Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na de ha az orsó nem tér el, akkor hogy megy az egyik része többet 1 mm-rel ? AZ orsó anyája enged annyit, valami ilyesmi lehet akkor ?

s7manbs8

Vagy a vázszerkezet hajlik el valamerre ?

f35ezvjs

Nézd már meg a csapágyakat nem e lógnak mert ez is előfordulhat és könnyen előidéz egy irányban 1 mm elmozdulást.

s7manbs8

Tényleg a csapágy is lehet, arra már nem is mertem gondolni.

s7manbs8

Meg kell fogni és megnézni, hogy kézzel tolva erre arra elmozdul e, és mi enged, mert valami igencsak fog.

Szebenyi János

Ez a rejtett hiba nem tudom, hogy miből adódik, de semmi nem lóg, semmi nem mozog, ráadásul az orsók is két oldalról vannak megfeszítve a csapágyhoz.

279nwbpsa

Szia!Én pont most néztem meg a képeket megint és pont azon elmélkedtem,hogy a csapágyazás nem-e verhet át Téged.
Szerintem egyik oldalon"úszó" kéne legyen.

may47wb

Helló János!
Én javasolnám a két motoros megoldást, akár egy vezérlőn két motor, vagy külön külön. Nekem nem volt színpatikus a szíjhajtás ezért az én gépemen is a kétmotoros dolgot alkalmaztam és jól működik.

279nwbpsa

Valami lógás kell,hogy legyen ezen a ponton.
Esetleg kicsi "csavarodással" összeadódva,hiszen,ha belegondolsz,az alsó orsó dupla igénybevételnek van kitéve.
Ez valamelyest megmagyarázná,hogy az alsó orsóhoz tartozó kocsi,miért van lemaradva a felsőhöz képest.

279nwbpsa

Sőt,ha tovább fűzöm a gondolatmenetem,azt mondtad,hogy a hiba balról jobbra jelentkezik.
Az alsó orsó pedig ekkor kapja a legnagyobb igénybevételt.Hiszen nem csak a hozzá tartozó kocsit,de a felső orsó-kocsi párost is meg kell mozdítania.Ezen kívül még a megmunkáláskor támadó erők is más-más módon hatnak a két szánra esetleg.

Szebenyi János

Köszönöm a segítséget, amit lehet mindent átnéztünk, agyalunk tovább mi is, valami megoldás biztos van.  

f35ezvjs

A csapágy hosszirányú lógását nem tudod érzékelni kézi erővel, ezt csak akkor fogod érzékelni ha megjelőlőd az orsót, nem e csúszik ki 1mm-ert, mozgasd előre hátra a motorral és figyeld. Gondolom az egyik csapágy ferdehatásvonalú páros a másik sima radiális mint ahogy a koléga írta a radiális megoldással úszó mozgást végez a ferdehatásvonalú pedig 2 db egymással szembefordítva kellene lenni igy már kizárható a hosszirányú mozgás

ag8iuddv9

Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy egy alkartészt kellene berecéznem, amire kb. 200db rece kellene. A rece mérete: hossza:10mm; mélysége:1mm; recék közti távolság:2mm
Hogy tudom azt megoldani, hogy ne kelljen annyi G kódot írnom?

000000000

Ez gépfüggő. Alprogramhívással, ciklusszervezéssel vagy ha egyik sincs, akkor kopipaszt. Ez utóbbi is gyorsan megy, mert ha mindig duplázod a kódot akkor 7 lépésben már 128 vonalat tudsz csinálni. Csak relatív koordinátában kell programoznod.

ag8iuddv9