Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szabó Zoltán

A zöld felirat egyesével rajzolt, biztosan 1 vonalas. De Hogy gépeléssel lehessen elő idézni azért szeretnék fontkészletet.

tibs

Szedlay Pál

Csak egy kérdés mert tudatlan vagyok.
Az egyik a szürke 90w a fekete 100w mégis a 90w-os miért olyan nagy?

designr

Én meg hitetlen vagyok.
Nem hiszem hogy nem tudod.
A szervómotorok permanens mágneses forgórésze és a vezérlésükben lévő különbség az oka.
De ezzel egy könyvet meg lehetne tölteni..

Szedlay Pál

Van dögivel 100W ilyen motorom , de sajnáltam volna egy olyan alkalmazásra elhasználni ahol csak egy tengelyt kell forgatni állandó fordulatszámmal, illetve lehet változó, de ehhez vettem egy kicsi invertert, ami méretre kisebb mint a motor.
Nem is néztem megrendeléskor a motor méretét csak a teljesítményét. Amikor megkaptam akkor eszméltem rá milyen iszonyat súlya van és milyen nagy a mérete. Nekem erre nem volt rálátásom, tapasztalatom.
Bevallom még mindig hihetetlenül nagy a különbség, ráadásul a motor és az inverter majdnem annyiba került mint a szervomotor a vezérlőjével.

Szedlay Pál

Megkérdeztem az AI-t közzel-hellyel meg is válaszolta a kérdésemet.
Lehet mégsem ezt a nagy dögöt rakom bele.

Messer

Valaki legyen olyan rendes és írja meg nekem privátban, hogy mi lett a KiskutyaFarkaVégén... helyett
az FTP tárhely új jelszava + kiszolgáló neve, felhasználói név. Köszönöm!

gaben

Szia,

van egy eladó DC mocim, vezérlővel együtt, szerintem tökéletes lenne a feladatra. [#wave]
[#t19p195609#]

svejk

Nem változott, csak a T.C.-t frissítsd újabb verzióra.

Messer

Köszi!
Az volt a gond, hogy a haladó beállításoknál, a fájlnevek kódolásához nem "sima" UTF-8 volt beállítva.
Már majdnem kipróbáltam Gizsgutyával... [#smile]

tekes

Elektromos vízforraló kanna gőzkapcsolója.

A gyári évekig bírta.
Elromlott, kicseréltem -látszólag- ugyanolyanra, két hétig bírta. Újra kicseréltem, újra két hét.

Mit csinálok rosszul?

Hogy működik ez egyáltalán? Nekem elég furcsa, hogy a kapcsolón direktben átfolyik a forró gőz. Kész csoda, hogy a gyári kapcsolóval egyáltalán működött.

KS588A típus:

OlyFlyer

A kép az eredetit mutatja, vagy azt amire cserélted? Ha azt amire cserélted akkor a másik kérdés: az is 125°C kapcsoló mint a képen? Mert ha minden adatai egyenlők akkor furcsa hogy két hetenként kell cserélni, bár ha olcsó rossz (nem eredeti) akkor lehet hogy nem bírja tovább.

Most néztem az eBay -ben, LUHAO "márkáról" soha nem hallottam, és furcsa hogy nyitott az alja. Az eredeti is ilyen volt?

tekes

Ez az eredeti.
Az utángyártotton kevesebb felirat van, de amíg működik, ugyanúgy működik, néhány másodperc intenzív forrás után lekapcsol.
Nyitott a szerkezet, csatlakozók, érintkezők fürdenek a gőzben.

Szétszedtem, itt egy fotó a belsejéről:

Az 1-es a hiba helye, ép állapotban itt van egy kiálló rész a műanyag alkatrészen, ez nyomja a 3-as érintkezőből hiányzó részt (az már a kezemben tört le) de idővel leolvad, és a látható csonk marad.

A 2-es érintkező ~gyári állapotban van, csak a színe más :) , persze maga az érintkező nem látszik, csak a povt hátulja. Ez alatt volt a 3-asból hiányzó rész úgy, hogy zugalmasan alapból zárt, a kapcsolóról leolvadt pöcök bontja a kontaktust.

Nem csak az zavar, hogy nem működik, hanem az is, hogy ez a kapcsoló a kanna fogantyújának a tetején van, gyakorlatilag az ember markában, a csatlakozói még bontott állapotban is feszültség alatt vannak, amíg le nincs emelve a kanna a tartójáról, és minden úszik a forró vízben-gőzben.

Egyebekben kitűnő, funkcionális formatervezésű kanna.

tekes

Ja, és a rossz kapcsolók mechanikusan továbbra is működnek, azaz a hőfok elérésekor átbillennek, csak nem bontják az áramkört.

kgl

Sziasztok.

Most találtam rá a DeskProto nevű CAD programra aminek van ingyenes verziója is és csak 248€ az ára . A kérdésem az lenne, hogy használja ezt valaki itt a csoportban és érdemes próbálkozni vele?
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330