Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Hogy érts:
Ebből lehet rajzolni szépen bármi hasonlót, de én ahhoz ennyi infó után nem adnám a nevem. SOHA!!
Tipelek: Pl. Motoralkatrész, esetleg valahol mondjuk a lábtrató környékén.
Ha valaha valami baja lesz a motornak mert valami nem olyan amilyennek kellett volna lennie, a büdös életben nem lenne nyugodt a lelkem.

4um5b65d

Ezért javasoltam a digi táblát, azzal nagyon jó lehet kézi rajzot koppintani. Tök egyforma lenne a két rajz.

43pbwjg8s

Még egy picit róla:
ha azokat a szemek körüli ívket a kedves vevő vékonyra "skiccelte" és letörik az egész ugy ahogy van?
Ha én tervezek valamit láttni akarom hogy hova, miért.  
Ha gyártatni akar velem valaki valamit amit Ő "tervezett" meg és Ő tartja a hátás érte, akkor viszot egy lyan dokumentumot akarok látni hozá, ahol egyértelmű hogy a hiba később miatta következett be.
Itt életekkel játszhatsz!

Nem nem!
Nem arról beszélek hogy mindenképen gond lesz!
De lehet!

j3rx6bsjd

Lehet nem egyforma,de már bekacskult a szemem a monitortól,majd holnap kinyomtatom és összehasonlítom,sajnos az eredeti kartonpapíron van,de majd lemásolom pauszpapírral.
Talán esztétikus így is.
Valami lábtartó konzol lesz,nem hiszem,hogy gondot okozhat,de mielőtt nekiállok a 10-es kazánlemeznek,előtte kicsapom egy 2-es aluból,azt oda tudja próbálni,hogy megfelelő-e.

43pbwjg8s

De ez nem dokumentáció!!!
Ez a lényeg!
Ezért téged reszelnek majdan el, mert mérnökként neked kellene tsztába lenned azzal, hogy a veveő igénye milyen követelményekből kellene hogy induljon.

A mérnök dolga az, hogy oylat adjon ki a kezéből ami megfelelő mindenféle szempntból.  
A gyártó feladata az, hogy egy egyértelműen megtervezett és ledokumentált dolgot gyártson le!!

4um5b65d

Ha a nyomtatást csinálod pauszra és ráfekteted akkor is jól látszik...

43pbwjg8s

Akkor ig ykérdezem és tényleg hagyom a témát mert ugy látom nem hat meg benneteket:
Te ehhez a nevedet fogod adni?

Ha igen akkor megkérdezem:
Mihez adod a neved?
Esetleg a motor lábfék oldali tartójához? egy biztosnágtechnikai szempontból kiemelten fontos elemhez?

Mint mi fogod adni a neved?
Mint gyártó?
Mint tervező?

4um5b65d

Persze, hogy ez nem doku, de hidd el soxor az sem jó, ha egy önjelölt első rajzos, magát mérnöknek gondoló fiatal el kezd rajzolni a géppel.
Még a hangya pöcsén is beméretezi a rádiuszt és kihozza a kúpszöget 3 fok 56 percre. Aztán mi van? Összeroskadok, hogy mi lehet ez a kúp, aztán meg kiderül, hogy hát az csak díszítés...

43pbwjg8s

Legalább írasd alá ezt a rossz papírt!!

j3rx6bsjd

Szerintem már eleve az életveszélyes,hogy egy gyári motort átépítenek,mindenféle előtanulmányok nélkül.Méretezés mindenféle igénybevételre,stb...
Ez úgy néz ki,hogy valamit rajzolt az ügyfél szemre és most keres valakit aki ennyi infóval legyártja,hogy ne neki kelljen flexxel kivágni.
Hogy utánna a motorra szereli vagy a szomszéd macskáját dobálja vele az már az ő gondja.Az enyém az,hogy legyártsam azt amit szeretne,a lehető legjobban.

43pbwjg8s

Ezért kell kommunikálni a vevővel.
Még ha Ő nem is akarja!
Én erről beszélek.
Leülsz, megkérdezed, leskicceled, majd aláíratod vele!!!!!

4um5b65d

Na ez az, én is ezt csinálom. Qrva sokat kérdezek.
Ha érted a funkcióját akkor már félig nyert ügyed van.

j3rx6bsjd

Nekem nem kell a nevemet adni hozzá,miért kellene,szerinted akik a fegyvereket gyártják bele gondolnak abba,hogy milyen pusztító tevékenységet folytatnak?
Neki az egy szép feladat,legyártani azt amit kérnek.Nagyon sokszor fordult már elő velem,hogy alulméretezett alkatrészt kellett készíteni,ordított róla,hogy el fog törni,szóltam,azt mondták kiszámolták meg végeztek rajta valami csoda analízist.
Eltört,nem gond csináltam a következőt.
Ha valami nem jól van kitalálva szerintem azért nem a gyártót terheli a felelősség.

43pbwjg8s

Tudod...
Nálunk egy egy kisebb hibából is sok sok milliós kár keletkezhet. Akár tízes, de akár százas nagyságrendú is. Még ha nem is életveszélyes dolog lesz a hiba akkor is hatamas összegek repkedhetnek ide oda.
A biztonság, az élet védelme pedig alapvető.

Mivel Te alkalmilag csinálod ezt, nem valószínű, (remélhetőleg) hogy probléma lesz.  
Gondolom, hogy van tapasztalatod és tudod mit csinálsz. Biztos hogy amit elkészítesz az is minőségi dolog.

De csak egyszer legyen hiba. (Ne legyen azt kívánom!)

Volt régen a kilencvenes években egy baleset Ausztriában egy volános busszal. Azt mondták elsőre, hogy a sebváltó okozhatta a balesetet.
Ne tudd meg milyen érzés volt ott ülni az irodában és várni a hírt, hogy ez tényleg így van-e. Ha igen gyártási vagy tervezési probléma miatt jött elő a gond....? Sokan haltak meg.

Végül kiderült, hogy nem a váltónk, hanem az azt kiegészítő VOITH retarder volt a hibás.

43pbwjg8s

Így van!
Tudni kell, hogy mit is csinálsz.
Vagy egy egyértelmű dokumentációról, vagy a vevővel való tökéletes kommunikációval kell elérni, hogy Te tudj egyértelmű és általa elfogadott és visszajegyzett doksit készíteni.