Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

empé13

Idézetet írta: RogerCo Dátum 2025 május 21, 18:47Halli, szerintem ezt nem nekem akartad válaszolni  wave.gif
Szia!
Szerintem sem! :)

Nézegettem a kamerákat, mindegyik 15-20 méterig is ellát, - nekem a kuvik (bagoly) család kukkolásához olyan kellene, ami max fél méternél ad éles képet - de távolságot nem lehet állítani.
Nincs valakinek egy közelre is jó kamerája?
Üdv:P.

Arany János

Tehát bénázás! :D
Vennék egy kettős köszörűt.
230V, 400W van ráírva.
Forrasztott lapkás és gyorsacél esztergakéseket próbálnék rajta köszörülni.
A kő átmérője 200mm.
A kérdés: Mire számíthatok?
Még fiatal koromban volt olyan köszörűm, amin egy 8mm-es fúrót is türelemjáték volt megélezni! :riii

ab

Arra jutottam a betonnal kapcsolatban, hogy marad igy ahogy van. Koszonom a tanacsokat!
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

kgl

Idézetet írta: empé13 Dátum 2025 május 21, 21:34Szia!
Szerintem sem! :)

Nézegettem a kamerákat, mindegyik 15-20 méterig is ellát, - nekem a kuvik (bagoly) család kukkolásához olyan kellene, ami max fél méternél ad éles képet - de távolságot nem lehet állítani.
Nincs valakinek egy közelre is jó kamerája?

Ha ilyen közeli képet akarsz csinálni akkor vadkamera vagy számítógépes webkamera. Szerintem a vadkamerák között keresgélj először, nem túl drágák. A legtöbb vadkamera aksis, így meg kell oldani a folyamatos tápellátását ha ha olyan helyre szereled fel amit bonyolult elérni.
A számítógépes webkamerák is olcsók, de gondot jelenthet a kamera és a számítógép közötti távolság mert USB-n nem lehet túl hosszú vezeték a vezeték ellenállása miatt.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

empé13

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 22, 21:26Ha ilyen közeli képet akarsz csinálni akkor vadkamera vagy számítógépes webkamera. Szerintem a vadkamerák között keresgélj először, nem túl drágák. A legtöbb vadkamera aksis, így meg kell oldani a folyamatos tápellátását ha ha olyan helyre szereled fel amit bonyolult elérni.
A számítógépes webkamerák is olcsók, de gondot jelenthet a kamera és a számítógép közötti távolság mert USB-n nem lehet túl hosszú vezeték a vezeték ellenállása miatt.

Szia!
Igen! Van webkamerám, és ahogy írtad, usb hosszabbítóval már nem műxik. Külön tápot tudnék neki adni, de lehet, hogy a "jel (adat) vezetéket" is ki kellene cserélni valami kisebb veszteségűre.
Talán árnyékolt vagy koax kábellel meg lehetne oldani?

RogerCo

Idézetet írta: empé13 Dátum 2025 május 22, 23:36Szia!
Igen! Van webkamerám, és ahogy írtad, usb hosszabbítóval már nem műxik. Külön tápot tudnék neki adni, de lehet, hogy a "jel (adat) vezetéket" is ki kellene cserélni valami kisebb veszteségűre.
Talán árnyékolt vagy koax kábellel meg lehetne oldani?
Léteznek erre RJ45 UTP passzív konverterek.
Jómagam is használok távoli, nehezen hozzáférhető helyen mikrovezérlő programozásra.

https://www.emag.hu/usb-adapter-powertech-rj45-fekete-66295/pd/DSCYVFYBM/

Nem switch-be vagy router-be dugós, csak simán az USB közé kell a csavart érpáros UTP kábel, és 30-40m simán. Elméletben a 100m vihető vele

Roger

empé13

Idézetet írta: RogerCo Dátum 2025 május 22, 23:50Léteznek erre RJ45 UTP passzív konverterek.
Jómagam is használok távoli, nehezen hozzáférhető helyen mikrovezérlő programozásra.

