Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

És ha a szíjperem magasságtól kicsit vastagabb alulemezből vasfűrészelnél egy szíj szélességű csíkot, amit egyetlen menetben rátekernél a tárcsán a szíj helyére? Úgy befogható volna a teljes kerület, és nem nyomódnának meg a fogak sem, meg a szíjperem sem.

43pbwjg8s

Az igazi talán egy a fogak fejkörére fekvő, a tárcsák közé beférő, kettévágott hüvely lenne.
Az a kár ezzel, hogy minden átmérőhöz más és más ilyen hüvelyt kellene gyártani.
De ha ilyen jön elő ritkán, talán érdemes mégis megcsinálni minig a kerékmérethez.

43pbwjg8s

Nem hüvely, inkább gyűrű.

Mert mindig azon jár az ember esze, ez azért van! :)

Szalai György

Ha nem ketté vágnád a hüvelyt, hanem a három felé, akkor minden pofa alá jutna egy darabja.
Nem is kéne más kerékátmérőhöz másikat csinálni, hiszen az alu Csik ráhajlítható a nagyobb átmérőre is. Gondolom azonos fogprofilhoz szánt tárcsákat azonos peremmagassággal készítik.

43pbwjg8s

Legyen három, és mondjuk alucsík. :)

43pbwjg8s

Vagy körmöspofa, vagy valami körömfeltét a meglévőkre...
De szerintem a komoly esztegrályosok ezeken csak mosolyognak és sokkal egyszerűbb választ tudnak a kérdésre.

D.Laci

Szemre furj bele egy furatot, majd azt nagyjából állisd középre, felszeded méretre. Tüskére húzva újra fogazod.... :)

43pbwjg8s

Hüle! :)[#nyes][#zavart2][#taps]

000000000

Hol teremhetnek a furat nélküli kerekek?

43pbwjg8s

Pl. indulj innen:
http://www.chiaravalli.hu/" TARGET=_fnew>chiaravalli

D.Laci

Puha pofát felkel szabályozni méretre.
Vagy kemény pofát vastag gáteranyaggal felhegeszteni, azt méretre szabályozni. minél szélesebb lesz annál több fogat fed át.
Vagy 4 pofás külön állítható tokmány, vagy síktárcsa, és azzal kiórázni a kereket.

43pbwjg8s

svejk

D.Laci

Kérlek alássan a gátervas az olyan négyzet keresztmetszetű anyag. Ha jól sejtem, ha nem tévedtem :)

svejk