Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Idézetet írta: Tambi3 Dátum 2025 május 26, 17:50Köszönöm szépen kedves Robsy1. Gratulálok és irigyellek, nagyszerű, nagyon tetszik, de

"Ez az alkalmazás nem fut az on (én) számítógépén."  (Windows 10)

Van ötleted mit tegyek?

Úgy látom vagy azt gondolom hogy az alább idézett szövegrész végén van az a három betűs kulcsszó, amiért "nem fut".

IdézÍme tehát egy teljesen másik alkatrész profil ~1 perces kód átírási munkával, ott a gép mellett DOS alatt.

Robsy1

Megoldás ötletek:
1. Készítesz egy Dos boot pendriver-t, és azon futtatod Dos alatt.
2. Letöltöd a DOSBox-ot a Win10-re, és abban futtatod.

Idézetet írta: Tambi3 Dátum 2025 május 26, 17:50Köszönöm szépen kedves Robsy1. Gratulálok és irigyellek, nagyszerű, nagyon tetszik, de

"Ez az alkalmazás nem fut az on (én) számítógépén."  (Windows 10)

Van ötleted mit tegyek?

Vetesi75

Idézetet írta: Gyárfás Attila Dátum 2025 május 26, 07:15Végtelenitett, Bambulab A1 nyomtató  x tengely.
1m
Kész rablás! Fá-val 3960 + 2150Huf pósta. (3DJake)

D.Laci

Grbl_Gru_Lathe

Idézetet írta: Tambi3 Dátum 2025 május 26, 10:42Kedves Fórumtársak!

Ajánljatok nekem egy nagyon minimális eszterga szoftvert, mert nem találok olyat, amivel én is elboldogulnék, illetve nem maradt félbe a fejlesztése, mint többeknek... a DXF2GCODE-vel, LayCAM-al még a GPT sem boldogult többnapos harc után... az EZILATHE letöltést nem tudtam megtalálni, de 17 éve frissült utoljára, talán nem is menne... a Fusion 360 pedig messze meghaladja szerény képességeimet, no meg a pénztárcámat. Mit lehet kezdeni (az ilyen emberrel)???

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Derűs napot kíván; Tambi!

(Bocsánat, máshova is feltettem, de úgy gondolom, az én helyem itt van...)

Tari Gábor

Sziasztok,

Egy kompresszor próbapadon szeretnék egy nyomás-idő diagramot felvenni, ami utána kinyomtatható. Költséghatékony megoldást keresek, hogy egy nyomástávadó jelét megetessük egy PC-vel, és valamilyen lehetőleg ingyenes programmal kirajzoltassuk a görbét. A start jelre is gondolom kéne valami bement.
Ki mivel oldaná meg?

Köszönöm

onagy

Idézetet írta: Tari Gábor Dátum 2025 május 27, 10:39Sziasztok,

Egy kompresszor próbapadon szeretnék egy nyomás-idő diagramot felvenni, ami utána kinyomtatható. Költséghatékony megoldást keresek, hogy egy nyomástávadó jelét megetessük egy PC-vel, és valamilyen lehetőleg ingyenes programmal kirajzoltassuk a görbét. A start jelre is gondolom kéne valami bement.
Ki mivel oldaná meg?

Köszönöm
Én ezt korábban úgy oldottam meg, hogy egy PLC analóg 4-20mA bemenetéte ment a nyomástávadó valamint a térfogatáram mérő, Modbus RTU-n csatlakoztatott energiamérő. A triggert az energiamérőből vette, ha nagyobb volt a felvett áram 100mA-nél, indította a logolást. Itt persze az energiafelhasználás monitorozása volt a lényeg a légfelhasznalás függvényében. Vannak párdolláros usb-s loggerek is, amelyekből riport kérhető.
O.

Tari Gábor

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 május 27, 12:08Én ezt korábban úgy oldottam meg, hogy egy PLC analóg 4-20mA bemenetéte ment a nyomástávadó valamint a térfogatáram mérő, Modbus RTU-n csatlakoztatott energiamérő. A triggert az energiamérőből vette, ha nagyobb volt a felvett áram 100mA-nél, indította a logolást. Itt persze az energiafelhasználás monitorozása volt a lényeg a légfelhasznalás függvényében. Vannak párdolláros usb-s loggerek is, amelyekből riport kérhető.
O.

Köszönöm a hozzászólásod. A az USB loggereknek közvetlen a tavado jelét veszik at, vagy ott is kell plc? Tudsz ilyet linkelni? Olyan megoldas lenne jó, amihez van kész szoftver is. Igazából itt egyetlen érték van, amit az idő függvényében ki kell rajzolni.
Köszi

TBS-TEAM

József

Tari Gábor

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 27, 13:46
Idézetet írta: Tari Gábor Dátum 2025 május 27, 13:38Milyen kimenete van a távadónak?
0-20mA ?
0-10V ?

Még nem vettem meg, azt veszem amelyik célszerűbb.

TBS-TEAM

Idézetet írta: Tari Gábor Dátum 2025 május 27, 15:310-20mA távadó-->0-20mA/RS485 fordító-->RS485/USB és máris a PC-nél vagy (nem kell PLC).

Van 0-20mA/RS485 fordítóm ha érdekel, irj PÜ.

Adatlogger ezzel valószínű menne, tesztelni kell:
https://www.windmill.co.uk/windmill7.html
József

onagy

Idézetet írta: Tari Gábor Dátum 2025 május 27, 13:38Köszönöm a hozzászólásod. A az USB loggereknek közvetlen a tavado jelét veszik at, vagy ott is kell plc? Tudsz ilyet linkelni? Olyan megoldas lenne jó, amihez van kész szoftver is. Igazából itt egyetlen érték van, amit az idő függvényében ki kell rajzolni.
Köszi
Én Dataq DI-1100-at néznék. A szoftver se rossz.
O.

svejk

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 május 27, 16:03Én Dataq DI-1100-at néznék. A szoftver se rossz.
O.

Nekem tetszik ez a cucc!

Ugye jól értem, hogy nem feltétlen kell megvennei a WinDaq UtilityPack-ot 99 dolcsiért, anélkül is tud regisztrálni?

onagy

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 május 27, 19:04Nekem tetszik ez a cucc!

Ugye jól értem, hogy nem feltétlen kell megvennei a WinDaq UtilityPack-ot 99 dolcsiért, anélkül is tud regisztrálni?
Windaq jár hozzá ha starter pack-ot választod, 79USD összesen. Ha 0-10V-os a távadó, akkor négy db 12 bit-es 20kHz-es mintavételű csatornád van egy műszerben, az nem rossz. Van ilyen loggerből százféle, ilyenem van, de nem találom. Ha tényleg filléres logger kell, akkor valami 5V-os arduino board és egy kétellenállásos feszültségosztó oszt kész is. Serial kimenetet xml file-ba, abból grafikont (szigorúan színeset, mert az ügyfél azt szereti, anno azt tanították: oszlopdiagram, kördiagram és legyen színes)
O.

onagy

Eszembe jutott: https://www.piccircuit.com/shop/pic-develop-board/119-icp12-usbstick-pic18f2550-io-board.html
Ez az icp12 ugyan 0-5V, de tudja mindazt ami kell 19USD-ért, szoftverrel. Van egy a fiókban, ezt legalább tudom hol van, oda tudom adni próbálgatni.
O.

kgl

Szeretnék érdeklődni, használ valaki érintőképernyőt windows UCCNC kezelésére? Ha igen, akkor kíváncsi lennék az előnyökre, hátrányokra, tapasztalatokra.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330