Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ecp4rs0md

sfmz2tiwb

Sziasztok,
Megtudja valaki mondani hogy a tekercselő huzalról a kapirgáláson kívűl hogyan lehet forrasztás miatt leszedni a lakkot?

sfmz2tiwb

A leégetés nem opció.

fwg7s098t

A kalmopirines varázslat vékony huzalnál használható, de nagyon büdös,úgyhogy leszoktam róla, inkább égetem a 0.1mm huzalokat is.

t5jvxzhgc

Például, egy ilyennel.

7x4dtdpf6

Vastagabb huzaloknál 0.8 fölött az iparban forgókefés megoldást alkalmaznak, vékonyabb huzalnál lézeres megoldással távolítják el a lakkot.
O.

sfmz2tiwb

0,1mm-es huzalról van szó.
A kalmopirint kipróbáltam semmit nem csinál a füstön kívül.
Egy valamikor nagyfesz tekercseket gyártó ismerősöm azt mondta, hogy ők mindíg 100-as csiszoló papírt összehajtva fogtak az ujjaik közé és aközött húzogatták még a 0.05-ös huzalt is és mindíg jó volt a végeredmény.
Az én huzalom nagyon szívós 450 fokon még semmi baja.
De a csiszolást még kipróbálom.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget.

3ztiz2p39

Úgy mint a Litze huzalt?
Denszeszlángban felhevíteni, majd belenyomni a folyékony denszeszbe.
Litze-nél nagyon jól működött.

vyvk7xm7

A válaszhoz ismerni kéne a huzalod zománcának anyagát. Vagy álltalában a huzalzománc anyagokat.
Kerestem, olvastam és ezt találtam:
https://gkwinding.com/blogs/types-of-copper-winding-wire/
Ez már nem az alkoholban oldódó sellak gyanta.
Szerintem házilag csak mechanikusan eltávolítható. Narancssárga 1000-1200 C fok) lángban izzásig hevítve roncsolódik a szigetelés, azután polírpapírral letörölhető.

akcut53

Sziasztok !

Van itt esetleg valaki aki használt már SAKO SKI780-at rs485-ön keresztül ? Akármit próbálok mintha nem is lenne benne ilyen modul. (pedig van).

gsz03b27r

Pl: Modbus Pol tesztelheted a kommunikációt

akcut53

Igen azt teszem, csak realterm-el.
De közben rájöttem hogy a 0x (hex) jelölés kimaradt a küldendő   byte-ok elöl, ami elég nagy gond :-). Holnap megnézem.

pivu206tv

Sziasztok!
Van valakinek keresztbordásszíjakhoz olyan műszaki adata ,hogy mennyi forgató nyomatékot képes áttvinni ,vagy mennyi a max megengedett húzó erő?max fordulat,vagy kerületi sebbesség?
Előre is köszönöm!

gaben

Szia,

szerintem a Powerbelt oldalán mindent megtalálsz.

üdv, Gábor [#wave]

pivu206tv

Köszi.nem voltam elég figyelmes nem néztem átt az összes adatlapot.