Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Idézetet írta: JZoli Dátum 2025 július 11, 14:25Szerintem valamilyennullátmenet kapcsolóval kellene kapcsolni azt a kompresszort, akkor nincs indításkor olyan nagy tranziens!
Köszi, a kisebbik baj az indulásnál keletkező tranziens, mert megnyitom a légszelepet a lézernél és amikor kellően leürül a tartály és beindul a kompresszor csak akkor indítom a vágást/gravírozást. Ha elég "ügyes" vagyok be tudom állítani úgy a légnyomást, hogy kb. egyforma a kompresszor által pumpált és a kiengedett levegő, így folyamatosan megy az egész vágás alatt, nincs ki/be kapcsolás. Persze ha elfelejtem és vágás közben indul be akkor kezdhetem előlről, ahol épp megáll ott jó nagy lukat éget a lézer.

Rabb Ferenc

IdézKöszi, egy ilyenre beruházok. Akár még segíthet is.  wave.gif

Elsőnek a zavarforrás helyét kellene megkeresni és nem csak a tüneteket elfedni. Gondolom, a kompresszor meghajtását egy aszinkron motor végzi és ez folyamatos üzemben nem bocsát ki nagyfrekvenciás zavarokat. Legfeljebb a bekapcsoláskor kap a könyezete egy lórúgást  :).

A problémád a folyamatos üzem közben okoz lépésvesztést stb... Ezt viszont nem a motor folyamatos üzeme, hanem például a nyomáskapcsoló prellező érintkezője által létrejövő szikrázás okozhatja, amit az állandó rezgés okoz.

Ellenőrizd a nyomáskapcsoló érintkezőit stabilan zárnak-e, ha kell, tisztítsad meg. Köss az érintkezővel (érintkezőkkel) paralel egy 220-330nF értékű 250V AC X2 kondenzátort.

Ha a javasolt hálózati zavarszűrőt alkalmazod, azt a kompresszor hálózati sorkapcsához legközelebbre szereld be.

svejk

Nem CNC...
AUTODATA ügyben tudna valaki támogatást nyújtani?

zsombicnc

Sziasztok!

Szeretném, hogy hirdetéseim láthatóak legyenek a piactéren.

Átregisztráláskor a régi email és régi nevet használtam és előtte megtettem a rendelkezést a régi forómon.

De az adatim nem jöttek át.

Ez a két ügyben kellene valaki aki tud segíteni, ha lenne kedves valaki és tud segíteni kérem írjon rám privát üzenetben.
Elektronikai, pneumatikai, hidraulikai alkatrészek, segédanyagok és szerszámok árusításával foglalkozom.

Ezen felül esztergálás, marás, CNC marás, 3D nyomtatással foglalkozom.

Bármilyen alkatrész gyártás vagy beszerzésében keress bizalommal jelentősen a piaci ár alatt.

Privát üzenetben keress!

TBS-TEAM

Idézetet írta: zsombicnc Dátum 2025 július 16, 18:54Sziasztok!

Szeretném, hogy hirdetéseim láthatóak legyenek a piactéren.

Átregisztráláskor a régi email és régi nevet használtam és előtte megtettem a rendelkezést a régi forómon.

De az adatim nem jöttek át.

Ez a két ügyben kellene valaki aki tud segíteni, ha lenne kedves valaki és tud segíteni kérem írjon rám privát üzenetben.

Milyen adatra gondolsz ami nem jött át a régi fórumról?
József

zsombicnc

Pontosan a hozzászólásaim számára stb...
Elektronikai, pneumatikai, hidraulikai alkatrészek, segédanyagok és szerszámok árusításával foglalkozom.

Bármilyen alkatrész gyártás vagy beszerzésében keress bizalommal jelentősen a piaci ár alatt.

Privát üzenetben keress!

TBS-TEAM

Idézetet írta: zsombicnc Dátum 2025 július 16, 19:11Pontosan a hozzászólásaim számára stb...

Egyetlen egy irásod volt a régi fórumon
2023-03-02 13:23:10 az is az adok veszek probléma.
Más semmi.
676 hirdetésed volt a régin.
Itt a hirdetések nem számlálódnak, mert nem érdembeli hozzászólások.
József

zsombicnc

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, mert nem kapok emailt arról, hogyha üzenetet kapok vagy hozzászólnak a témámhoz.

Csatolom a képet, szerintem minden értesítési lehetőséget bekapcsoltam.

Mi lehet a gond, hogy nem kapok emailt arról, hogyha üzenetet kapok vagy hozzá szólnak egy kiírásomhoz?

Köszi előre is.

Privát üzenetben keress!

zsombicnc

Sziasztok!

Ezen a fóromun már nem visszanézhetőek a törölt üzenetek?

Privát üzenetben keress!

TBS-TEAM

Idézetet írta: zsombicnc Dátum 2025 július 23, 11:21Sziasztok!

Ezen a fóromun már nem visszanézhetőek a törölt üzenetek?
Kérdésedben furfangos módon elrejtetted a választ.
József

gaben

Idézetet írta: zsombicnc Dátum 2025 július 17, 16:01Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, mert nem kapok emailt arról, hogyha üzenetet kapok vagy hozzászólnak a témámhoz.

Csatolom a képet, szerintem minden értesítési lehetőséget bekapcsoltam.

Mi lehet a gond, hogy nem kapok emailt arról, hogyha üzenetet kapok vagy hozzá szólnak egy kiírásomhoz?

Köszi előre is.

El is mentetted a beállításokat?

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Olyan szakembert keresnék, aki szervó vezérlő javítással foglalkozik.
Ha esetleg van ilyen illető, az kérem magánban keressen.
Köszönöm!

vadember

Frekiváltó motorcsatlakozás.
Ha visszakötöm a három motorkivezetést akkor csillagba vagy deltába lesz a motor kötve?

TBS-TEAM

Idézetet írta: vadember Dátum 2025 augusztus 03, 19:38Frekiváltó motorcsatlakozás.
Ha visszakötöm a három motorkivezetést akkor csillagba vagy deltába lesz a motor kötve?

Szeretem mikor a gyártók ku..ra megkavarják a felhasználókat a tul sok információval. :Q
3X380-480V a frekiváltó betáp.
A frekiváltó kimenete: ~380~420V. ide már csak az U-V-W kell kötni.

A motor adattáblája határozza meg hogyan kell kötnöd a motor sorkapcsot.
Ha ~230/~400V a motor adattáblán, akkor csillagba a sorkapocsnál.
Ha ~380/~690V a motor adattáblán,akkor deltába a sorkapocsnál.
József