Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

motion

Na de a sebesség mellé még a gyorsítás is egy nagyon fontos adat szerintem. 2000/perc sebesség mellett nem mindegy, hogy 500 vagy 20.000 a gyorsítás. Főleg reliefnél...ez a két adat együttes közlése tenné teljesen érthetővé mindenki számára a különbséget. Általában csak a sebességről esik szó mindenkinél. Na de mennyi idő alatt éri el azt a sebességet?
Vagy ezt csak én látom így, és nem is annyira fontos?

000000000

ez régebben téma volt itt öreg csóka,de valahogy ki mult!szerintem nem tul sok hasznát fogod venni,de ha ingyért kapod az más tészta!:)))Tibor Gyuriék árulnak,és szerintem öket kérdezd!:))))

000000000

Természetesen igazad van, sőt a gyorsítás fontosabb, mint a sebesség csak én azt hittem, hogy ez egyértelmű mindenki számára, ezért nem is ragoztuk. Én a szervot is 3:1 lassító áttétellel csináltam. Van, akinek a sebesség a mániája, én, mint relief szerelmes, türelmes vagyok, első a minőség!

43pbwjg8s

Sziasztok!
Más téma:
Kérdezek, hogy ne bonyolítsam el feleslegesen a dolgot (már elkezdtem ugyanis és szerintem annál biztos van egyszerűbb megoldás):

Egy anyát kell csinálni. Az a tömb amibe belefér az egy 30x30x12mm es blokk.
A 12x30-as oldalra merőlegesen pont az átlóközépbe menne az átmenő menetes furat. (TR vagy M8).
Hogyan érdemes a legegyszerűbben befeszíthetővé alakítani?
A plattformra természetesen a 30x30-as felületek egyikén feküdne fel és igy lenne felcsavarozva.

43pbwjg8s

3:1 plusz az orsóáttétel, ugye jól értem?

000000000

Igen, 16x5-ös golyósorsó.

000000000

Tegyél bele egy hasítékot és azt feszítsd egy csavarral!

43pbwjg8s

Ha hosszában sliccelem és össze felé szorítom az megfelelő? Mert akkor ugyan rászorítom a menetet az orsóra, de.... Ezzel beleszoraítom annyira az eyik menet csúcsot a másik menethoronyba, hogy az eléggé ekszik mind a két irányban? Ez elegendő ugy gondolod? (inkább: úgy tapasztaltad?)

Nem lenne jobb mondjuk félbevágni vizszintesen, majd ezt a kettő fél anyát egymáshoz képest tengelyirányban feszíteni egy csavarral? Mint ahogy a lakatanyáknál van? Vagy ez már felesleges túlzás és bonyolítás?

000000000

Nem így gondoltam, keresztirányba hasítsd kb 3/4 részig és hosszirányba feszítsd!

43pbwjg8s

Köszönöm!
Igy csináltam anno a fagépnél is.
Ez talán a legegyszerűbb. Maradni fogok ennél.

j3rx6bsjd

Kellene egy kis tanács,kézi rajzot,hogyan lehet bevinni a gépbe,hogy abból dolgozni lehessen.
Egyszerű kontúrra gondolok,semmi extra,csak nagyon körülményes a papírról venni a méreteket és szerkesztgetni.
Odáig eljutottam,hogy be szkenneltem.
Előre is köszi ha van ötletetek.

000000000

milyen gépbe???és progiba???

j3rx6bsjd

Számítógépbe és bármilyen CAD progiba,DXF-et szeretnék csinálni belőle,mert az nekem jó volna.Hogyan szokták ezt megoldani?
Műszaki rajz helyett,kaptam egy szabadkézi rajzot méretek nélkül,amikor kérdeztem,hogy ez és ez mekkora legyen,az volt a válasz,hogy akkora mint a rajzon.Mivel szabadkézzel készült,ezért nem egyszerű az ott lévő íveket görbéket gépre vinni.Természetesen nem szögletes az alkatrész hanem mindenféle rádiusz meg furfang van rajta.

j3rx6bsjd

Szia Laci!
Tudsz esetleg valamilyen konkrét segítséget adni,mert igen béna vagyok ilyen téren.
Honnan,hogyan,mivel?
És esetleg valami magyar nyelvű,mert nagyon töröm az angolt.
Egyébként nagyon tetszik amit felraktál,de mennyi idő mire ezt megtanulja az ember?
Nincs esetleg olyan ami a vonalakból DXF-et készít?