https://www.emag.hu/usb-adapter-powertech-rj45-fekete-66295/pd/DSCYVFYBM/

Nem switch-be vagy router-be dugós, csak simán az USB közé kell a csavart érpáros UTP kábel, és 30-40m simán. Elméletben a 100m vihető vele

Roger

Szia!
Köszi, ez jó ötlet!  [#taps]

TBS-TEAM

Idézetet írta: empé13 Dátum 2025 május 20, 20:50Sziasztok!
Kamerával szeretném megfigyelni a kis "szomszédaimat", (kuvik család) ehhez kérnék segítséget olyan fórumtárstól, aki ismeri a lehetőségeket, megoldásokkat.

A mai kamerák 2.8 fókusztávolságú nagyon jó képet produkálnak közelről akár ~30cm is.
IP kamerát kell választani ami POE táppal megy így egy UTP kábelen megoldod a tápot és az adatforgalmat is.
József

empé13

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 23, 10:05A mai kamerák 2.8 fókusztávolságú nagyon jó képet produkálnak közelről akár ~30cm is.
IP kamerát kell választani ami POE táppal megy így egy UTP kábelen megoldod a tápot és az adatforgalmat is.
Szia!
Köszi!  :)
P.

Gyárfás Attila

Sziasztok.
Ilyen bordásszijra lenne szükségem,de nem találok itthon sehol. Tudnátok ebben segiteni, esetleg egy link? 6mm széles, 1.5fogtávolság ,ha jól tudom 1.5Gt a jelzése.
Köszi

Vetesi75

Idézetet írta: Gyárfás Attila Dátum 2025 május 25, 07:30Sziasztok.
Ilyen bordásszijra lenne szükségem,de nem találok itthon sehol. Tudnátok ebben segiteni, esetleg egy link? 6mm széles, 1.5fogtávolság ,ha jól tudom 1.5Gt a jelzése.
Köszi
Szia! Van konkrét készülék típus amibe kell? Hossz? Végtelenített?

Gyárfás Attila

Végtelenitett, Bambulab A1 nyomtató  x tengely.
1m

Tambi3

Kedves Fórumtársak!

Ajánljatok nekem egy nagyon minimális eszterga szoftvert, mert nem találok olyat, amivel én is elboldogulnék, illetve nem maradt félbe a fejlesztése, mint többeknek... a DXF2GCODE-vel, LayCAM-al még a GPT sem boldogult többnapos harc után... az EZILATHE letöltést nem tudtam megtalálni, de 17 éve frissült utoljára, talán nem is menne... a Fusion 360 pedig messze meghaladja szerény képességeimet, no meg a pénztárcámat. Mit lehet kezdeni (az ilyen emberrel)???

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Derűs napot kíván; Tambi!

(Bocsánat, máshova is feltettem, de úgy gondolom, az én helyem itt van...)

Robsy1

Pl. Robsy CNC esztergavezérlő.
http://www.robsy.hu/te30/tem30.htm

Idézetet írta: Tambi3 Dátum 2025 május 26, 10:42Kedves Fórumtársak!

Ajánljatok nekem egy nagyon minimális eszterga szoftvert, mert nem találok olyat, amivel én is elboldogulnék, illetve nem maradt félbe a fejlesztése, mint többeknek... a DXF2GCODE-vel, LayCAM-al még a GPT sem boldogult többnapos harc után... az EZILATHE letöltést nem tudtam megtalálni, de 17 éve frissült utoljára, talán nem is menne... a Fusion 360 pedig messze meghaladja szerény képességeimet, no meg a pénztárcámat. Mit lehet kezdeni (az ilyen emberrel)???

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Derűs napot kíván; Tambi!

(Bocsánat, máshova is feltettem, de úgy gondolom, az én helyem itt van...)

Tambi3

Köszönöm szépen kedves Robsy1. Gratulálok és irigyellek, nagyszerű, nagyon tetszik, de

"Ez az alkalmazás nem fut az on (én) számítógépén."  (Windows 10)

Van ötleted mit tegyek?