Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy a léptető motor elmozdul amikor megkapja a tartó áramot bekapcsoláskor??
Mi az oka?  
Hogyan lehetne elkerülni???

Kösz, ha segítesz!!!

4um5b65d

Miért , gondolod, ha 9-re lemész akkor majd feltámaszkodik valamiféle körkörös homlokfelület ?
Az még mindig csak a csapágy rádiuszán támaszkodik, vagyis megint csak az az egy szem bekezdés marad. Ha nem szoros illesztéssel teszed fel a csapágyat akkor egyik megoldás sem jó. Ha a homlokfelvekvésre törekszel akkor legalább 7,5 - 8 -as átmérőig le kell menned.

keri

Ezt szerintem nem lehet elkerülni, mivel kikapcsoláskor más fázisban hagytad, mint a bekapcsolási alaphelyzet. Meg ha jól hiszem a mágnesesség eleve két lépés közé pozicionálja tartóáram nélkül.

Kikapcsolás előtt olyan pozícióba kell mozgatni ahol nem gond az az 1 lépés elmozdulás, bekapcsolás után pedig referencia kapcsolókkal kell pontosítani a valós pozíciót...persze gondolom ezt eddig is tudtad.

000000000

Nincs azzal semmi gond, beáll pozícióba.

000000000

De igen, gond van vele azért kérdezem.

Ugyanis, ha kikapcsolom, majd újra indítom, elveszti a megáláskori pozícióját.  

Csaby

Laslie!  
Én csak abból a megfontolásból indultam ki, hogy a előfeszítésre a két szembefordított csapágy után egy menet jön, anyával, hogy állítható legyen. Viszont, ha szoros illesztéssel teszem fel, akkor ez funkcióját veszti. Ha viszont a két támasztó oldalt fordítom kifelé, akkor egy még bonyolultabb állítható csapágyházat kell kreálni, ami számomra még nehezebb. Vagy valamit nem jól értelmezek?

000000000

Szia Danibá
Szerintem nem pobléma mert a motor ilyenkor lép be a mágneses mezőbe.Elkerülni lehet ,hony a léptető feszt.csak a vezérlőprogram futása után kapcsolom be ill.ha egyszer beállt akkor nem mozdítom el pl.kézzel.Még lehet más gond is.

000000000

Kösz!
Nincs elmozdításról szó se. Kikapcsolom, majd valamenyi idő után visszakapcsolom, és elmászik, pár lépésnyit.  
Elvileg, pozícióban kell hogy legyen, leállításkor is. Na, és ha onnan indítom, akkor miért???

000000000

Meg kell próbálni a step dir bemenetet levenni a vezérlésről és lehuzni testre.Lehet ,hogy zajt szed fel.

4um5b65d

Akkor először azt döntsd el, hogy milyen csapágyakkal dolgozol, és utána jöhet a mechanikai kialakítás.
Szóval akkor milyen lesz ?

keri

Ja, bekapcsoláskor lehet, hogy megszórja a bemenetet valami tranziens.
A bemenet földre húzása is jó, de azt is lehet hogy a vezérlő IC bekapcsolását késleltetni a tápfesz megjelenéséhez képest. Nem tudom milyen vezérlő, de azt elvileg egyszerűbb megoldani.

nffab2gnr

Segííííítség!

A Mach alá betettem egy második lpt kártyát.Mach beállít, központkereső működik,MPG kerék működik,mindenki happy az első kikapcsolásig. Másnap újraindít a másodi port nem müxik,hibaüzenet RAW port, eszközkezelőben sárga kérdőjel.
Valaki tud valami "okosságot" mondana? Valamit kellene telepíteni? Neten rákerestem,még sokan járnak ilyen cipőben,de megoldást nem találtam.Esetleg valaki mint jó informatikus...

000000000

Melyik tengelyen csinálja az elmozdulást?

Csaby

Nem tudom. Mondjátok meg ti, hogy mivel érdemes.
Én abból indultam ki, hogy 2 ferdehatásvonalúval javasoljátok. Ekkor, ha a hatásvonalak összefelé néznek, akkor a tengelyen kell tudnom állítani, ha szétfordítom akkor viszont a csapágyfészeknek kell állíthatónak lennie. Ugyanez igaz a mélyhornyúra is, csak akkor szabadon választható a feszítés helye. Hol tévedek? Segítsetek, mert én még nem csináltam ilyet!

279nwbpsa

Mekkora furatú kuplung,vagy szíjkerék lesz a tengelyvégen?