Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csaby

6-os a motorom tengelye. Vagy 8-as és akkor egy féloldalas kuplung, vagy idáig leszedve.

000000000

Van egy csapágyházad, abban van két csapágyfészek jobbról és balról, a csapágyak 10-15mm-re vannak egymástól a csapágyházban fixen. Bedugod a tengelyt és anyával tudod a csapágy belsőket összehúzni, hogy ne legyen tengelyirányú játék, ez az előfeszítés. Ha kopik a csapágy, az anyával utána állítassz. Az anyát rögzíthetőre kell csinálni. Ha 6-os a motorod tengelye, akkor az orsó véget is 6-osra csináltasd, így a kuplungot 6-osra lehet dörzsárazni, egyszerűbb elkészíteni.

Csaby

Köszönöm Vbodi! Tömör és érthető. Tehát ferde hatásvonalút csak persellyel használhatok, vagy dolgozzak mélyhornyúval.

Szalai György

Érdeklődöm tisztelettel, hogy ismerkedett-e már valaki az Adok, Veszek, Cserélek #13379-ben látható, skorpió névre keresztelt telefonnyomkodó szerkezet függőleges axisának kicsi motorjával. ( SONCEBOZ 6550) Ismert-e a működési elve, az elektromos és dinamikus adatai?

000000000

Ugy érted, hogy minden indítás előtt testelni???
Hát, ez elég macerás lenne.
Vagy ....

000000000

Én is valami hasonlóra gondoltam de a mikéntjét nemtudom.
Arra is gondoltam, valahogy fokozatosan kellene rá adni a tápot.

MSD vezérlőkről van szó.

000000000

besirkyjh

Szia Danibá

Az MSD-re nemtudod fokozatosan adni a tápot mert  limitált a min feszültsége és letilt , csak ujraiditással lehet feléleszteni .

Egy bipolár vezérlönek 4 stabil állapota van és az elektronikának fogalma nincs arrol hogy hogyan áll le és hogy hogyan indul ebböl a 4 állapotbol , nagy esély van rá hogy legalább egy egészlépést fog mozdulni valamilyen iráyban .

svejk

Kétfázisú léptetőmotor az is, csak a kinézete csalóka.

000000000

Csak próbára gondoltam amig a hibát behatároljuk.

43pbwjg8s

nem teljesen tudom a dolgot értemezni igy kérnélek segítsetek:
Ez tulajdonkppen egy step dir jelgenerátorként is használható (kézi vagyis gombvezérlést is emleget) sepességkontrollal ellátott léptecs meghajtó áramkör?
http://www.vatera.hu/stepper_motor_vezerlo_speed_pulse_controller_166943154.html" TARGET=_fnew>stepper motor vezérlő Speed pulse controller.

A kézi (button) módot a JP1-el aktiválom.
Jól látom, hogy a JP2-vel tudom azt kiválsztani, hogy az INC és DEC jelemre most éppen irányt vagy sebességet állítok?
Tehát egyszerre a kettőt nem tudom?

000000000

Tisztelt "Nagy-tapasztalatú" fórum olvasók!
Új regisztráló vagyok, de van egy régi problémám és örömmel vennék egy kis segítséget "játékeszterga-maró (Sieg M1)" menetvágási (1mm előtolás) fogaskerék-áttétel ügyében.
/A Hobby CNC Fórumon már feltettem a kérdéseimet, de használható választ még nem kaptam és ezt a fórumot javasolta KisKZ "kolléga"
Van ugyan egy táblázat a gép végében, hogy hogyan kellene a fogaskerekeket összerakni és hogy milyen fogszámúakat, de úgy (ahogyan én értelmezem) se össze nem rakható (mert ütköznek a fogaskerekek egymással), se az áttételi arány nem megfelelő. - Méréseim szerint (ha valamit el nem rontottam) akkor a vonóorsó 1 fordulata 1,5 mm szán-elmozdulást produkál.
Az 5 százados előtolás az a táblázat és a számításaim és a gyakorlat szerint is megfelelő, de ez az említett előtolásra egyáltalán nem áll meg. - Ámbár biztosan valamit én értelmezek rosszul, de képtelen vagyok rájönni, hogy vajon mit?!!
A kedves profi fórumosok biztosan a kisujjukból kirázzák a tökéletes megoldást (képletet stb.) hogy hogyan lehet ez jó, vagy én mit értelmezek hibásan!
A remélt segítséget előre is hálásan köszönöm!
Üdv. mindenkinek. Pter /Választ akár a dimple@freemail.hu címen is örömmel fogadnék/
....Ezt adja a táblázat: URL: http://imagerz.com/QEMXUEtvAwJVBV8ZFgVR

D.Laci

"vonóorsó 1 fordulata 1,5 mm szán-elmozdulást produkál"
Bocsi én olvastam el....

000000000

4um5b65d

Nem tudom, hogy más érti e a kérdésedet, de szerintem jó alaposan fogalmazd át. Nem baj ha a rajzod is áttekinthetőbb....

- menetvágási (1mm előtolás)  ????????
- a vonóorsó fordulata 1,5mm szán....... ?????
- előtolásra egyáltalán nem áll meg ????????

Egyszer vezérorsóról beszélsz, egyszer meg vonóorsóról.

Ha vonóorsónál mekkora áttétel van a lakatszekrény belsejében ?