Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Idézetet írta: JZoli Dátum 2025 július 11, 14:25Szerintem valamilyennullátmenet kapcsolóval kellene kapcsolni azt a kompresszort, akkor nincs indításkor olyan nagy tranziens!
Köszi, a kisebbik baj az indulásnál keletkező tranziens, mert megnyitom a légszelepet a lézernél és amikor kellően leürül a tartály és beindul a kompresszor csak akkor indítom a vágást/gravírozást. Ha elég "ügyes" vagyok be tudom állítani úgy a légnyomást, hogy kb. egyforma a kompresszor által pumpált és a kiengedett levegő, így folyamatosan megy az egész vágás alatt, nincs ki/be kapcsolás. Persze ha elfelejtem és vágás közben indul be akkor kezdhetem előlről, ahol épp megáll ott jó nagy lukat éget a lézer.

Rabb Ferenc

IdézKöszi, egy ilyenre beruházok. Akár még segíthet is.  wave.gif

Elsőnek a zavarforrás helyét kellene megkeresni és nem csak a tüneteket elfedni. Gondolom, a kompresszor meghajtását egy aszinkron motor végzi és ez folyamatos üzemben nem bocsát ki nagyfrekvenciás zavarokat. Legfeljebb a bekapcsoláskor kap a könyezete egy lórúgást  :).

A problémád a folyamatos üzem közben okoz lépésvesztést stb... Ezt viszont nem a motor folyamatos üzeme, hanem például a nyomáskapcsoló prellező érintkezője által létrejövő szikrázás okozhatja, amit az állandó rezgés okoz.

Ellenőrizd a nyomáskapcsoló érintkezőit stabilan zárnak-e, ha kell, tisztítsad meg. Köss az érintkezővel (érintkezőkkel) paralel egy 220-330nF értékű 250V AC X2 kondenzátort.

Ha a javasolt hálózati zavarszűrőt alkalmazod, azt a kompresszor hálózati sorkapcsához legközelebbre szereld be.