Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 augusztus 03, 20:19Szeretem mikor a gyártók ku..ra megkavarják a felhasználókat a tul sok információval. :Q
3X380-480V a frekiváltó betáp.
A frekiváltó kimenete: ~380~420V. ide már csak az U-V-W kell kötni.

A motor adattáblája határozza meg hogyan kell kötnöd a motor sorkapcsot.
Ha ~230/~400V a motor adattáblán, akkor csillagba a sorkapocsnál.
Ha ~380/~690V a motor adattáblán,akkor deltába a sorkapocsnál.

A delta jel alatt a két N N és az átkötés mire vonatkozik?
A frekiváltó rá van ültetve a kapocsdeknire, kicsit macerás levenni. Nem látom a motor kivezetéseit.
Ez az öt ér jön be a ferkiváltóba. Az  U V W -ből én kötöttem ki mérés idejére.

TBS-TEAM

Idézetet írta: vadember Dátum 2025 augusztus 04, 16:26A delta jel alatt a két N N és az átkötés mire vonatkozik?
A frekiváltó rá van ültetve a kapocsdeknire, kicsit macerás levenni. Nem látom a motor kivezetéseit.
Ez az öt ér jön be a ferkiváltóba. Az  U V W -ből én kötöttem ki mérés idejére.

Ez egy egybeépített motor frekiváltó páros?
Típus?
Valami adattábla?
József

vadember

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 augusztus 04, 16:54Ez egy egybeépített motor frekiváltó páros?
Típus?
Valami adattábla?

Egy Kasto fűrészgépen van. OEM termék. Nem csak a motort hajtja, hanem bele van integrálva az összes vezérlési funkció is. Asztalsüllyesztő-emelő hidraulika, indítás, leállítás, hűtővíz stb.
Egy gyantával kiöntött szerkezet.
Minden funkciója működik, kivéve a szalag indítást. Vagyis egyszer megy egyszer nem, teljesen rapszódikusan.
A szervíz szerint javíthatatlan, a csere 1,5 millió. [#falbav]
Vetettem inkább egy ilyet Freki

Pénteken áthuzaloztam úgy, hogy a motort az új hajtsa illetve az szalagsebességet is ez új vezérelje a régi potméterrel. A motor vezetékeit megtoldottam és így megy be az új frekiváltóba. A többi funkciót a régi kapcsolja.
Működik is ahogy kell, de 50 Hertzen elég lassú illetve gyenge. Kb. másfélszeres sebesség körül lenne meg a 80m/perc ahol a legtöbbet használom. Már nem volt időm megkeresni, hogy melyik paraméterben kell beállítani a nagyobb frekit, mert letelt a munkaidő.
1,5 kW-os motor van a gépen arra emlékszem, de az adattáblát megnézni nem tudom mert nem leszek bent mostanában a műhelyben.
De biztos, hogy 230-400 voltos és nem 400-690.

Ez a frekiváltó felső része:

TBS-TEAM

Idézetet írta: vadember Dátum 2025 augusztus 04, 19:22Egy Kasto fűrészgépen van. OEM termék. Nem csak a motort hajtja, hanem bele van integrálva az összes vezérlési funkció is. Asztalsüllyesztő-emelő hidraulika, indítás, leállítás, hűtővíz stb.
Egy gyantával kiöntött szerkezet.
Minden funkciója működik, kivéve a szalag indítást. Vagyis egyszer megy egyszer nem, teljesen rapszódikusan.
A szervíz szerint javíthatatlan, a csere 1,5 millió. [#falbav]
Vetettem inkább egy ilyet Freki

Pénteken áthuzaloztam úgy, hogy a motort az új hajtsa illetve az szalagsebességet is ez új vezérelje a régi potméterrel. A motor vezetékeit megtoldottam és így megy be az új frekiváltóba. A többi funkciót a régi kapcsolja.
Működik is ahogy kell, de 50 Hertzen elég lassú illetve gyenge. Kb. másfélszeres sebesség körül lenne meg a 80m/perc ahol a legtöbbet használom. Már nem volt időm megkeresni, hogy melyik paraméterben kell beállítani a nagyobb frekit, mert letelt a munkaidő.
1,5 kW-os motor van a gépen arra emlékszem, de az adattáblát megnézni nem tudom mert nem leszek bent mostanában a műhelyben.
De biztos, hogy 230-400 voltos és nem 400-690.

