Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Miki2

Elnézést, a harmadik kép lemaradt.
Itt pótolom:

kgl

Esetleg meg lehet könnyen javítani a töltőt. Nekem egy hasonló 48V-os volt ami megadta magát. A burkolaton nem voltak csavarok ezért szikével vágtam fel a burkolatot ott ahol összeforrasztották. Ez eltartott egy ideig, mire sikerült annyira körbe faragni apró lépésekben, hogy szét lehessen választani a burkolatot. Az enyémben egy FET tranzisztor ment tönkre amit megvettem pár száz forintért és kicseréltem. A burkolatot pillanat ragasztóval raktam össze de csak pár helyen megfogatva, hogy ha újra javítani kell akkor könnyebb legyen szétszedni.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kgl

Én először a javítással próbálkoznék mert az olcsóbb mint ez.

https://www.pcx.hu/mikrotik-mt48-480095-11dg-power-supply-48v-0-95a-black-560089?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZZzl9ey1_5QdYVcAD6tKBM-pdjWAksNj2ACCShwgxRufwZw4fqAJLhoCLnEQAvD_BwE

A csatlakozót valószínüleg át kell műteni a vezeték végén ha ne stimmel a polaritás vagy a méret.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

remrendes

Minek a mertekegysege a VF? Biztos 48V-os?

PSoft

Abba a tokba 5 db. 18650-es cellánál több nem fér bele.
Ha "csúcsra" töltöd, akkor is csak max. 21V a pakk kapocsfeszültsége.

TBS-TEAM

A gyári töltő 21V Dc 1A Li-ioN Töltő.
Csak Li-ion töltő jó hozzá ha nem akarod kigyújtani.
József

a69ayyat5

Sosem volt az 48V, mint az ilyen kínai sztoriknál jellemző, szimplán átverés, persze ha rákérdezel azt hazudják, hogy típusszám...

21V (régebben 18, néha 20, vagy 20,8) körüli Li-ion-hoz való töltőkkel tölthető

hostya

Az az akku nem 48V-os(!) hanem 18V-os... csak a "parasztvakítás" miatt írtak rá 48V-ot .

Erről könnyen meggyőződhetsz ha egy multiméterrel megméred az (akár lemerült) akku kapocsfeszültségét. (14..18V)
Nem véletlenül adtak hozzá 21V 1A-s töltőt.

A harmadik képen levő töltővel NE próbálkozz hacsak nem akarod felgyújtani az akku környezetét..!!

csjoki

Nekem az egyik fajtán 88Vf jelölés, a nagyobb teljesítményű akku 388Vf jelölésű. 21V-os akkuk.

svejk

Egyébként jól használható cucc ez, vagy csak egy kacattal több?

PSoft

Nekem ugyan nincs, de a közvetlen közelemben [#kacsint] láttam egyet "működni".
Szerintem, a...második.

Az óriási előnye talán csak annyi, hogyha esetleg út közben világosodnál meg -éreznél ellenállhatatlan kényszert-  hogy... basszus...kocsit kell mosnom! [#falbav]
Csak félreállsz, előkapsz egy vödör vizet a csomagtartóból, beledugod a slag végét a vödörbe és a következő pillanatban rá jössz hogy...le van merülve az a qrva akkumulátor. [#vigyor2]

ebalint

a szomszédom vett.
Semmire sem jó, még a gyerekeknek játszani se igazán.

svejk

remrendes

Gyumolcsfat permetezni lehet, hogy jo lenne.

ebalint

Ő is arra akarta, de reklámban látott vízsugár erősségének a valós csak töredék...
Amikor megmutatta, alig akartam elhinni.