Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Itt a rajz.
WH24-2 poti az eredeti és az kapcsolós.

A K1-K2 a potméter végében lévő kapcsoló részre kell forrasztani.

József

nzf9jvup

Köszönöm szépen! Akkor ezekszerint a meglevő potméter erre nem alkalmas.
Ha rendelek egy WH24-2 típusút és a megfelelő helyekre forrrasztom a K1-et es a K2-t akkor azon a maradék 3 ponttal lesz valami teendőm?

JZoli

Egy kapcsolós mono potinak öt kivezetése van. A rajzon lévő poti isennek látszik. Ez alapján a P1-P2-P3 csatlakozópontokra megy a poti ellenállás része. A régi poti bekötés már nem azonosítható?

TBS-TEAM

WH24-2 bekötése XMT-2325 vezérlőbe.

József

nzf9jvup

Sajnos nem. Már nincs is meg az eredeti poti. Ahogy a mellékelt képen látszik (remélem, sikerül csatolni a képet), a P1, P2 és P3 feliratú aljzathoz nincs is vezeték sem. Én legalábbis már így jutottam a géphez.

nzf9jvup

Köszi szépen, így már tiszta. Menni fog. Köszönöm mégegyszer! :)

dx5w2acbb

Sziasztok!
Emus 160 szétszedésében vagyok, de a lakatszekrénynél kicsit elakadtam most: hogy tudom szerintetek a csigát kiszedni? Ha a körmösanyát tekerem, akkor csak a csiga melletti rugó feszességét állítom.

dx5w2acbb

Update egy kávé után: a körmös oldal az előtolás nyomatékhatárolója. A körmös anyát két hernyócsavar tartja a helyén, egy a lakatszekrény alja felől, egy pedig az ütköző kar (gépkönyv lovasokként hagyatkozik az ütközőkre) alatt. Két hernyócsavar kivétele utána a nyomatékhatároló oldalt ki tudjuk emelni.

Ami a csigát illeti: az ellenkező oldalon egy persely van benyomva az öntvénybe, amit nem lehet megfogni kb sehogy, nem a legbarátságosabb konstrukció. Én satuban alu lemezek között tudtam megfogni a persely peremét és így le tudtam róla fogatgatni az öntvényházat.

zip0ji0se

Sziasztok!
Talán még belefér költözés elött. Vettem egy ilyen marómotort
és az a kérdésem, hogy mekkora frekváltót vegyek hozzá. Van 2,2 kW és 3 kW motorhoz, de kettő közt nincs. Tanács kéne.
https://eur.vevor.com/s/mar%C3%B3g%C3%A9p/spindle-motor-c_10130

Révész Richárd

Nem jó a link, nem jön be semmi

Révész Richárd

Ez a motor 7,8A-t kér.
Olyan frekiváltó kell ami a kimenetén tudja ezt az értéket
Egy 2,2 kW 1 /3 fázisu tud 10A a kimeneten, így az elég lesz hozzá.
Szerintem[#wave]

kgl

Idézetet írta: zip0ji0se Dátum 2025 május 09, 21:28Sziasztok!
Talán még belefér költözés elött. Vettem egy ilyen marómotort
és az a kérdésem, hogy mekkora frekváltót vegyek hozzá. Van 2,2 kW és 3 kW motorhoz, de kettő közt nincs. Tanács kéne.
https://eur.vevor.com/s/mar%C3%B3g%C3%A9p/spindle-motor-c_10130

Ugyanilyen 2.2 KW-os motort vettem de 3 fázisút. Ahhoz nekem az YH620-H típusjelű frekiváltó kellett. Ez 3 fázisú. Neked a H jelzés nélkülit kellene megnézned mert tudtommal az 1 fázisú.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

TBS-TEAM

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 11, 22:14Ugyanilyen 2.2 KW-os motort vettem de 3 fázisút. Ahhoz nekem az YH620-H típusjelű frekiváltó kellett. Ez 3 fázisú. Neked a H jelzés nélkülit kellene megnézned mert tudtommal az 1 fázisú.

A váltakozó feszültségű marómotorok 3 fázisuak van 3x220V~ és van 3x380V~
József

Arany János

Sziasztok!
Továbbra is csak bénáznék!
Szeretném a nagyközönség véleményét kikérni egy lehetséges vásárlással kapcsolatban.
Ha az eladó topikjában teszem fel a kérdést nem biztos, hogy egy hozzáértő válaszolni fog.
Csak azért, mert nem is olvassa!
A régi fórumon lehetett linkelni az adott hozzászólást, de itt még nem találtam erre megoldást.
"Súgna" valaki?