Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Már írtam, hogy a multiméterrel nem mégy semmire.
Ha igaz az adatlapod keress meg adok kölcsön egy szigetelésvizsgáló műszert.

TBS-TEAM

Mennyi lenne egy bevizsgálás?
A környezetedben kérjél árajánlatot a mérésre.
József

tekes

Köszönöm, írtam mail-t.

2vkx6unz

Sziasztok,

ismét villanyszerelésben jártas tagok segítségét kérem. A téma még mindig egy panel lakás. Találtam a lakáselosztó mellett egy Ganz gyártmányú TEND 605 felirattal rendelkező eszközt amibe két fekete vezeték van bekötve. Mi ez és milyen célt szolgál? Mellékeltem két képet.

A másik kérdés, hogy a kapcsolókból, konnektorokból a mennyezet felé indulnak a vezetékek, de nem találok kötődobozokat. Merre keressem? Van erre valamilyen szabvány a panelekben? Kaptam olyan infót, hogy a mennyezetben vannak ezek a dobozok a felszálló védőcsövek vonalában... Jó az infó? Ha igen akkor ezek a dobozok milyen mélyen vannak mi az általános megoldás ezeknek az eltakarására? A dobozon kívül van-e még valamilyen burkolat rajtuk?

Köszönöm.

ywathzay

Nem villanyszerelő vagyok. Ami panelt én újítottam, ott a kötődobozok egy része le volt glettelve, de a konnektorok felett a plafontól kb 10 centire volt doboz. Ezek pedig a bejárati ajtó környékéről voltak becsövezve. Ahol nem, ott többnyire a másik szobából hátulról jött be a vezeték. Szerencsére ebben csak a folyosó világítása van mmfal kábellel megoldva.

Karácsony Sándor

TERMOREG-3 fûtésszabályozó automatika érzékelő lehet.8.9
 old.https://ottomat.hu/archivum/TERMOREG3/TERMOREG3.html

2vkx6unz

Köszönöm!

Nekem nem sikerült semmit sem előásni a netről.

Már csak az a kérdés, hogy amit a lakásban találtam az egy élő eszközhöz csatlakozik vagy csak ott maradt és bontható.

Az amúgy furcsa, hogy minden alu vezetékkel van szerelve kivéve ez az eszköz...

2vkx6unz

Ez a Termoreg-3 1978-ban már létezett... a lakás 1984-ben épült...  lehetséges, hogy 2024-ben egy társasházban még üzemel egy ilyen?

Ha jól olvastam akkor a keresett alkatrész a lakáshőmérséklet mérő szenzor. Azt ugyan nem tudom miért a bejárati ajtó mellett /fölött van elhelyezve... bár lehet ide kellett a legkevesebb vezeték...

sastas

Nem gondolnám, hogy működik, tekintve, hogy az egyes pont be sincs kötve... Egyébként meg kösd ki az egyik pontot, aztán ha valaki panaszkodik, majd rájössz :D  (ja, előtte azért rá is mérhetsz testhez vagy nullához képest, de jó esélyel nem találsz semmit)

A kötődobozokat meg egy tetszőleges védőital, egy fellépő meg fél óra szabadidő társaságában lehet meglelni. Érdemes ceruzát is ragadni és megjelölni a helyszínt.

2vkx6unz

Köszönöm. A baj az, hogy 240km-t kell autózni előtte...

Próbálok előtte minden információt összeszedni...

Távirányítással a lányom tudna felderíteni ezt- azt...

Arany János

Sziasztok!
Keresnék valakit, aki járatos a FreeCad-ben.
Az egyes alkatrészeket már eltudom készíteni, de összeszerelni még egyet sem sikerült!
Rengeteg videót megnéztem, amikről aztán kiderült, hogy nem is azok a verziók, amiket letöltöttem!
Nekem a 0.21 és az 1.0-ás van a gépen.
Rám férne egy kis sikerélmény!
Jó volna, ha akadna valaki, akinek megy ez a dolog!
És végig vezetne ezen a baromira göröngyös úton![#gun][#gun][#gun]

remrendes

Miert szivatod magad vele, amikor ott a Fusion360?

Arany János

Nem tudom, hogy a korlátait meg lehet-e oldani.
Tíz db. alkatrésznél többet szeretnék összeállítani.
A mentett dolgokat meg lehet-e nézni másik szoftverben?
(Inventor, Solid Edge)
Azt már látom, hogy bármelyiket választom, mindenképpen újra kell rajzolnom mindent.
A mennyiségi korlát mindenképpen a FreeCad mellett szól!

lari

Nem tudom jól érted-e, hogy a mennyiségi korlát csak arra vonatkozik, hogy egyidejűleg 10 fájt tudsz kezelni, megnyitni, szerkeszteni.
Ha ezt a tíz fájt zárolod, újabb tízet hozhatsz létre, nyithatsz meg és egy kattintással újra nyithatod/szerkesztheted a régieket, ha az újakból zárolsz egyet vagy többet...
Tehát a 10-es korlát csak az egyidejűségre vonatkozik.

Arany János

Kb.40-50 db. alkatrészből állna a szerkentyű.
Hát ezt jól félreértettem!
Akkor megpróbálok haverkodni vele!
Köszönöm!