Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rty42

A friss témák füllel indulásra csak azt tudom, hogy a friss trémák oldalt kell könyvjelzőzni és onnan nyitni a fórumot (nekem pl az olvasatlan van lementve).
A fórum működésével kapcsolatos kérdések leginkább a csevegőben voltak kitárgyalva, vagy néha itt.

svejk

A CNCPart által forgalmazott UC300-5441M központi modul fizikai méreteire lenne szükségem.

Én valahogy nem találom az oldalukon.

svejk

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 június 07, 18:32A CNCPart által forgalmazott UC300-5441M központi modul fizikai méreteire lenne szükségem.

Én valahogy nem találom az oldalukon.

A leghitelesebb embertől kaptam az infót: 176x120 mm

Dcs

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy mozgató mechanika megalkotásában. Egy 15 kg- os alu keretet szeretnék mozgatni egy 1000mm-es pályán úgy, hogy két oldalról van emelve. Eddig két 800mm-es munkahengerrel oldottam meg, de az idők folyamán rövidnek bizonyult.

TBS-TEAM

Idézetet írta: Dcs Dátum 2025 június 11, 08:52Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy mozgató mechanika megalkotásában. Egy 15 kg- os alu keretet szeretnék mozgatni egy 1000mm-es pályán úgy, hogy két oldalról van emelve. Eddig két 800mm-es munkahengerrel oldottam meg, de az idők folyamán rövidnek bizonyult.

Megkétszerezheted a munkahengerek útját.(csak a szemléltetés kedvéért van alul felül 2-2 görgő)
Egyszerű csigák. wave.gif
Kiterítve a működési elv.
Lánc, bordásszíj, akár sodronykötél is.
József

Dcs

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 11, 10:54Megkétszerezheted a munkahengerek útját.(csak a szemléltetés kedvéért van alul felül 2-2 görgő)
Egyszerű csigák. wave.gif
Kiterítve a működési elv.
Lánc, bordásszíj, akár sodronykötél is.
Jajj, most látom csak... :) Köszönöm az infót! Nem kapok értesítést a válaszról. Nem tűnik rossznak, de lefelé a legvégén kell egy kis préselő erő, amit a kétirányú munkahenger jól megoldott. Még a kapunyitóban is gondolkoztam, de borzasztó lassú.

TBS-TEAM

Idézetet írta: Dcs Dátum 2025 június 13, 09:10Jajj, most látom csak... :) Köszönöm az infót! Nem kapok értesítést a válaszról. Nem tűnik rossznak, de lefelé a legvégén kell egy kis préselő erő, amit a kétirányú munkahenger jól megoldott. Még a kapunyitóban is gondolkoztam, de borzasztó lassú.

Ezzel a megoldással a munkahenger jelenlegi nyomó/huzó erejének a fele lesz.
József

Dcs

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 13, 09:22Ezzel a megoldással a munkahenger jelenlegi nyomó/huzó erejének a fele lesz.
Ez nem fordítva működik? Tehát ha én húzom a 800mm-es munkahengeremmel, 400 lesz belőle? Mert lehet, hogy jobb lenne valami orsós megoldás, pontosságok egyáltalán nincsenek, a keret tömegénél picit több kell végére. Becsatolok egy linket. A törökök csináltak egy nagyon jó ilyen gépet maguknak. Ha tudtok valakit ezt bevállalná nekem nagyon örülnék. Az én gépem azért szerényebb, de lehet vele dolgozni. Tulajdonképp eddig a munkahengerek önmagukban is stabilan tartották a keretet.
https://www.youtube.com/shorts/CnEU4_NORSg

TBS-TEAM

Idézetet írta: Dcs Dátum 2025 június 13, 10:24Ez nem fordítva működik? Tehát ha én húzom a 800mm-es munkahengeremmel, 400 lesz belőle? Mert lehet, hogy jobb lenne valami orsós megoldás, pontosságok egyáltalán nincsenek, a keret tömegénél picit több kell végére. Becsatolok egy linket. A törökök csináltak egy nagyon jó ilyen gépet maguknak. Ha tudtok valakit ezt bevállalná nekem nagyon örülnék. Az én gépem azért szerényebb, de lehet vele dolgozni. Tulajdonképp eddig a munkahengerek önmagukban is stabilan tartották a keretet.
https://www.youtube.com/shorts/CnEU4_NORSg

Nem.
Az út a duplája lesz 800mm-ről 1600mm nő.
Az erő amit kifejt a végén meg a fele a jelenleginek.

Amit képet becsatoltam ott a lényeg, csak fordítva fog működni a munkahenger van a súly helyén
ha a h=10cm mozdul akkor az S=20cm elmozdulás.
Azért kell kettő egymással szemben mert fel és le is mozgatni kell a keretet.
József

sarktibsi

Valaki tudna nekem ajánlani egy jó üvegvágó korongot! Egy lineáris lécet kellene elvágnom amibe egy hosszú üvegléc van.

Első körben a sarokcsiszolóval , de ha a korong sokkal kisebb az sem probléma.

TBS-TEAM

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 június 17, 14:14Valaki tudna nekem ajánlani egy jó üvegvágó korongot! Egy lineáris lécet kellene elvágnom amibe egy hosszú üvegléc van.

Első körben a sarokcsiszolóval , de ha a korong sokkal kisebb az sem probléma.

Ez egy elég vakmerő ötletnek tűnik. [#fejvakaras]
József

sarktibsi

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 17, 20:10Ez egy elég vakmerő ötletnek tűnik. [#fejvakaras]

Vakmerőnek vakmerő de nekem megér egy misét , előbb csinálok egy próbavágást.

Egy kis szerencsével még sikerülhet is. :-*

TBS-TEAM

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 június 17, 20:22Vakmerőnek vakmerő de nekem megér egy misét , előbb csinálok egy próbavágást.

Egy kis szerencsével még sikerülhet is. :-*

Ha mégis ilyet kellene tennem biztos nem koronggal vágnám az üveget.
Egy izzó szállal és hütőspray kombóval, vagy jéggel.
József

sarktibsi

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 17, 20:32Ha mégis ilyet kellene tennem biztos nem koronggal vágnám az üveget.
Egy izzó szállal és hütőspray kombóval, vagy jéggel.

1-es kanthal huzalom az van , meg fagyasztó spry. Ezek az eszközök is jók?

Már csak az a kérdés mennyi áram kell neki ,hogy felizzon?

TBS-TEAM

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 június 17, 20:541-es kanthal huzalom az van , meg fagyasztó spry. Ezek az eszközök is jók?

Már csak az a kérdés mennyi áram kell neki ,hogy felizzon?
Átmérő és hosszúság függő.
pl: 1mm 1,72Ohm/m.
József