Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Corel-ban körbevágod,méretre igazítod mented DXF-ben és kész.

D.Laci

Ha "szabadkézi" rajz volt, akkor felejsd el az olyan progit ami magátol alakitja átt (vektorizáló), mert azok nem fogják az iveket szépen ivesre elkésziteni. Azok úgy müködnek hogy pixelröl pixelre haladnak és össze kötik egymást. Úgyan belehet állitani hogy mennyire íveljen de nem tökéletesek, pláne ha az egyenest is úgy rajzolta mint az ökör h...ozás.
Rengeteg tutoriált lehet találni. a Rhino-ban van egy olyan súgó hogy ha ráklikelsz egy ickonra akor egy kis videót nézhetsz meg hogy mit lehet vele alkotni, én  is igy tanultam meg a nehezét.
Rakd fel a képet vagy küld el, és meg csinálom sokkal gyorsabb. 2 egymástol egy egyenesbe eső ismert pont távolságát admeg úgy belehet méretezni.
Vektorizálni az artcam, rhino val lehet,  meg vannak csak kifejezetten vektorizálók.

D.Laci

000000000

az élet minden terűletére érvényes az arányok,és a mértékletesség!én szeretek lassan indulni,de biztosan meg is érkezni!amugy egy dolgot még nem mondtam el ezzel kapcsolatba,mert mikor meguntam a herce-hurcát a mach-al,és ledörzsőltem a legujabb verziot,és felnyomtam az 1.84 öskorit!nekem ez szuperűl meg felel,és meg csinál mindent hűségesen és nem frissitem sosem!!!!!

j3rx6bsjd

Mindenkinek köszönöm a segítséget,azt hiszem megvan a megoldás,már csak gyakorolni kell.
Hiába,ez az új módi,méret nélküli műszaki rajz:)

000000000

:D A Rhino teljesen jó ilyen célra. Egyszerűen berakod háttérnek, kézzel ráteszed a vonalakat, méretre igazítod és kész. Csináltam már ezzel a módszerrel 3D-s modellt is. Egy fotó innen, egy fotó onnan, összeigazítás, vezérgörbék megrajzolása, modellezés és jobb mint az eredeti. ;-)

43pbwjg8s

Mérnöki képződmény a rajz?
Küld el nekem, ha ugy gondolod! Megnézem.

4um5b65d

Lakatos !
Erre is való a digitalizáló tábla.
Van olyan amelyiknek van egy felhajtható fólia a munkafelületén. Alá rakod a rajzot és a tollal ráböksz a vonal kezdetére meg a végére és a műszaki szerkesztő progi már meg is jegyzi.

4um5b65d

Ja, most látom már nem aktuális...

j3rx6bsjd

Köszi,szép lassan belejövök,köszönet a tanácsokért.
Ezidáig még nem volt szükségem ilyesmire,azt gondoltam,hogy csak a művészeknek van rá szüksége.De egyre több olyan ügyféllel találkozom aki nem is igazén tudja mit szeretne csak ad egy vonalas vázlatot 2 fő mérettel,hogy ilyen legyen.
Azért berakom,hogy miből indult és milyen lett,lehet egyszerű,de nekem nagy előrelépés ez.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/Kepek/konzol%20eredeti.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/Kepek/konzol%20DXF.JPG" border=0>

4um5b65d

j3rx6bsjd

Mit látsz,amit én nem?

4um5b65d

A legfelső, 16-os furat körüli ív biztos nem ugyanolyan mint a rajzon.  
De egyszerűen nyomtasd ki a gépi rajzot és világítsd át mindkettőt fedésben.

43pbwjg8s

Egyébként tessék megtanulni kérdezni!
És most ezt haragosan mondom!

A picsákat az ilyen vevőbe!
Ha nem tudja mit akar, ha nem ad elég információt akkor tényleg.... Mi is az amit rajzolsz neki? Ő legalább ezt tudja?  Tudja hogy mi miért legyen ilyen vagy olyan?
Már bocsánat DE HA VALAKI VALAMIT AKAR LEGALÁBB EGY rosszOS ALAPFOKÚ MÉRETEZÉST TUDJON MÁR PREZENTÁLNI!!!
Ha nem tud, akkor neked a doglod az, hogy ugy kérdezd, hogy abból egy rendesen értelmezhető skiccet tudj MAGAD készíteni.

Sokminden más mellett, igenis meg kell hogy tuja a vevő, hogy mennyi munkát fektetsze bele pluszban amiatt, hogy Ő nem tudja mit is akar.
Ez egy, a másik pedig az, hogy rohadtul drága dolog az amikor kiderül, hogy az egyik oldalon megrajzolt vonal nem lehet egyenes, csak görbe, megfelelő  ívesléssel, mert mondjuk férőhely problémákat okozhat.

4um5b65d

Nem volt érezhető a harag... :))

Nem mindenki szakember, de muszáj igazodni a megrendelőhöz.
Ezért vagy Te a profi, hogy meg tudd oldani...
Látod, Lakatos is meg tudja oldani. Legközelebb rutinból megy... És egyre jobban megy majd...