mach3-on belül a sunix kártya IO tartományát?
Másodszor az eszközkezelőben látsz egy mach x pulsing engines bejegyzést?
Amedig nem indítod el a Mach programot addig a windows kezeli a portot és addig az összes pin magas szinten van általában.
Ezt érzékelheti a vezérlő és ez okozhatja a ledek világitását.
Jótanács, a motorokat meg ne szedd le feszültség alatt mert lehet hogy könnyebb leszel egy vezérlővel [#hehe]