Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

7yuwiauee

(Lehet, hogy valami krómozott gumirúd :))

A lapolásokat nem sajnáltam, szóval azokon a pontokon biztos jelentősen gyengült a tengely, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a motor kerekét tekergettem, és ott egy 2:1 áttétel van a tengely felé.  

Semmikép sem kapkodnám el, ugyanis 40 ezer a motor + vezérlő, és még ehhez jönnek a sallangok.

Miután a gépet finoman fogalmazva kompaktra építettem, így nagyobb átépítés nélkül nem tudok vastagabb tengelyt beépíteni.
Esetleg a motort beépíteni középre, és ott meghajtani a tengelyt?

Ha a legtutibb megoldás a 2 motor, akkor megveszem, mert még ez járna a legkevesebb átépítéssel.

vg8t6er64

A helyedben én mérőrendszer hiányában tapasztalati rezgés (kéz érintés, hallás, látás) teszteket végeznék X, Y tengelyenként különböző sebeségekkel a teljes mozgás tartományban oda-vissza mozgatásokkal. 10 mm/s-el indulva 10-el növelve 100-ig.
Tuti, hogy lesznek kritikus rezonancia jelenségeid, ezt kell így feltérképezni, utána tudunk tenni ellene. Könnyen lehet, hogy kifogtál valami hitvány motor/meghajtó párosítást. Pl. az X-nél már magánban is írtam, nem ideális a motorválasztásod ehhez a direkt fogasszíjas hajtáshoz.

Nagyban segítené a hibafeltárást, ha egyszer bemérnénk a Robsy mozgás kinematikai mérőrendszerrel a hajtásaidat (ahogyan írtam az 52486-os bejegyzésemben), addig marad a találgatás és "kézrátétel".

hp7dtrfu5

Segítséget szeretenék kérni a képeken látható csatlakozó beazonosításában. Ez egy román eszterga elektromos szekrényánek a csatlakozója, ahol az eszterga és a szekrény találkozik. Kapható-e még ilyen, ha igen milyen néven, ha nem, akkor mit javasolnátok helyettesítő termékként?

Köszönöm a segítséget.

65a5ib8xg

Hello! -Eonvic WEIPU WS28 26 Pin Connector  
-a találatok között van szinte ugyanilyen.

hp7dtrfu5

gsz03b27r

Nagyon régi,valami katonai.
Vannak hasonló ipari csatlakozók
Pl: Amphenol DS3102A28-12S---DS3106A 28-12P
Vagy az M27 ipari csatlakozók.
Ha nem kell a 26 polus akkor:24 polus: SD28P24-ZM

Ha van hely akkor:HDC csatlakozó 16B méret 32 polus.
DEE-032-MC
DEE-032-FC
D16B-BK-2L
D16B-SE-4G-PG21
Kell hozzá pinek több féle kábel keresztmetszethez választható.

gsz03b27r

7yuwiauee

Semmilyen lógás, kötésproblémát nem érzékelek kézzel és szemmel.

Készítettem egy videót, amin a jobb oldali kerék kerék meg van akasztva, és a bal oldali motor kerekét csavargatom nagyjából egyenletes erővel.

A ragasztószalagon látszik a csavarodás mértéke.

12800-as felbontáson készítettem egy kört lézer nélkül (nem hoztam haza az elszívót) 300-as sebességgel és ezt még bírta,
25600-on amikor elindítottam a kört akkor "ugrott" egyet az egész, megcsinálta a kört, majd rossz pozícióba tért vissza 0-ra.

Holnap este csinálok éles tesztet.

hp7dtrfu5

Szinten nagyon koszonom :)

gsz03b27r

A videon nem adja vissza amit látsz. (én nem látom)[#zavart2]
Én egyszerüen úgy szoktam ellenőrizni a tengely és a bordáskerekek közötti szilárd kapcsolatot, hogy régen kértem a
páromtól egy fehér körömlakkot amivel megjelölöm pöttyel a tengely és a bordáskerék találkozási pontját.
Pár perc alatt megköt.
Ha mozgatás hatására lepattan a körömlakk akkor mozog a tengelyen a Bordáskerék.

dj6fc8b9c

Sziasztok,

Segítsetek, Miért nem tudok írni az adataimnál a Helység mezőbe? Így meg ugye nem tudok az adok-veszek -be írni.
Köszönöm!

7yuwiauee

Ha megnézed a baloldali sárga szalagot akkor mozog le-fel valennyire, a középső szalag kevésbé mozog, a jobb oldali alig mozog. Ennél jobban nem tudom hogyan tudnám szemléltetni a tengely csavarodását. [#nemtudom]

Kentem a kerekekre körömlakkot, de nem repedtek meg, igaz nagy felületre kentem, holnap megpróbálom csak egy vékony csíkban.

12800-ra állítva ennyit javult a hullámosodás:

gsz03b27r

A körömlakk nagy előnye, hogy nem igazán rugalmas, mindegy milyen nagy felületen kented meg.
Ha nem mozdul el a tengelyen egyik bordáskerék sem akkor minden rendben.
Az a tengely teljesen megfelelő ekkora tömeg mozgatásához szerintem nem éri el az 1kg-ot.
Állísd be a gyorsulást (ACC) tesztekkel (200mm hossz).
Y tengely lépésvesztés elérése után a kapott érték 80% mindkét tengelyre ua. érték kerűljön.
SW9-SW10 ON állapotban legyen.(nincs S görbe szerinti gyorsitás/lassítás)
SW-11 ON Alapértelmezett hajtás paraméterekkel.
Maradjon a 12800.

7yuwiauee

A hullámosodás javult, viszont a betűk torz formája maradt.
A képen egy "Arial" betűtípus látható, ahol a betűk vonalainak szélessége azonos lenne.

"Az a tengely teljesen megfelelő ekkora tömeg mozgatásához szerintem nem éri el az 1kg-ot."

Annak a tengelynek jelenleg valamiveltöbb, mint 5 Kg-ot kell mozgatnia, és a kocsik is Z1 előfeszítésűek, nem olyan hogy meglököm, és 50 cm-t siklik...
Ráadásul most lesz a X tengely 1 Nm-es motorja 1,8 Nm-esre cserélve, ami tovább növeli ezt az 5 Kg-ot.
Így is elegendő ez a tengely kinézetű "rugó"?[#conf]

gsz03b27r

Csak a felét kell mozgatnia bőven elég.
Kérdés milyen a bordásszíj típus?
HTD vagy T ?