Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Köszi Sasi!
[#wow1] Csak nincs méhész a családban? Én csak egy A5 méretű vékony (1mm?) lapot kaptam, azzal kell próbálkoznom. Ha elfogy legalább tudom kit keressek :)))

Szebenyi János

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott két lineáris csúszó, ehhez adott két 25-ös golyósorsó, az egyik orsó meg van hajtatva motorral, a másik két tengelyvég össze van kötve bordásszíjjal. Elindulok balról jobbra 1000 mm-t és a két golyósanya egymáshoz képest lemarad 1 mm-t. Mi lehet ennek az oka?

279nwbpsa

Azt nem lehetne,hogy pl. középre teszed a motort és jobbra is,balra is teszel egy-egy szíjat az orsók meghajtására?

279nwbpsa

Ja,mert persze így a nem kellően merev mechanika nem tudna elfeszülni annyira talán.

Szebenyi János

Szia Tamás! Köszönöm válaszod, küldhetnék az email címedre pár képet a gépről?

s7manbs8

Ha egyforma a menetemelkedésük, nem csoda. Nem fogasszíj az ? Nem mindegy.

279nwbpsa

Természetesen.Ettől függetlenül azért kérd ki nálam tapasztaltabbak tanácsát is.
Legalább több szem,többet lát alapon.

s7manbs8

Mutasd meg  gépet ide.

Szebenyi János

Szia "elektron"!
Légyszi fejtsd ki bővebben, mert nem értem, már 1 éve agyalok ,de béna vagyok úgy látszik.

s7manbs8

Csak így kevés az információ, a kérdés sem teljesen világos.

Szebenyi János

Elküldöm az email címedre, ha lehet.

s7manbs8

Küldheted, megnézem, most itt ülök a gépnél, azonnal.

Szebenyi János

s7manbs8

Válaszoltam hirtelen, ami ötletem volt.

f35ezvjs

Ha egynél több golyósorsó hajt ugyanazon irányban ugyanazt a hídat akkor azt célszerű két motorral meghajtani és természetesen úgy, hogy mindkét orsóthajtó motornak külön vezérlő kértyája van. Lásd az én nagy gépem ami 2200 mm en két orsót hajt két motor két vezérlőkártyával. Meglehet mérni a pontatlanság csak a golyós orsó pontatlansága állhat fent amminek 0,05 századon belül kell lennie. Ha bordásszijjhajtás van közbeiktatva akkor ez az 1 mm /1m es pontatlanság elképzelhető de az áttétel pontos meghatározásával sem lehet szerintem kiküszöbölni, esetleg egy minimális értékkel csökkenteni