Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rty42

Helyben elkezdesz válaszolni, kijelölöd az idézetet és másolod az idézetet (itt hozzászólni nem kell), majd a szaktopikban hozzászólásba bemásolod.
Az idézet fejléce az idézett hozzászólás eredeti helyére mutat majd.

Vagy lehet idézés nélkül csak linket is másolni: a kérdéses hozzászólás fejlécében a hozzászólás ideje egy link ami a hozzászólásra mutat, azt jobb gomb+hivatkozása másolása metódussal meg lehet jegyezni, majd máshol a kérdés mellé beszúrni (ami linknek látszik azt a fúrummotor automatikusan kattintható linkként jeleníti meg).

Arany János

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 14, 19:08Helyben elkezdesz válaszolni, kijelölöd az idézetet és másolod az idézetet (itt hozzászólni nem kell), majd a szaktopikban hozzászólásba bemásolod.
Az idézet fejléce az idézett hozzászólás eredeti helyére mutat majd.

Vagy lehet idézés nélkül csak linket is másolni: a kérdéses hozzászólás fejlécében a hozzászólás ideje egy link ami a hozzászólásra mutat, azt jobb gomb+hivatkozása másolása metódussal meg lehet jegyezni, majd máshol a kérdés mellé beszúrni (ami linknek látszik azt a fúrummotor automatikusan kattintható linkként jeleníti meg).
Köszönöm!
Kipróbálom!

Arany János

Akkor hajrá!

Az érdekelne, hogy a képen látható LPT kártya működik-e Linux CNC-vel?
https://hobbicncforum.hu/index.php?msg=499223

Vetesi75

Idézetet írta: Arany János Dátum 2025 május 14, 19:38Akkor hajrá!

Az érdekelne, hogy a képen látható LPT kártya működik-e Linux CNC-vel?
https://hobbicncforum.hu/index.php?msg=499223
Nem én árulom, de én ilyet használok a Linux-os esztergámon.

Arany János

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2025 május 14, 19:48Nem én árulom, de én ilyet használok a Linux-os esztergámon.
Köszönöm!

TBS-TEAM

Mai naptól a profilotokba lehet a telefonszámotokat is megadni.  wave.gif
József

kgl

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 15, 18:55Mai naptól a profilotokba lehet a telefonszámotokat is megadni.  wave.gif
Köszönjük. :) [#taps]
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

ab

Van egy beton alapú műhely részem, amit szeretnék kicsit esztétikusabbá változtatni. Ahogy kell, már van néhány festék-, olaj folt rajta. Ezeket a foltokat hogyan érdemes "előkészíteni" betonfestéshez?
Simított beton felület, nem lett géppel tárcsázva. Viszont nem nagy sóderos, hanem rostált kis 3-4mm-es szemcseméretű murva szerűség van elhúzva a tetején. Felcsiszolni nem szeretném, csak festeni. Már ha ennek így van értelme.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

empé13

Sziasztok!
Kamerával szeretném megfigyelni a kis "szomszédaimat", (kuvik család) ehhez kérnék segítséget olyan fórumtárstól, aki ismeri a lehetőségeket, megoldásokkat.
Üdv:P.

RogerCo

Idézetet írta: empé13 Dátum 2025 május 20, 20:50Sziasztok!
Kamerával szeretném megfigyelni a kis "szomszédaimat", (kuvik család) ehhez kérnék segítséget olyan fórumtárstól, aki ismeri a lehetőségeket, megoldásokkat.
Üdv:P.

Nem tudom a linux mennyire áll távol tőled ?
A Zoneminder -t merem ajánlani. Az USB kamerától az IP kameráig bármivel elboldogul. mozgásra is képes felvételt indítani.

