Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Ki kell számolni.
F=l*s*tau
l vágott hossz
s anyagvastagság
tau nyírószilárdság MPa
a kemény réz nyírószilárdsága: 300Mpa (C45 acélnak 450-550MPa)
Ezek alapján egy 20mm hosszú, Lv5 lemez, kb 3000kg nyíróerőt igényel.

Robsy1

Az erő mértékegysége nem lehet kg, ez a tömegé. A képletedből sem jöhet ki kg.
Javasolnám, máskor N-t írjál, vagy ha valaki a régi mértékegységet jobban érzi kp is lehet.

Egyébként itt a Fórumon mások is gyakran és rosszul a kg-ot írkálják erőhöz (tisztelet a kivételnek), jó lenne erről leszokni, ha szakszerűság egy picit is fontos még ezen a fórumon.[#felkialtas]

TomDog

Sziasztok

Egy szondát szeretnék összekötni egy kijelzővel. A szonda 4-20mA ad ki az analóg kimeneten. A kijelzőn hova kössem a vezetékeket?

Köszönöm

ywathzay

Leírhattam volna hogy =30000N~ 3000kg. Láthattad, hogy nem a képletbe helyettesítve vittem végig, így kevésbé érzem terhelőnek a mondataidat.
Inkább úgy gondoltam többet segítek azzal, ha ha nem csak Robsy módon egy végeredményt írok le, hanem megmutatom hogy kell ilyet kiszámolni. -mert akár leírhattam volna a réz nyírószilárdsági értékét is, de amit kiolvastam a soraiból ő többre volt kíváncsi, és szerintem azzal még nem ment volna semmire.

Robsy1

"Leírhattam volna hogy =30000N~ 3000kg. Láthattad, hogy nem a képletbe helyettesítve vittem végig,..."
1. Nem írhattad volna le.
2. Ha nem a képleted alapján számoltál, mégis hogy jött ki a végeredmény?

Felőlem, egyébként azt írkál itt mindenki, amit akar.
Naponta látni itt hatalmas sületlenségeket, mint általában is a neten.
Aki pedig tanult valamit az irományomból, ezután helyes mértékegységet fog használni, és ez a lényeg, ezért írtam. Ennyi csak ez a történet, ha már műszaki fórumon vagyunk. Felőlem lezárva a téma.

ywathzay

F= 30000N
Köszönjük ó Robsy, hogy hajlandó vagy nekünk hülyéknek lámpást gyújtani ebben a sötétségben!
Pont.

szabo janko

Hat tüske van , a két szélső 25 mm van egymástól. Van ebből a csatiból 2-3-4-5 stb pin-es is  nakam nya kellene. Amit rendeltem tévesen annak a keskenyebb oldala nem megy be és az illesztő vál a szélén van ennek meg kb a szélső tüskéknél. Amit rendltem az NSG 25 .

szabo janko

Ez lesz a jó. kőszőnőm.

svejk

Talán azt kellett volna írni, hogy legalább egy 3 tonnás prés kell a nyíráshoz.

Ebbe is bele lehet kötni de a gyakorlati műszaki életben rengeteg olyan dolog van ami nem felel meg egzaktul a tudományoknak, így a présekre is tonnát írnak.

No persze a kérdés nem ez volt, hanem egy ismeretlen anyag Tau-jának a meghatározása prés nélkül.

svejk

A kijelző adatlapját elolvastad?

TomDog

Szia el de semmit sem írt amitől én okosabb lennék. Beállítottam hogy 4-20 mA mutassa ennyi, nem tér ki részletessen hogy mit hova kössek

svejk

current input
Majd azt is be kell állítannod hogy ne 0-20 hanem 4-20 mA legyen.

Robsy1

A fotód szaggatott vonala mentén kössed be a szenzor áramgenerátoros kimenetét.

TBS-TEAM

Kétféle bekötést ír.

József

TBS-TEAM

Mi a sonda pontos típusa?
József