Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Jól látom hogy Mastercam-ot használsz ? Huzalra is használod ?

j3rx6bsjd

CadKey,huzalra meg görcsölök ahogy tudok,most vettem meg a Vectort,de még nem jó a postproci.
Meg magát a programot is csak tanulgatom még.

000000000

Huzalra a Vector tök jó. Én is azt használom, de még az 1.0-ás verziót. Nagyon szeretem, pont annyit tud amennyi a gyors munkához kell. Az újabb verzióknál a Bobcad jobban tetszik, de az nem kezeli a 14-nél magasabb DXF-et. Milyen gépet használsz?

j3rx6bsjd

Egy ősállatot,de nekem megfelel a kivágószerszámokhoz,meg esetleg némi barkácsoláshoz hobby fogaskerék+társai.
Egyébként egy Agie DEM-315,nincs monitor,néhány gomb és ledes állapotkijelzések vannak,nem is tudom minden funkcióját használni,de vágni azért lehet vele.
Tudsz esetleg a prociban segíteni?
Milyen az 1.0-ás?Az valami nagyon régi lehet.

000000000

Bocs, hogy csak most válaszolok de elmerültem a másik topicban. Sajna a postprociban nem tudok segíteni, de ha megvetted akkor kell hogy adjanak egy normálisat. Valóban régi a Vector, még azokból az időkből amikor együtt volt a Bobcad-el. Nem is tud pályát generálni, hanem átküldi a DOS-os Bobcad-nek és az generálja a kódot. Amúgy én sima ISO postprocival használom, mert csak a kontúrt adom át a gépnek, a technológiát meg az ofszetkorrekciót a gépen állítom be.

000000000

Kérdeznám, hogy létezik-e átmérő 15 körüli maró 2-es morse kúppal?
Síkot akarnék marni vele.
Köszi.

4um5b65d

000000000

Köszi!
Arra gondoltam, hogy cserélnék, ha lenne rá partner.
Békebeli szovjet mikrométert cserélnék marókra.
A mikrót megvettem a kgstén, de soha nem használtam. Nem volt mire.

000000000

Laslie!
Tied a maró, amire mutattál?

4um5b65d

Nem az enyém, de várj estig, hátha valakinek lesz és épp kell neki egy mikrométer....

000000000

Kár, hogy nem. Mert egy postaköltséggel eljöhetett volna.
Nézegettem és rájöttem, hogy nem túl sokat érnek már a mikrók.
Pár ezer forint újonnan.

Csaby

Szakértő Urak!
Adott a (most még) végmegmunkálás nélküli 14-es trapézmenetes orsóm, magmérete 9,5.  
Milyen csapágyakkal készüljek a fogadására és annak mik a méretei? Mennék lemezt szabatni.

279nwbpsa

Szia! 608,609,vagy 629 mélyhornyú mehetne rá.
Én a 608-ból tennék rá 2db-ot,enyhén előfeszítve.

Csaby

Köszi. Azért akadtam meg, mert az SKF katalógus szerint nincs ferde-hatásvonalú 10-es belső méret alatt.  
Szóval két mélyhornyú összefeszítve?

279nwbpsa

Szerintem jó az így.Én ilyet tettem a mostani gépem X és Z-tengelyére.A célnak megteszi,csak finoman állítsd be.