Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sarktibsi

Csináltam egy gyakorlati tesztet , 6201-es csapágy külső gyűrű.

Szobahőmérsékleten D31.998 mm

- 20  fokon  D31.978 mm

+ 200  fokon D32.025 mm

Aztán csináltam egy 6206-os csapágyon a belső gyűrűn is egy tesztet.

Szobahőmérsékleten D30.000

-  20  fokon  D29.98

+ 200  fokon  D30.07

Robsy1

Köszi a képeket. Sajnos az van, amit látalanban is sejtettem, ez nem lesz jó így neked.

Veszel egy 350*450 mm-es 18-20 mm vastag mdf (alumínium is lehet, ha kell) lapot, ezt felrögzíted az alap T nútos asztalra, és síkbamarod a gépeddel. Erre szinte bármit fel tudsz rögzíteni.

Síkmaród már van, az a bizonyos 45mm-es kitárgyalt lapkás síkmaró, ~0.5 mm es max fogással szépen meg tudod síkolni.
Ez lesz a legoptimálisabb megoldás Neked.

tekes

Köszönöm!

Sokat kell még tanulnom, még csak háromszor használtam a gépet, mindig számtalan új kérdés merül föl. A munkadarab rögzítése kritikus pont, különösen, ha mint legutóbb, (egy deszka végére csapot martam), meg is kell fordítani a munkadarabot.

Mások is ajánlották a saját géppel, csak a munkatér síkba marását.

Most még nem tudom elképzelni, ez hogyan lenne elég. Pl a negyedik tengely forgatója és a csúcsa összeér, ha a 300mm-es munkatérre rögzítem. Ha azon kívülre,akkor a 4. tengely ferde lesz. A nagyobb méretű munkadarabokkal kapcsolatban is vannak aggályaim.

Nyilvánvaló, hogy profiknak ezekre a kérdésekre számtalan triviális megoldás van a tarsolyukban, de én úgy érzem, hogy nagyban megkönnyítené a kezdő életemet egy szép, nagy, sík, hornyos asztal...  :)

Mostmár végigcsinálom, a jelenleginél rosszabb nem lesz, de legalább nagyobb. MDF-et még erre is tehetek.

kgl

Hasonló megoldást csinálok éppen most. Írtam róla egy pár sort  az Épül a gépem ::: kgl topikba. 431 hozzászólás
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

f6wxu23gd

Sziasztok!

Találkoztatok ezzel a típusú vezérlővel?
Ez csak ac-vel táplálható vagy mehet neki a DC? Illetve polaritás mindegy?
Sehol nem találtam leírást kizárólag dm860m-hez.

csx2r28pp

Talán ez is segíthet bár ez H végű.

f6wxu23gd

Hát igen!
Ez a gondom nekem is. M- végűt nem találtam, de minden mást igen.

TBS-TEAM

Mivel a gyártó csak a váltakozó feszültséggel való táplálást
írta rá a készülékre ez azt valoszínüsíti, hogy az egyennirányító híd
teljesítménye nem engedi meg az
egyenfeszültséggel való táplálálást mert az egyenirányító
teljesítménye a maximális terhelésnél felvett áram
alatt van, ami meghibásodáshoz vezetne.

Ha mindenképp egyenfeszültséggel szeretnéd müködtetni
akkor szedd szét és távolisd el az egyenirényító
hidat, vagy cseréld nagyobb teljesítményüre.
József

Robsy1

Mehet neki a DC. Polaritás mindegy.

Fontos tanács: Elsősorban max. 50V DC tápról járassad, mert az összes többi variácinak csak kockázata, minőségromlása van, de haszna minimális.
Jó lenne tudni a motorjaid adatait is (nyomaték, U, I), mivel a motor adatoktól is függhet a tápfesz.

TBS-TEAM

Ídd meg a kávéd és gondold át amit írtál.
48V~ a kezdő feszültség.
Mennyi lesz egyenirányitás után?
Menyi belső DC feszültség kell a vezérlőnek a minimum a helyes működéshez.

50V DC betáplálása nem elegendő.
József

Robsy1

Muszáj neked folyamatosan nyomni a sületlenségeidet, ahogy már a 52720-ban is megtetted? Kérlek gondolkozzál már egy picit, mielőtt ide beírsz valamit.

TBS-TEAM

Ha a gyártó nem írta rá, hogy egyenfeszültséggel táplálható
annak nem az az oka, hogy nem volt festékük.

Mert nem engedi meg, hogy 2db diódán folyon folyamatosan az áram
a 4db helyett, mert az túlmelegedéshez és meghibásodáshoz vezet.

48V AC egyenirányítva: ~68V DC feszültséget eredményez, amihez
min:~70V DC betáplálásra lenne szükség, mivel a két diódán ~1,2V feszültség esik.

Lehet most neked kellene gondolkozni, mielőtt írsz.
Szép napot. [#integet2]
József

f6wxu23gd

4A-es nema32-es motorokat szeretnék hajtani velük(2db,/eszterga lesz/), egy 8,6 amperes 48voltos DC tápom van.

Robsy1

Sajnos nem írtál motor nyomatékot, feszültséget, áramot.

f6wxu23gd

4,5Nm-es motorok, 4amperesek.
Ha kicsi neki a feszültség, egyenárammal trafóval tudnám hajtani?