Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Talán ezért nincsen párja egy teletalpas gépnek ?  :)

sarktibsi

Kicsit pontosítanék ha megengeded , egy telitalpas , légpárnás szegnyereggel ellátott gépnek. Ha van rajta egy jó automata olajzó, legalább azt már nem kell olajozni.

Timár László

A Kupa vendéglőbe mentünk. Előtte egy Harley volt elborulva, az oldaltámasz lenézett a murvaszőnyeg aljára. Hárman állítottuk fel. A motoros egyedül volt.

Arany János

Sziasztok!
Megint csak bosszantanálak benneteket egy kicsit!
A multkoriban Józsi készített nekem egy kapcsolási rajzot.
(mégegyszer köszönet érte!)[#t200p52087#]
Megpróbáltam magam megcsinálni a vezetékezés részét.
Gondolom nem meglepetés, ha azt mondom, hogy elbénáztam!
Néhányszor!!! Mert ha tudásom nincs is, kitartásom az van![#nevetes1]
De ezzel sem boldogulok!
Feltöltöttem a dobozt+alkatrészeket, amiket a gyakorlatban használnék. Igy szeretném megoldani
Ehez kérnék segítséget!

jani300

Konkrétan ,mi volt a probléma ?

Arany János

Hogy mi volt a probléma?
Hát ÉN!!!
[#nevetes1]
Nem sikerült a reléket működtetnem!
Az első hibám az volt, hogy Finder 40.52 helyett RJ08-cal kompatibilis reléket használtam, mert csábítóan olcsón sikerült beszereznem. Hibásan azonosítottam a lábakat![#falbav][#falbav][#falbav]
Másik próbálkozásom alkalmával végre sikerült csattogásra bírni őket,egy olyan átkötéssel, ami csak egy hirtelen ötlet volt, nem szerepelt a vázlaton amit előre megcsináltam.
Nagy boldogságomban nekiálltam újrarajzolni és egyszerűsíteni, de az lett a vége, hogy teljesen belezavarodtam és nem találok vissza!
Ma hajnalban újabb "biztijólesz" megoldásom született, de mielőtt megvalósítom felteszem ide is "társadalmi egyeztetésre", mert fogytán vannak a vezetékeim amiket vásároltam és holnapig nem lesz "bót" ahol vehetek!

guliver83

Mennyire jó megoldás ezet a tokmányt így átfúrni?

sarktibsi

Ezt a típust nem ismerem, nekem TOS (öntvény) tokmányaim vannak , azokba lehet még plusz 3-csavart rakni , előröl fúrtam meg. BKNY-raktam bele.

Első körben nézd meg nincs-e hőkezelve a tokmány test.

KoLa

Valószínűleg nem esztergagépre akarod felszerelni mert ott a tokmánytárcsában és kívül is van elég hely a felcsavarozáshoz.
Ha valami sík lapra akarod lefogatni akkor csak kezd el fúrni az eredmény ugyan az lesz.

guliver83

Esztergára szeretném, de nagyon kicsi a hely.
17 percnél, valami hasonló megoldás kellene

Vetesi75

125-ös mérettől létezik gyári kivitelű, front rögzítésű. Feltételezem, hogy nem véletlenül hanyagolják ebben a mérettartományban a gyártását.

jani300

Most hívott a haver  hogy felújíttatott gépkocsi első féltengely csuklókat , tudom e mit csinálnak vele .
Hát nem tudom .
Ha esetleg valaki már látott videót hasonlóról,és úgy érzi megosztaná ,nekünk érdekes lenne .

svejk

Relatív hosszúak és kis átmérőjűek ebben az esetben a felfogócsavarok, ezért nem túl szerencsés.
Persze hobbiban minden megengedett ami nem tilos,

Arany János

Nos megszületett az újabb próbálkozás!
Szerintetek jó lehet így?
Még nem valósítottam meg, előtte érdekelne a véleményetek!!!

jani300

Valami más formátum ? Nem tudom megnyitni , pedig érdekelne .
Az eredeti kapcsolást néztem ,az jónak látszott .
Egy költői kérdésem lenne ha nem haragszol meg .
Az eredeti kapcsoláson lévő rajzjeleket ismered, tudod értelmezni ?
A legtöbb villanyszerelőnek az én időmben kínai volt , úgyhogy  nem gáz az sem ha nem ismered a jeleket .