Roger

kgl

Idézetet írta: ab Dátum 2025 május 19, 22:11Van egy beton alapú műhely részem, amit szeretnék kicsit esztétikusabbá változtatni. Ahogy kell, már van néhány festék-, olaj folt rajta. Ezeket a foltokat hogyan érdemes "előkészíteni" betonfestéshez?
Simított beton felület, nem lett géppel tárcsázva. Viszont nem nagy sóderos, hanem rostált kis 3-4mm-es szemcseméretű murva szerűség van elhúzva a tetején. Felcsiszolni nem szeretném, csak festeni. Már ha ennek így van értelme.

A betonfestés nagyon hamar lekopik. Nem tömíti a felületi egyenletlenségeket ezért nem javaslom. Helyette érdemes műgyanta (epoxi) bevonatot alkalmazni. Az szépen elsimítja a beton felületét és nagyon jó kopásálló.
Erre keress rá "műgyanta padló garázsba", egy csomó videó is van.

kgl

Idézetet írta: RogerCo Dátum 2025 május 20, 21:34Nem tudom a linux mennyire áll távol tőled ?
A Zoneminder -t merem ajánlani. Az USB kamerától az IP kameráig bármivel elboldogul. mozgásra is képes felvételt indítani.

Roger

Arra készülj fel, hogy ha a szomszédod észreveszi a kamerát, ami az ő telkére néz, ezért feljelenthet és beperelhet magánlaksértésért.
Nekem úgy kellett felszerelnem az utcára néző kameráimat, hogy aki az úttesten megy az ne legyen benne a képbe. Járda nincs csak a kaput akartam megfigyelni.
Arra is készülj fel, hogy a vízmentesnek hirdetett kamerák is beáznak és tönkrementnek. Nekem már 3 kamerám ment tönkre emiatt kb 1 év használat után.
Nagyon sokféle kamera van forgalomban. A legtöbb kamerának vezetéket kell kiépíteni ami munkaigényes, árulkodó, ezért én olyan kamerákat választottam ami napelemes és wifis, ehhez nem kell semmi vezetéket kiépíteni. Ja és ne kínából vásárold mert arra nincs semmilyen garancia.

Vetesi75

Idézetet írta: ab Dátum 2025 május 19, 22:11Van egy beton alapú műhely részem, amit szeretnék kicsit esztétikusabbá változtatni. Ahogy kell, már van néhány festék-, olaj folt rajta. Ezeket a foltokat hogyan érdemes "előkészíteni" betonfestéshez?
A festékfolt piti probléma az olajfolthoz képest. Olajos betonhoz gyakorlatilag nem tapad semmi.

kgl

Az valóban igaz, hogy az olajos betonhoz nem tapad semmi. Több módszer van a javítására, az egyik a csiszolás, de nem tudni milyen mélyen ivódott be az olaj, így a csiszolást én nem választanám. A másik módszer a beton tetejének levésése ott ahol olajos, olyan mélységig, ahol már nem látszik az olajfolt. Utána lehet betonjavítóval javítani vagy műgyantával feltölteni ha csak  pár mm mély. Ha 3-4 mm-nél mélyebb a felvésés akkor olcsóbb a betonjavító.

RogerCo

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 20, 22:53Arra készülj fel, hogy ha a szomszédod észreveszi a kamerát, ami az ő telkére néz, ezért feljelenthet és beperelhet magánlaksértésért.
Nekem úgy kellett felszerelnem az utcára néző kameráimat, hogy aki az úttesten megy az ne legyen benne a képbe. Járda nincs csak a kaput akartam megfigyelni.
Arra is készülj fel, hogy a vízmentesnek hirdetett kamerák is beáznak és tönkrementnek. Nekem már 3 kamerám ment tönkre emiatt kb 1 év használat után.
Nagyon sokféle kamera van forgalomban. A legtöbb kamerának vezetéket kell kiépíteni ami munkaigényes, árulkodó, ezért én olyan kamerákat választottam ami napelemes és wifis, ehhez nem kell semmi vezetéket kiépíteni. Ja és ne kínából vásárold mert arra nincs semmilyen garancia.
Halli, szerintem ezt nem nekem akartad válaszolni  wave.gif