Az ilyen egybeépítt motor freki duóknál a németek 100Hz motorokat használnak előszeretettel.
József

J-Steel

1-1,5mm-es lemezbe hogyan lehet menetet vágni?
Valahol láttam egy videót, hogy kúpos valamivel és nagy sebességgel és nyomással megolvad kicsit és a lemez hátoldalán kitüremkedik. Ebbe aztán lehet menetet fúrni.
 De nem találok erröl az eljárásról információt, a nevét sem tudom.
 Érdemes ezt hajtani, vagy van más megoldás?

TROMF22

Idézetet írta: J-Steel Dátum 2025 augusztus 05, 13:551-1,5mm-es lemezbe hogyan lehet menetet vágni?

Folyatófúrás.

Ezt keresd:
FOLYATÓFÚRÁS

remrendes

Idézetet írta: J-Steel Dátum 2025 augusztus 05, 13:551-1,5mm-es lemezbe hogyan lehet menetet vágni?
Valahol láttam egy videót, hogy kúpos valamivel és nagy sebességgel és nyomással megolvad kicsit és a lemez hátoldalán kitüremkedik. Ebbe aztán lehet menetet fúrni.
 De nem találok erröl az eljárásról információt, a nevét sem tudom.

Szegecsanya.

kgl

Készülget a relief generáló programom, ehhez kellene infó.
készül egy színes fényképből egy szürkeárnyalatos kép, majd ezt megjeleníti a durva maráshoz és finommaráshoz. Bekéri a beállításokat és eszerint módosítja a képeket.
Valami kezdő értéket kellene beállítanom a durva és a finom maráshoz ami alapértelmezetten felkínál.
A következőkre gondoltam :
Durva maráshoz
   szerszámátmérö 4 mm (kúpos vagy egyenes végű maró)
   maximális marási mélység 4 mm
   fogásmélység 1 mm
   Fordulatszám (S) 10.000
   Előtolás XY [mm/min] 1500
   Előtolás Z [mm/min] 1200
Finommaráshoz
   szerszámátmérö 1 mm (kúpos vagy félgomb végű maró)
   maximális marási mélység 5 mm (a durvamarás után már csak 1 mm mar)
   fogásmélység 0.3 mm
   Fordulatszám (S) 12.000
   Előtolás XY [mm/min] 400
   Előtolás Z [mm/min] 200

Mi a tapasztalatotok mennyire reális ezek az értékek alapértelmezésnek amit természetesen felül lehet bírálni?

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

tekes

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 augusztus 05, 21:12Készülget a relief generáló programom, ehhez kellene infó.
készül egy színes fényképből egy szürkeárnyalatos kép, majd ezt megjeleníti a durva maráshoz és finommaráshoz. Bekéri a beállításokat és eszerint módosítja a képeket.
Valami kezdő értéket kellene beállítanom a durva és a finom maráshoz ami alapértelmezetten felkínál.
A következőkre gondoltam :
Durva maráshoz
   szerszámátmérö 4 mm (kúpos vagy egyenes végű maró)
   maximális marási mélység 4 mm
   fogásmélység 1 mm
   Fordulatszám (S) 10.000
   Előtolás XY [mm/min] 1500
   Előtolás Z [mm/min] 1200
Finommaráshoz
   szerszámátmérö 1 mm (kúpos vagy félgomb végű maró)
   maximális marási mélység 5 mm (a durvamarás után már csak 1 mm mar)
   fogásmélység 0.3 mm
   Fordulatszám (S) 12.000
   Előtolás XY [mm/min] 400
   Előtolás Z [mm/min] 200

Mi a tapasztalatotok mennyire reális ezek az értékek alapértelmezésnek amit természetesen felül lehet bírálni?

Nem értek hozzá, de nekem tetszik! :)

Mindenképpen ki fogom próbálni, ha készen leszel vele és megosztod!