Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Valami módszer kellene, amivel meg tudnám azt oldani, hogy van egy 4GByte-os C meghajtóm, amin Windows XP van, ezt kellene áttenni egy egy 40GByte-os winchesterre, úgy hogy az is C meghajtó maradna és a telepített programok is maradnának mind. Az egész rendszernek meg kellene maradnia, meg lehet ezt oldani valami rendszermentés, vissazatöltéssel ?  

Másik Winchester is van a gépben, arra pl. ki tudnám menteni a 4GByte-os meghajtót, és a betett 40GByte-ost beletéve, az mint C meghajtóként először fel kellene tenni a Windowst, aztán visszatenni rá, vagy valami CD is kell hozzá, valami rendszervisszaállító pont, vagy nem tudom. Jó lenne megoldani a sok programot ne kellene telepíteni újra.

s5f8tmfv3

Norton Ghost? Nagyon rég használtam de ha jól emlékszem ezzel lehet ilyen komplett mentést csinálni.

MoparMan

norton ghost vagy acronis true image.
személy szerint az utóbbit preferálom

s7manbs8

Köszönöm mindkettőtöknek, utánanézek mit lehet tenni.

s7manbs8

Ahogy olvasom ott írja is, hogy nagyobb tárra való áttérésre is jó a dolog.

MoparMan

klónozásnál nincs jelentősége a méretváltozásnak átpakolja és kész

s7manbs8

OK, az nagyon jó lesz, ha így működik.

MoparMan

4 IQ-s feladat, menni fog....talán [#vigyor]

s7manbs8

Hát annyi még 10 sör után is szokott maradni, legalábbis én azt érzem olyankor is.[#pias][#pias]

s7manbs8

Közben sikerült csinálni 150MByte helyet csinálni a 4GB-os meghajtón, hogy feltegyem ezt a valameliyk mentő programot, de úgy, hogy káézzel töröltm bele a Documents and settings mappában, amit úgy láttam nem hiányzik snkinek, valami ottmaradt file-okból már alig volt 20MByte a C windows rendszeren.

s7manbs8

Jajj bonyolult ez , ennek a Nortonnak kell a NET framework 2.0  is, pont az a baj, hogy nincs se hely a winchesteren, se másik, én nem tudom hogy nem tudnak ezek mindenféle hülyeség nélkül működni.

s7manbs8

Na jó,most lefáradtam még ennek is kellene külön 200 MB-t helye, ugyanaz az eset, mikor nagy maró nélkül nem tudunk kicsit csinálni.

s7manbs8

Vagy ezt a kicsi winchestert egy másik gépre feltelepített adatmentővel tudom klónozni ? Még azt valahogy  esetleg meg tudom csinálni, azon talán van annyi helye ezeket feltelepíteni, ha rá tudok dugni annyi winchestert.

Devecz Miklós

Egy portable Windowsal CD lemezről inditva készithetsz egy teljes másolatot az új meghajtódra.

s7manbs8

Ez is jó ötletnek tűnik, de honnan szedjek én olyat, portablét ?