Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

sarktibsi

Nekem Hecht benzines damilos kaszám van , kb. 6-éve nyúzom , eddig jól bírja a fejet már le kellet cserélnem , a szegély elkoptatta. Szerencsére a Husqvarna fej pont passzol rá. Meg egyszer benzincsövet is ki kellet cserélni.

Ja meg van egy keletnémet lemezből készült fűnyíróm is 1500 W-os  használtan vettem a lomistól hibásan úgy 25-évvel ezelőtt , de még teszi a dolgát.

ANTAL GÁBOR

Tegnap csináltam egy nyák tervet Spint Layout ban . Átkonvertáltam gerberbe . Meghívom a  Flat Cam et és próbálom megnyitni a gerbert . Nem jelenik meg a kép .(Egy régebbi gerbert szépen megnyit )

Amikor elöször nyitottam meg a Flat cam-et akkor valami lejárt időre panaszkodott . Van biztonsági mentésem a default és reart(?) fájlokból , azt feltettem  most nem panaszkodik de mégsem csinál képet .

Valahogy aktualizálni kellene a Flat cam et .  Bárdos Zoli fia nagy spiller benne de vasárnap nem hívom . ( hátha olvassa )

Ha valaki tudja a megoldást akkor azt szívesen veszem ( ma nyákot akartam marni )

ANTAL GÁBOR

Megoldódni látszik a problémám :  csűrtem csavartam a default filét de a végén jöttem rá hogy nem szabad ékezetes betűt használni a gerbernél

vbafnusjm

Sziasztok!

Valaki tud nekem segíteni, a linken lévő kés készlethez szeretnék lapkákat venni ugyanettől az eladótól, de én ebbe a típus rengetegbe bele őrülök...
Aluminiumhoz, és puhább anyagokhoz kellene elvileg az a H1-es jelzés, csak szerintem káosz az aliexpressz?

Van készletük aluhoz is, de nem szeretnék ahhoz kést, csak lapkát

Köszi

https://www.aliexpress.com/item/33012141866.html?spm=a2g0o.cart.0.0.95c038daOWycnS&mp=1

vadember

Na én sem találtam náluk aluhoz való lapkát. De miért is ragaszkodnál hozzájuk?
Nem írtad le melyik késkészlet a tiéd. Igazából két féle élhosszúságú lapkakészletet használ. 6mm ( pl.CCMT060204) és 7mm (pl.DCMT070204)lapkákat.
A betűsor utáni számsor feloldása:
07:élhossz 7mm
02:vastagság 2mm
04:a csúcs rádiusza 0,4mm

A nagyobb készletnél pedig 9 és 11 mm-es élhosszú lakák vannak.
Kikerestem neked a 6 és 7 mm lakákból a neked megfelelőket. A többit rád bízom.

beszúró lapka

dcmt

ccgt

menetvágó

Az IR11 (internal right) a belső jobbos ,az ER11 (external right) a külső jobbos menetvágó lapkákat jelöli. Itt ISO jelölésből válassz, az jó a metrikus menetekhez.

vbafnusjm

Szia, azért ragaszkodtam hozzájuk mert náluk volt készlet lapkákkal, és ha már rendelek akkor nem akarok 5 féle eladótól. Egyébként volt náluk is, pár órás keresgélés után elvileg jókat válogattam össze, nagyon átláthatatlan ez az aliexpress.

Szabó Zoltán

Szeretném kérni segítségetek!
Olyan font készletre lenne szükségem ami a Magyar gyöngybetű alsó tagozatos általános iskolai.
Ha lehet egyvonalasban.
De más megoldás is jó lenne.
Köszönöm!
vasipar@gmail.com

Rabb Ferenc

Szabó Zoltán

KIcsit nem jól fogalmaztam meg a problémát.
Ha megvan a győngy betű font akkor még egyetlen vonalból is kellene állnia. Mellékelek egy képet mi a baj. Sajnos a lézer kívül belül kőrbe fog menni rajta és randa lesz.

tibs

A text formátumból vonalat kell csinálni.
Nekem plotterrel így sikerült.

PSoft

Ezek között is körülnézhetsz, hátha...
-egyvonalas-

Szabó Zoltán

Részleteznéd bővebben? Milyen programmal mit kell csinálni? Esetleg video nem lehet erről? Tényleg fogalmam sincs erről.
Sok éve egyesével szerkesztem egymás mellé a betüket.

tekes

Az autocadben pl. az express eszköztárban van az explode text parancs, ami vonalláncot csinál a szövegből.

Próbáld a google-ben a text to polyline keresést, kiegészítve a kívánt szoftverrel.

tibs

Corel-ben Adob-ban kijelölöd  a betűket majd Control-Shift-O és görbékké alakitja.
De jobban megnézve a mellékelt képet nem egyvonalas betű van rajta ha a kitöltést kikapcsolod meglátod hogy ott körvonalak vannak.
Ne tévesszen meg egy betűtipusnál ha Hairline az is két körvonalból áll.
Csak a single line tipus áll egy vonalból. Ha ezt konvertálod akkor variálhatod hogy milyen sorrendben milyen irányból dolgozzon.