Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Lez ezt mutatja meg a munkaügyi fogyiknak!:)))

ag8iuddv9

Eddig a Mach2-őt használtam,át tértem a Mach3-ra.Minden működik csak kézi léptetésben csak egy sebességgel megy.Program futatása közbe tudom állítani.Mi lehet probléma?

f35ezvjs

Sziasztok!Ismerie valaki az ismm1468 as kézikereket. Hova kell bekötni. Köszi előre is

urpwig5xe

Sziasztok. A már sokat emlegetett trapézmenetes műanyag anya elkészítéséhez kérnék segítséget.
Maradt egy kb. 40cm hosszú Tr16x4 száram. Ebből szeretném a menetfúrót megcsinál(tat)ni.
Milyen hosszú legyen a kúp rajta és elég-e egy 1mm-es vágókoronggal hosszában "felsliccelni". Szívesen veszek minden tanácsot, javaslatot.

s7manbs8

000000000

D.Laci

Minnél hosszabb annál kiseb forgácsleválasztás lesz egy meneten. A végén hagyni kel egy egyenes szakaszt amivel kilehet járatni az anyát( ezt is "sliccelni kel).
Az kevés hogy csak bevágod, úgy kel kialakitani mint egy igazi menetfúró, kel a forgácsanak a hely, és hátrais kel enyhén köszörülni hogy tudjon forgácyolni.

urpwig5xe

Köszönöm a gyors válaszokat (Danibá, Laci), remélem sikerülni fog :)

f35ezvjs

igen ez megvan nekem is de nem értek hozzá mert nem tudok angolul. azért lenne jó ha valaki elmondaná hogyan kell bekötni és hova.
Köszi előre is segítségedet

Motoros

segítség béna vagyok, nem értem hol http://www.hobbicnc.hu/" TARGET=_fnew>ITT a hobbycnc?[#nemtudom]

s7manbs8

http://www.markusmechatronics.com/HandradAnschluss.jpg" TARGET=_fnew>Bekötés a marcus oldalról ezen szépen kiolvasható a szöveg

Ebből talán kitalálható.

besirkyjh

Szia Misi  

Nemértettem mire gondolsz de megnéztem a honlap cimet és rájöttem .
Ez aztán az üzlet se itt se ott nem talál semmit az ember .
Talán a következö nyárra a találkozo helyszinét szeretné ajánlani :))

f35ezvjs

Ez mind szép ami itt levan írva de én teljesen analfabéta vagyok hozzá de ha valaki elmondja hogyan kell bekötni mihez akkor megcsinálom és utánna én is eltudom mondani már bárkinek.
-Kapok egy egy kézi kereket tipusa ISMM1468 aminek a zsinór végin nincs semmi.
Milyen dugót tegyek rá.
Ezt a kézikereket utánna hova dugjam be. kell e valamilyen kártya  ha kell kártya azt hova tegyem be szóval érted valahogy ezek alapján próbáld légyszíves elmagyarázni. A beállítását már kezdem kapisgálni a mach3 ban.
Nagyon várom válaszod köszi előre is

000000000

Sziasztok!
Épített már valaki usb vagy soros portos CNC vezérlő elektronikát??

43pbwjg8s

Tudom, hogy nagyon keveset tudok erről és csak a MACH-ot használom, de vannak olyan vezérlőszoftverek amelyek ezeken a portokon keresztül kommuniálnak?
(Persze lehet hogy a MACH is tudja ezt, csak én vagyok még nagyon  az elején a dolognak.)

De nem bonyolítja meg ezen portok hazsnálata az elektronika felépítését is?
Hiszen igy egyszerűen nem fogsz tudni túlzottan sok STEP/DIR kivezetést találni. Kell hozzá gondolom vlami külön "címző" áramköri rész is.

Bocs ha marhaságot mondok!
Az egész inkább kérdés.