Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Csezzzmeg!
Mire odakattintottam, már mindegyik ki vilt fúrva, vagy volt benne csúcsfészek furat.

svejk

És mindez ott van a csatlásklógni és a fülhérc mellett :))

"A rúdszárnyra van a rúd tövénél egy vékony, de erős fagerenda keresztbe va­-
salva. Ez a fülhérc, Alsótanyán  fülhéc, Szőregiek ajkán förhéc. Két végét az elsőtengely
két kiálló végével az ívelő csatlás köti össze, amely egyúttal a kocsi fellépőjéül, hág­-
csójául is szolgál. A fülhérc vasburokba foglalt, karikában végződő két végének sukka-
rika a neve. Ehhez kapcsolódik a csatlásklógni, vagyis a kocsi csatlásának felső, villa­
szerű végződése, esetleg a gátervas, azaz a csatlást a fülhérchez erősítő díszesebb, szé­
lesfejű csavar tartja. A fülhérc oldalára erősített egy vagy két karika, amelynek tásni,
másként klógni, Tömörkény hallomása szerint tarsoly a neve: a hámfa, másként kisa-
fa, kisefa beakasztására szolgál. "

(csak úgy találomra a google segítségével))

000000000

Sziasztok!

Krómozott köracélt hol szoktátok venni?
Lehet helyette használni húzott köracél-t (automataacélt mondtak rá a ferro telepen) ??

Dani

svejk

Krómozottat a hidraulika boltokban..
De ha lin. csapágyhoz kell akkor, Klavio kft. Pontosabb és keményebb direkt erre való.

000000000

mi lesz az elendarabb?
persely vagy lincsapágy?

000000000

4um5b65d

Picike !
Fúrsz a homlokfelületbe 2db átmenő "lukat", mondjuk 8-asat, majd fogsz egy tárcsát amire szintén fúrsz két menetes "lukat", mondjuk M6-ot, majd leoldalazod a tárcsát és a 8-as furatokon keresztül felcsavarozod a kereket. kicsit meghúzod a csavarokat majd fakalapács+órázással bekocogtatod középre.  
Ennek a módszernek az az előnye a két vagy három felé hasított hüvellyel szemben, hogy konkrétan látod, hogy fut e a kerék, míg a hüvelyesnél ezt nem tudod biztosan.

000000000

Klavio-nál nem találtam[#nemtudom]

000000000

Hydropressz Kft.Van minden átmérőben, edzett, köszörűlt.

4um5b65d

Ja, most látom, Bodi már az egyiket lejelentette... :)

000000000

svejk

Hívd őket személyesen.

000000000

Az árlistában már megtalálhatók a tengelyek, igaz kicsit eldugva, a "HIWIN linár" végén.