Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem volt hajlandó elindulni a telepítője.

000000000

Én is gondoltam ezekre.
Egyáltalán nem tettem fel semmi pluszt és az automata frissítés is helyből ki van kapcsolva.

000000000

Ha lenne is a memóriában valami, amíg az egyik winyót kiveszem és a másikat beteszem, csak elfelejti.
A BIOS az, ami meg tudná jegyezni. Gondolom …

000000000

Lassan, már semmit nem tudok letölteni.

000000000

Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Ha sikerül végére járnom, felteszem a tapasztalatokat.
Hátha jó lesz valamire.
Azt már tudom, hogy „ki az” aki szemétkedik.
Most már, csak le kéne állítanom.

43pbwjg8s

Ikább ide, mert a topicjában el fog veszni:
"Sziasztok!  
Egy rövid kérdés:  
WIN7 alatt (vagy bárhol) miért jöhetaz elő, hogy a hotkey-ekkel nem tudom mozgatni a tengelyeket?  

Előre is köszönöm a válszt! "

43pbwjg8s

bocsánat ennek csak a tpikjában volt egyértelmű a tartalma.  
Szóval MACH3 alatt miért nem tudom mozgatni a hotkeyekkel a tengelyeket? Ezt esetleg ki lehet kapcsolni valahol?
A billenytű él, mert értékeket tudok beírni bárhova. MPG módban a képernyő gombokat nyomogtava az egérrel szintén megy. Csak kézzel a billenytűről nem.  

Valami ötlet, hogy miért lehet?

43pbwjg8s

D.Laci

Akor azt is ird meg, hogy mi volt a gebasz, hátha más is bele fut ilyenbe! :)

43pbwjg8s

Ha nem lesz olyan fáradt mit én voltam tegnap akkor nem fog belfutni. :)

JOG mode on.

Fáradtan még azt sem látom ami az orrom előtt van. Ez már kiderült egy párszor.

s5f8tmfv3

Tudja valaki hogy hogyan kell a fát kezelni méhvisszal? Kaptam egy darab viaszt, ez olyan méhsejtmintás, sárgásbarna lap. Arra gondoltam hogy felolvasztom és ráecsetelem a fára de ez csak ötlet. Hogyan használjam?

7vpav5d32

Szia!

Elvileg a méhviaszt terpentin olajban kellene felmelegítve feloldani. A viasznak kb:60° az olvadáspontja. Terpentinolaj nagyon lassan szárad és nehezen szerezhető ezért én denszeszben szoktam oldani. Nem fog teljesen oldodni, maradnak viasz darabok, de az nem is probléma. Természetesen a viaszt morzsold szét előtte ugy gyorsabb lesz. A denszesz melegítést meg óvatosan. A kész anyaggal beecseteled az anyagot és puha kefével, rongyal felfényezed. 4-5 rétegben már nagyon mutatós, elasztikus hatású felületet ad és ami fontos, hogy nem sötétíti be a fa roncsolt szálait.
 Sok sikert!

7vpav5d32

Persze minden rétegnek meg kell száradni csak utána mehet a következő réteg és a fényezés is.

s5f8tmfv3

Köszönöm!
A keveréket minden használat előtt melegíteni kell, vagy csak az elején?
Azt a hatást hogyan lehet elérni hogy a mélyebb "árkok" sötétebbek?

sasi

Szia Amatőr!
http://www.faragosuli.hu/htm/felulete.htm" TARGET=_fnew>Itt találsz egy rövid leírás faragott fa felületek kikészítéséről, ami persze mart felületre is érvényes. Foglalkozik a méhviaszos kikészítéssel is. A méhviaszos felületkezelés évtizedek után is megmarad, eleinte kissé érik – sárgásbarna árnyalatot vesz fel, erősíti az erezet látványát, és később nem változik a színe. A fa vízlepergetővé válik, a kártevők elkerülik.  
Méhviaszban nem szenvedek hiányt…
 http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/mehviasz.jpg" border=0>