Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Ja,mármint a mélyhornyúra értettem,hogy jó így. :)

4um5b65d

Mi is az akadálya annak, hogy akár egy 10-es furatú kerüljön rá?  

000000000

Az, hogy a persely nem jutott az eszükbe![#nyes]

t334wehtf

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem: Adott az alábbi http://www.tomktom.hu/vegyes/ELTE/001.tap" TARGET=_fnew>tap file, ami valamiért nagyon csúnyán fut le a marómon, egész pontosan "idegesen", remegve mozog a gép, mind Mach3, mind egy egyedi fejlesztésű G kódból dolgozó vezérlőn. Kérlek próbáljátok ki (a levegőben), hogy ti is ezt tapasztaljátok-e, elég csak az első pár 100 sort megnézni.

Azért gondolom, hogy a kóddal van a gond, mert például http://www.tomktom.hu/vegyes/ELTE/3tag2oldal.tap" TARGET=_fnew>ez bármilyen előtolásnál szépen, sima mozgással fut.

Ha nálatok nem mozog csúnyán a gép, akkor a PID környékén lehet a hiba.

Csaby

Vbodi! És te tudsz ilyet? Mert én "géptelen" vagyok rá.

279nwbpsa

Én gondoltam rá,de arra is,hogy Csabynak nincs eszterga kéznél...[#nemtudom]

D.Laci

A második fájlban benne a G64!!!

000000000

A sima mélyhornyú csapágy tökéletes, előfeszítve.

t334wehtf

%/*=**!*(!*=*!= és !/%!**.....

Ezt nem észre venni!

Mertél, tied a helyes válasz, beleraktam és álomszép lett a mozgás!

Örök hálám Laci!

t334wehtf

D.Laci

A machban álisd be constans velocityre!!!
Megszünik a problémád végleg.

4um5b65d

Hát én nem arra gondoltam....
Nemes egyszerűséggel a félig leesztergál menetre is rá lehet tenni a csapágyat. Nincs ott radiális igénybevétel. :)

Csaby

Laslie!
 Ez eddig a legantipatikusabb megoldás. Én abban reménykedtem, hogy valaki hasból rávágja, más gyártónak van kisebb és meg is mondja, hogy melyik az. Marad a persely.

4um5b65d

Hát lehet, hogy az "Anti patikus" ,de hogy ezt gyári készüléknél is csinálják, meg már én is csináltam párszor, így arra gondolok, hogy neked is jó lesz az. Persze ha mindenképp lejjebb szeretnéd esztergálni, én nem ellenzem. :))

Csaby

Nem tudhatom, mert az első gépemet faragom. Ha a nálam tapasztaltabbak azt mondják, hogy ez így jó, akkor fejet hajtok. Csak szokatlannak tűnik, hogy az egyszem menetbekezdés fogja támasztani az X tengelyt. De elfogadom, mert te már csináltál ilyet, én meg még csak gyereket. Azt könnyebb. [#nyes]