Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Idézetet írta: Arany János Dátum 2025 augusztus 26, 17:41Sziasztok!
Hozzám került egy (állítólag) futópad motorja.
Ránézésre "pont ilyen" :"pont ilyen"
Tehát RÁNÉZÉSRE!!!
Merthogy cimke, matrica, bármilyen felirat az nincs rajta!
Ami biztos:
Három vezeték: piros, fekete, no meg ződsárga!
A vas az hozzáragad a külsejéhez!
A belsejét a napokban tervezem megnézni.
Mielőtt szétszedem, jó lenne valahogyan megforgatni!
Csak úgy kíváncsiságból!
(a ceruzaelem már nekem is eszembejutott)

Szia!
Van hasonló 200V DC , kefés, állandó mágneses, áttételes motorom - az valami seggrázó-maszírozó gépé volt. Már 12V körül biztonságosan elindul. Ha elektronikus BLDC lenne véletlenül, akkor kézzel megforgatva döcög és nincs súrlódó kefehangja.

Arany János

Mindkettőtöknek köszönöm a tippeket!!!
Amire ma jutottam szétbontás nélkül:
Az állórész ugye a mágnes.
A forgó rész a tekercselt.
Van benne két kefe.
Akksiról (12V) szépen, lassan, gyengécskén de csendesen forog.
Tehát megtartom!
Hogy mi célból azt még nem tudom, de nincs szivem kidobni!!! [#falbav]  [#falbav]  [#falbav]
Lehet az ilyenekhez valami jobbacska vezérlőt találni, ami miatt érdemes rábarkácsolni egy jeladó félét? Mert gondolom arra szükség van, ha valahogyan szeretném szabályozni!