Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Alga76

Victorious

Ehhez is kábel kellene, mert anélkül hogyan lehet FW-t frissíteni?
Kábellel persze lehetne törölni zelio-ból azonnal a mostani programot, is és azzal meg is lenne oldva a dolog...

Révész Richárd

Na ezt nem tudtam.
Ezek szerint csak szoftverből törölhető.
Sajnos nem úszod meg a kábel beszerzését.
Ha közelebb lennél hozzám segítenék, mert valahol van kábelem csak meg kell keresni.
Rég használtam már ilyen plc-t.

remrendes

Amennyibe kerul egy kabel hozza, az orszag masik vegebe megerne elmenni emiatt :)

Alga76

ej8iricdi

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy HUNOR PNC731-es vezérlővel ellátott MINITURN CNC esztergagép, szerkesztés üzemmódban beadta a SERVO? hibát ami villog és nem tudok kilépni a szerkesztésből, igazából semmit nem enged. Mit tudok csinálni?
Előre is köszönöm ha valakinek van ötlete.

s94cemrty

Segítségre volna szükségem!
Olyan személy segítségét keresném, aki jártas trafó tekerésben, számításban.
EI mag és hiperszil az megy, de most elakadtam a mag típusú vasmagnál.

Teljesítmény meghatározásnál elakadtam. Vas mérete 60x62mm. Nálam erre kb1400va jön ki, amit keveslek a trafó sulyára és méretére való tekintettel.

Mely képlettel számítható ki helyesen?

Köszönöm!

Robsy1

Ökölszabályként a hagyományos EI vasmag kerestmetszetének (cm2) a négyzete a trafó max. teljesítménye. A te esetedben ez 1383.84 ami kerekítve valóban 1400W.
Viszont a hipersil anyag miatt 10-20 %-al többre lesz képes.

s94cemrty

Nem hipersil, hanem lemezelt UI mag.
Köszönöm válaszod!

Vetesi75

A vasanyagra jellemző maximálisan megengedhető mágneses indukció értékének ismerete nélkül nem fog menni - ez kiinduló adat hozzá. A Robsy által ajánlott képlet 50Hz-en kb. 0,9T értékkel kalkulál. Ettől rosszabb trafóvasanyag nem nagyon létezik, ezért állandó üzemre hasraütős módszerrel ez egy bevált formula.
Pontosabbat csak a mágnesezési jelleggörbe felvétele árán lehetne, de ha jól tudom ennek a gyakorlati oldala még felsőoktatási szinten sem tananyag.
Könnyebb a dolgunk, ha egy meglévő transzformátort bontunk szét, a vasanyag újbóli felhasználása végett. Ha ismert valamelyik tekercs menetszáma, annak a feszültsége, a frekvencia és a vaskeresztmetszet.
Szinuszos feszültségre:  Bmax=Ui/(4,44*n*f*A)
(Négyszögjelre 4 a konstans.)

s94cemrty

Szerintem egyik vas sem rendelkezik akkora mágneses indukcióval, hogy ezek szerint ebből a vasból kijöjjön 3kw, amire szükség lenne minimum.
De lehet lesz egyszerűbb megoldás, inkább nem rugózom ezen.

svejk

Laposszíjas köszörűhajtás kb. 1:3-as gyorsítóáttétellel cirka 700 mm-es tengelytávval.
A hajtókerék kb. 150 a hajtott kb. 50 mm átmérőjű.
Sétál rajtuk a szíj, leálláskor le is megy egyik oldalra.

Melyik tárcsának kellene hordósnak lennie, esetleg mindkettőnek?

svejk

No az már biztos, hogy a kicsi nagyon el van kopva, gyakorlatilag homorú.
A nagy hengeresenek tűnik.

Alga76

Ha nem peremes tárcsa, akkor domborúnak kellene lennie.
Serleges felvonóknál hengeres (alsó lehet mókuskerék szerű)dobok vannak. Az alsó-felső tengelyek párhuzamosságának állításával a döntésükkel lehet "nagy" átmérőre futtatni és középen tartani a hevedet (lapos szíjat a kanalakkal).

svejk

Ez oké, de melyik legyen a domború a kisebb vagy a nagyobb?
Itt ugye 1:3 az átmérő különbség.